2 in 1 aluat pentru pizza si gogosi pentru copii

Pizza a devenit un fel de mancare preferat atat de copii, cat si de parinti. La fel si gogosile. M-am gandit sa va prezint azi un aluat foarte simplu de preparat din care puteti face si pizza dar si gogosi, 2 in 1 aluat pentru pizza si gogosi pentru copii, parinti si nu numai.

2 in 1 aluat pentru pizza si gogosi pentru copii

2 in 1 aluat pentru pizza si gogosi pentru copii

Iti voi prezenta retete hranitoare si sanatoase pentru blat si topping de pizza, cateva variante de ingrediente si moduri de preparare, cu care sa-i delectezi pe cei mici si bineinteles, pe toti membrii familiei.

Ce sa mai spun despre gogosi? Sunt preferatele tuturor, mai ales cand se simte mirosul aluatului pufos proaspat rumenit, imbogatit cu aroma de vanilie sau scortisoara.

Află azi cum se prepara 2 in 1 aluat pentru pizza si gogosi pentru copii!

Blat de pizza si gogosi

O compozitie de aluat -sa-i spunem clasic- din care puteti face, cum spuneam si mai sus, atat blat de pizza cat si de gogosi.

Ingredientele necesare:

  • 500 g de faina de grau macinat integral
  • 1 cana cu apa (250 ml)
  • 1 lingurita plina de drojdie uscata sau drojdie proaspata
  • 1 lingura ulei de masline sau din care preferati
  • 1 lingurita zahar brun
  • ½ lingurita sare

Mod de preparare:

Incalzim apa, dizolvam in ea drojdia, zaharul, sarea, adaugam uleiul si apoi incepem sa adaugam treptat si faina pana aluatul se intareste dar este in acelasi timp si elastic.

Il punem intr-un vas uns cu ulei, ungem si aluatul cu ulei si acoperit, il lasam la crescut, la temperatura camerei, timp de 30-40 de minute. Din acest aluat putem imparti in doua: o parte pentru gogosi iar cealalta pentru un blat mai mare sau doua blaturi mai mici de pizza.

Separat, pentru deliciul dulce, gogosile, pregatim intr-un vas un amestec de zahar brun sau miere de albine, zahar vanilat, putina scortisoara. Optional se poate adauga nuca macinata sau seminte de canepa usor zdrobite.

Aluatul pentru gogosi

Il intindem cu sucitorul pe blatul de lucru pe care am pus faina si cand se face o foaie mare taiem din ea cu o forma de prajituri. Sau ne ungem mainile cu ulei si rupem din aluat, modelam cu mana si –in ambele variante- le punem la prajit intr-o baie de ulei (ar fi indicat uleiul de cocos), intr-un vas in care punem o cantitate de ulei cat sa acopere gogosile. Cand sunt rumenite, se scot pe un platou pe care am asternut hartie absorbanta. Cat sunt inca fierbinti se dau prin amestecul de ingrediente indicat mai sus, apoi se aranjeaza pe un platou.

Aluatul pentru pizza

Pe masa de lucru, unde presaram din belsug faina, intindem aluatul cu sucitorul pana ajunge la diametrul dorit. Eu fac un blat de dimensiunea unei farfurii mari, plate, deci ar fi 25 pana la 30 cm, in diametru. Ideal ar fi ca fiecare blat sa nu fie nici prea gros dar nici prea subtire, sa ajunga la o grosime cam de un centimentru daca doriti sa iasa pufos si totodata usor crocant. Se coace la o temperatura cam de 180-200 grade, timp de 10 pana la 15 minute. Verificati – depinde de intensitatea flacarii fiecarui cuptor- sa nu uscati sau sa ardeti preparatul. Cand blatul este gata adaugati ingredientele pe care doriti sa le puneti deasupra. Mai jos gasiti si indicatiile mele in acest sens.

Topping-ul pentru pizza

Ingredientele pentru topping sunt in functie de tipul de pizza pe care doriti sa-l preparati. Sunt multe combinatii nutritive pe care le puteti folosi. Spre exemplu puteti pune:

  • ciuperci si rosii feliate, suc de rosii, un ou pe care il mixam -albusul si galbenusul-, adaugati masline, cativa stropi de ulei de masline, oregano, busuioc si alte condimente dupa cum doriti.
  • branza maturata sau branza vegetala, suc de rosii, rosii feliate, un galbenus si un albus bine mixat si masline, ulei de masline, busuioc.
  • peste -ca de exemplu somon sau pastrav afumat, ton, ansoa- rosii cherry feliate in jumatate, adaugati apoi masline, capere, rucola.

Veti savura cea mai gustoasa si sanatoasa pizza! Iar despre gogosi astept sa-mi spuneti opiniile voastre dupa ce testati retetele. Pentru mine, sunt un deliciu!

Previous

10 exerciții de yoga pe care le poți face în 10 minute

Next

Cum sunt tratate femeile în mediul online? Dar bărbații?

4 Comments

  1. Ecaterina

    Ce reteta buna! si se potriveste si in weekend, o fac sigur. La pizza pot sa pun toate ingredientele de la inceput, adica sa nu mai astept intai sa se faca blatul si adaug dupa aceea restul?

  2. Chiar ar merge o pizza in week-end 😀

  3. Ecaterina: Da, se pun toate îngredientele de la început.

  4. Gabriela Butnaru: Merge în weekend dar și în timpul săptămânii. Se face repede și simplu.

Leave a Reply

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.