8 lucruri de făcut pentru o viață frumoasă

Viața este ceea ce ți se întâmplă în timp ce ești ocupat să faci alte planuri. – John Lennon

Din punctul meu de vedere, a avea o viață frumoasă, împlinită, nu înseamnă neapărat numai a avea un job, o familie, bani. O viață împlinită nu înseamnă numai atât. Poți avea toți banii din lume, dacă nu ai sănătate, fericire și armonie interioară, nu ai realizat absolut nimic. Iată câteva lucruri pe care le poți face, dacă dorești, pentru a avea o viață mai frumoasă.

Respectul de sine – în momentul în care ai respect de sine, implicit se dezvoltă și respectul pentru ceilalți. Nu este vorba despre un respect superficial ci acel respect care vine din interior și se ghidează după înțeleapta zicală „ce ție nu-ți place altuia nu-i face”. Cine are respect de sine știe exact despre ce vorbesc.

Ai încrededere în tine – și în forțele proprii. De ce? Deoarece le ai chiar dacă nu le-ai conștientizat încă. Trebuie doar să le găsești și încet-încet să le dezvolți. Lumea te percepe exact așa cum te percepi tu. Dacă nu ai încredere în tine, oamenii, la un anumit nivel, vor simți acest lucru și te vor trata ca atare.

Nu emite judecăți – nu judeca nici o persoană sau acțiunile sale, indiferent de situație.

Mănâncă sănătos – nimic nu se compară cu un organism curat, fără toxine. Nu spun să adopți mai știu eu ce dietă minune însă încearcă să consumi alimente sănătoase, mai multe fructe și legume. Te vei simți mult mai bine.

Zâmbește din suflet – oferă din darurile sufletului tău. Astfel, vei avea o stare bună și vei aduce bucurie și celor din jurul tău.

Bea multă apă – hidratare, hidratare și iar hidratare.

Fă mișcare – indiferent de stilul tău de viață, indiferent dacă mergi sau nu la sală sau faci acasă o serie de exterciții de întreținere a corpului, important este să faci mișcare.

Meditează – chiar și 2-3 minute pe zi dacă meditezi, tot este bine. Nu te gândi că trebuie să faci mai știu eu ce eforturi sau că îți ia foarte mult timp. Nu. Pur și simplu, închide ochii, concentrează-te asupra respirației și relaxează-te. E atât de simplu.

Firește că mai sunt și altele (mult mai multe) însă acestea ar fi cele de bază.

Nu mai aștepta căci timpul trece… Începe acum.

Previous

Marcian Petrescu & Trenul De Noapte @ Green Hours

Next

Răbdarea

6 Comments

 1. a-z

  nu ezit! doar ca de-o vreme am abandonat usor primele doua! celelalte sunt prezente non-stop, chiar si teoretic primele doua, dar nu chiar cum is descrise acolo! merge si raportare buna fata de exterior si mai putin la sine, cata vreme nu reusesti unele lucruri ce nu depind doar de tine, dar pentru care te straduiesti sa le obtii, fara sa se intample in fapt. deci, o usoare neincredere in sine, sau mai putin respect de sine se poate bifa din cauza unor elemente amintite de tine ca “cliseele vietii fericite”! ai tranzitat starea asta si daca da, cum ai depasit-o? prin ce fel de alegere?

  • @a-z: Toate merg bine când cele 8 puncte (la care mai sunt și altele de adăugat) sunt făcute simultan. Trebuie să fim conștienți de noi, de ceea ce suntem, de ceea ce avem de făcut…altfel nu se poate. Toate cele 8 puncte depind 100% de tine. Nimic din ceea ce privește un om nu depinde de altcineva. Nu, sub nici o formă respectul și încrederea în sine nu depind de alții ci doar de tine. Da, am tranzitat această stare. Ușor nu a fost însă crede-mă, nimic nu se compară cu dorința de a evolua…cel puțin în cazul meu. Voința are un rol foarte important. Și alt punct important: fă exact ceea ce simți că îți face ție bine neținând cont de ceea ce spun cei din jur, deoarece oamenii sunt atât de superficiali… Nu lăsa pe nimeni să îți impună limite căci ființa umană nu are limite.

 2. Tare as vrea sa le pot avea pe toate acestea. Momentan mai am de lucrat la a manca sanatos si la a’mi face scurte pauze pentru meditare.

  • @Roșcata: Cu puțin efort le poți avea 🙂 Succes în tot ceea ce îți propui să faci.

 3. Multumesc frumos, sper si eu, cu putin efort totul e posibil 😀 😉

 4. vacitim

  Buna dimineata! Foarte interesant articolul. Si adevarat, in acelasi timp. Am constatat asta pe propria piele. Multumesc pentru ca mi-ai reamintit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.