5 canale YouTube unde poți învăța GRATUIT yoga

Mișcarea joacă un rol important în viața de zi cu zi, iar eu observ că din ce în ce mai mulți oameni doresc să facă yoga și chiar merg la sală pentru a beneficia de o ședință relaxantă. În cazul în care nu ai timp sau bani să ajungi la sală dar dorești să faci yoga acasă îți las aici povestea mea cu acest tip de mișcare dar și o listă cu 5 canale YouTube unde poți învăța GRATUIT yoga.

5 canale YouTube unde poți învăța GRATUIT yoga

5 canale YouTube unde poți învăța GRATUIT yoga

Eu am descoperit yoga cu 5-6 ani în urmă și mi-a plăcut foarte mult. La acea vreme, în București nu existau săli unde puteam să merg să fac yoga cu un instructor așa că am ales să învăț singură.

5 canale YouTube unde poți învăța GRATUIT yoga.

Am intrat pe YouTube și am căutat yoga pentru începători (în engleză, bineînțeles). Așa am găsit-o pe Tara Stiles, Mandy Ingber (la ea am găsit cea mai bună variantă de Salutul Soarelui, variantă pe care am adaptat-o eu puțin, dar o fac și în ziua de azi), Sarah Beth și Ekhart yoga (găsești link-urile mai jos). În principal, tot ceea ce știu legat de yoga, știu de la Tara Stiles, mi-a plăcut foarte mult modul ei simplu de a explica fiecare postură, iar adaptările pe care le recomandă m-au ajutat enorm, în special la început.

Atunci, la câteva săptămâni după ce învățasem câte ceva despre yoga, mi-am făcut un cont pe tumblr (încă era la mare căutare tumblr-ul) dedicat yoga. Aveam peste 20.000 de postări yoga related și peste 6000 de oameni care urmăreau contul meu. În plus, nu exista zi în care să nu primesc mesaje în privat de la persoane care ba erau la început, ba întâmpinau probleme cu yoga, unii chiar aveau diverse afecțiuni fizice, și veneau punând întrebări despre ce și cum să facă. La un moment dat am șters acel cont din lipsa timpului (chiar îmi lua mult timp pentru postat și răspuns la atâtea mesaje zilnic) și cred că din prostie. La scurt timp am regretat că l-am șters însă asta este.

Revenind la mișcarea în sine, la început nu aveam corpul flexibil, dimpotrivă, nu mai făcusem mișcare de ani de zile, însă nu mi-am făcut probleme deoarece am remarcat că după 2-3 serii de Salutul Soarelui, corpul meu devenea din ce în ce mai flexibil. Destul de rapid am învățat să controlez și respirația dintre posturi, care are o foarte mare importanță.

Între timp mi-am cumpărat cărți despre yoga, le-am citit pe nerăsuflate la vremea aceea și am practicat. Pur și simplu, mă fascina! Țin minte că una dintre cărțile de yoga am primit-o într-un an de ziua mea de la verișoara mea, era prima carte a Tarei Stiles, în limba engleză. Pur și simplu am plâns când am desfăcut cadoul și am văzut cartea aia în mâinile mele.

Am povestit puțin din experiența mea pentru a înțelege că nu fac un articol doar pentru a avea ceva postat și pe ziua de azi, ci îl fac pentru că știu care sunt beneficiile pe care le are yoga la nivel fizic dar și psihic.

Câteva mențiuni foarte importante pe care trebuie să le știi înainte de a începe să faci yoga:

  • Nu îți forța corpul.
  • Dacă nu poți face una dintre mișcări, este ok, nu o faci și treci direct la următoarea.
  • Nu este nevoie să ții pasul. Vezi care sunt mișcările și le poți face în ritmul tău.
  • Respiră.

Do you yoga

Ekhart yoga

Yoga by Candace

Fight master yoga

Sarah Beth Yoga

Citește și: Yoga pentru începători & Yoga pentru relaxare

Sper să îți fie de folos experiența mea dar și lista pe care am lăsat-o mai sus. Dacă ai întrebări, le aștept, cu drag, în comentarii sau pe mail.

Tu faci yoga sau dorești să începi?

Previous

Rockstar Energy Drink prezintă cel mai mare show urban de FMX organizat în România

Next

Cum a fost la Conferința Fears & Failures

4 Comments

  1. Tot am zis ca mi-ar placea sa incep sa fac yoga, dar nu am avut timpul si dispozitia de a cauta canale pe Youtube. Nu intentionez sa merg la o sala, pentru ca se pare ca nu ma adaptez foarte bine la astfel de obiceiuri si prefer sa nu ma chinui aiurea. Deci, in weekend o sa deschid linkurile de la tine si sa vedem ce iese. Revin! 🙂

  2. De cateva zile a inceput sa ma fascineze si pe mine yoga , inca nu m am pus pe practicat dar in zilele mele libere sigur voi incerca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.