Iată că a mai trecut un an, vin sărbătorile de iarnă iar lumea este din ce în ce mai stresată. Stress-ul din preajma sărbătorilor este cu mult mai mare decât în orice altă perioadă din an. Pregătiri, cumpărături, curățenie, cadouri, urări și așa mai departe.

Din propriile observații din această perioadă a anului, majoritatea oamenilor sunt un car de nervi, gata să-i reverse pe toți deodată pe cine apucă și din orice motiv.

Află și tu care sunt cele 5 tehnici pentru a elimina stress-ul din preajma sărbătorilor!

Voi enumera aici câteva dintre tehnicile de relaxare și eliminare a stress-ului, tehnici care sunt foarte simple și ușor de realizat de către oricine dorește, tehnici care funcționează.

#1. Respiră. Spuneam acum ceva vreme că respirația este foarte importantă. Mulți dintre noi nu știm să respirăm corect și nu știm ce beneficii putem avea de pe urma acesteia. Unul dintre marile beneficii ale respirației conștiente este cel de relaxare a corpului, a gândurilor, de a ține în frâu toate emoțiile, bune sau mai puțin bune, care ne încearcă în perioada sărbătorilor de iarnă. Pentru a obține toate aceste minunate beneficii, învață să faci respirația perfectă.

Citește și Tehnică de respirație.

#2. Relaxează-te. Ieși la o plimbare, întâlnește-te cu cei dragi și distrează-te, mergi într-o librărie și vezi ce cărți noi au mai apărut, mergi la un masaj relaxant, mergi la un film, mergi la un eveniment interesant. Tu știi cel mai bine ce funcționează pentru tine, ce te relaxează.

#3. Yoga.

Câteva mențiuni foarte importante pe care trebuie să le cunoști înainte de a te apuca să faci yoga:

  • Nu îți forța corpul.
  • Dacă nu poți face una dintre mișcări, este ok, nu o faci și treci direct la următoarea.
  • Nu este nevoie să ții pasul. Vezi care sunt mișcările și le poți face în ritmul tău.
  • Respiră.

#4. Citește. Pur și simplu, citește o carte. Nu e nimic mai relaxant decât asta.

#5. Ia o pauză. Când simți că pierzi controlul, îți fuge pământul de sub picioare și abia abia te mai poți abține din plâns iar nervii sunt întinși la maxim, îți recomand să iei o pauză. Cât ai tu nevoie. Un timp în care să nu faci nimic altceva.

Tu cum elimini stress-ul din preajma sărbătorilor?


Follow: