5 platforme online unde poți învăța gratuit o limbă străină

Se spune că omul cât trăiește, învață. Nu este o regulă, nu este musai, dar este recomandat să dorim să ne îmbogățim cunoștințele.

După ce articolul meu, 6 canale YouTube unde poți învăța GRATUIT o limbă străină a devenit viral, am realizat deschiderea și dorința oamenilor de a învăța lucruri noi, probabil singurul impediment fiind partea financiară.

De aceea m-am gândit ca astăzi, să continui în aceeași notă, punând la un loc, aceste platforme online unde oricine poate învăța gratuit o limbă străină.

5 platforme online unde poți învăța GRATUIT o limbă străină!

Nu trebuie să învățăm o limbă străină pentru a-i impresiona pe ceilalți cu bagajul nostru de cunoștințe, ci pentru noi înșine, pentru că ne menține creierul în formă, pentru că ne ține departe de Alzheimer, spre exemplu, pentru că a cunoaște o limbă străină în plus, ne mărește șansa pentru un job mai bun.

Motivele pentru care ar fi bine să învățăm o limbă străină sunt multe și cu siguranță le cunoști și tu. Dar partea frumoasă este că poți învăța o limbă străină fără a plăti, poți învăța în ritmul tău și de oriunde te-ai afla.

Înainte să vă pun la dispoziție această listă, există 2 aspecte pe care trebuie să le aflați:

 • Platformele sunt în limba engleză.
 • Posibil ca anumite cursuri să perceapă o taxă după un anume nivel de învățare.

Acum că am stabilit aceste lucruri foarte importante, putem începe.

#1. Duolingo – spaniolă, franceză, germană, italiană, portugheză, olandeză și irlandeză.

#2. Livemocha – belarusă, arabă, bulgară, catalană, chineza, croată, engleză (US), olandeză, farsi, franceză, germană, greacă, ebraică, hindu, japoneză, rusă, română și multe alte limbi străine. Pe acest site găsiți peste 35 de limbi străine și vă puteți alege pe care doriți să le învățați.

Update important: Unul dintre cititori mi-a adus la cunostinta faptul ca acest site s-a inchis asa ca am zis sa va aduc la cunostinta acest aspect. Chiar era un site foarte util daca doreai sa inveti o limba straina, avea multe optiuni.

#3. Byki – armeană, cehă, japoneză, portugheză, greacă, germană, sunt doar câteva limbi străine pe care le poți alege de pe acest site care are suport de studiu pentru 74 de limbi străine.

#4. Lingualia – O platformă care găzduiește momentan 200.000 useri. Aici puteți învăța doar engleză și spaniolă.

#5. Papora – engleză, spaniolă, franceză, germană și nu numai.

Spor la învățat!

Follow:

Previous

5 pași simpli pentru a-ți spori productivitatea chiar azi

Next

18 idei de articole pentru blog

17 Comments

 1. Cand voi avea timp liber, am zis ca ma apuc sa-mi reamintesc engleza si franceza, as vrea si germana, dar nu stiu daca singura reusesc, dar m-as bucura macar sa invat cateva cuvinte sa ma descurc cand merg in Viena!

 2. Mihaela: Cred că poți găsi 30 de min- 1 oră să-ți îmbunătățești cunoștințele.
  Spor la învățat! :)

 3. E o idee extraordinara ,mi ar place.

 4. Dana

  Imi cere sa am cont ..daca nu am ,imi da replica..sorry.
  Inseamna ca aceasta informatie e falsa.

 5. Dana: Este normal să îți faci cont pe acele platforme, altfel nu ai cum să accesezi informațiile oferite de ei. Doar pentru că îți cere să faci cont, iar tu nu dorești asta, nu înseamnă că este o informație greșită.

 6. Flor

  Din pacate, nu toate sunt gratuite, majoritatea au doar cateva lectii gratuite si apoi trebuie sa platesti anumite sume, in functie de complexitate.

 7. Flor: Este și normal să se plătească de la un anumit nivel.

 8. Mircea

  Livemocha era gratuit dar la schimb trebuia sa ajuti pe altii care voiau sa invete limba romana… Dar din pacate s/a inchis anul asta. Am primit un mail care anunta asta.

 9. Mircea: La vremea respectiva era functional. Pacat ca au ales sa inchida site-ul deoarece era foarte util.
  Multumesc pentru notificare, voi anunta asta si in articol.

 10. Zamfiriza

  Duolingo este gratuit, accesibil și de pe mobil.

 11. Zamfiriza: Cu atât mai bine și la îndemână.

 12. Maria

  Eu folosesc Duolingo de aproape doi ani, majoritatea cursurilor sunt in engleza, dar are si sectiune de Engleza pentru vorbitorii de limba romana. Este absolut gratuit, te inregistrezi simplu cu o adresa de email. Livemocha (partea gratuita) intr-adevar se inchide peste cateva zile (22 apr)… ramane numai varianta cu plata :( V-as mai recomanda o platforma, tot gratuita, are multe cursuri de romana -engleza, dar si pentru alte limbi: memrise.com
  http://www.memrise.com/courses/romanian/english/

 13. Maria: Multumim pentru recomandare.

 14. Barbu M.

  pentru un roman care nu cunoaste nici o limba straina perfect, invatarea uneia, cu ajutorul platformelor online, este o problema de nerezolvat. nu am observant (si nici nu cred ca exista) un curs de invatarea a unei limbi straine editat in limba romana.

 15. Barbu M.: Din nefericire, nu există sau cel puțin eu nu știu de ele. Tocmai de aceea am ales să postez această variantă. Există însă varianta de a merge la cursuri de limbi străine, contra cost.

 16. Diana

  Atentie! Hindi este denumirea dialectului (a limbii vorbite). Hindu este denumirea religiei majoritatii locuitorilor Indiei. M-am gandit ca aceasta observatie ar putea fi utila. O zi cat mai frumoasa! :)

 17. Diana: Mulțumesc pentru această mențiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.