5 site-uri GRATUITE unde te poți educa

Omul cât trăiește, învață, sau cel puțin așa spune o veche zicală din popor.

Din nefericire, pentru foarte multe persoane, după ce au terminat școală, liceu, facultate, etc., s-a terminat și cu învățatul. Inițial se bucură însă, pe termen lung, nemaidorind să învețe nimic, rămân în urmă, iar când societatea îi dă deoparte, se supără.

Educația este importantă, este la îndemână și utilă oricui, la orice vârstă.

Personal, nu mi-a plăcut niciodată să tocesc. Mereu am încercat să învăț ceva care să îmi folosească la un moment dat, încă fac acest lucru și sper să îl fac și pe viitor. Sunt multe lucruri de învățat într-o viață de om. De la învățarea unui nou domeniu de activitate, până la aprofundarea unui domeniu deja cunoscut, până la dezvoltarea aptitudinilor, până la dezvoltarea personală și așa mai departe.

Află acum care sunt cele 5 site-uri GRATUITE unde te poți educa!

Astăzi vreau să scriu despre câteva dintre site-urile foarte bune din lume care oferă cursuri gratuite oricui dorește să învețe ceva nou, să se perfecționeze, să evolueze din punct de vedere intelectual și academic. Fără a mai lungi vorba, iată site-urile despre care vă spuneam.

Înainte de toate, trebuie să lămurim trei aspecte foarte importante:

 • Trebuie să știi că pe fiecare dintre aceste site-uri este nevoie să îți faci un cont.
 • Toate site-urile sunt în limba engleză.
 • Unele dintre aceste site-uri pot oferi diplome de participare și chiar certificate de absolvire a cursurilor pe care alegi să le faci însă acestea nu sunt recunoscute pe teritoriul României.

Bun, acum că am lămurit aceste aspecte, să începem.

#1. Alison. Un site extraordinar, care pune la dispoziția oricui materiale de foarte bună calitate, unde poți învăța (aproape) orice.

#2. Open Culture. Acest site are cursurile împărțite pe categorii, iar când alegi unul dintre cursuri, oferă și resurse pe lângă înformațiile conținute.

#3. Coursera. Probabil știi deja acest site și știi ce gamă largă de cursuri oferă. Dacă încă nu știai, tocmai ai aflat acum.

#4. EdX. O paletă largă de cursuri universitare online, oferite gratuit pentru cine dorește să învețe. Poți lua cursuri de la universități precum Harvard sau UC Berkley.

#5. Udemy. Acest site oferă tutoriale video contra cost însă există și variante gratuite de cursuri, cum ar fi, fotografie, dezvoltare personală, marketing și multe altele.

Bineînțeles că există cu mult mai multe astfel de site-uri unde poți învăța gratuit cam orice dorești însă aceasta este lista pe care eu am ales să o fac astăzi, o listă care sper să îți fie de folos. Iar dacă îți este, poți da un share, pentru că poate fi de folos și altor persoane.

O zi excelentă și spor la învățat!

Follow:

Previous

Ce se întâmplă în creier când citim?

Next

Vitaminele – Pentru ce sunt bune și unde se găsesc?

6 Comments

 1. Foarte utile; eu as zice sase, cu al tau.

 2. Marin: Multumesc frumos! :D

 3. eu as adauga si http://www.wikihow.com/Main-Page
  Este site-ul de unde am invatat sa reduc din serviciile platite si sa le fac eu. Independenta e un lucru extraordinar pt mine.

 4. o femeie: Este un site bun și util. Mulțumesc.

 5. Foarte utile site-urile. Mulțumim!
  Felicitări și pentru blog, este foarte frumos! :D

 6. Baciu Roxana : Mă bucur că este un articol util.
  Mulțumesc frumos. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.