Brad natural sau brad artificial?

Dilema anuală a românului este bradul de Crăciun. De care să cumpere, brad natural sau artificial? Azi vă spun recomandarea mea.

Bradul de Crăciun a reprezentat dintotdeauna un simbol în tradiția românească. Bineînțeles, îl regăsim la multe alte popoare, dar la noi este prezent nu numai de Crăciun sau sărbătorile de iarnă ci și în alte obiceiuri,  în diferite zone ale României.

Nu voi intra acum în detalii deoarece astăzi vom încerca să stabilim ce fel de brad ne cumpărăm anul acesta,  de ce să alegem unul natural și în ce condiții sau de ce să alegem un brad artificial, care este dimensiunea ideală, etc.

Ce să cumpăr? Brad natural sau brad artificial?

Eu am mai menționat în repetate rânduri că am un brad de Crăciun artificial, care are impresionanta înălțime de jumătate de metru, este deja împodobit, îl am de ceva ani buni, în fiecare an se prezintă într-o stare excelentă și fie că este în cutie pe toată perioada anului, fie că stă pe o măsuță în perioada sărbătorilor de iarnă, ocupă foarte puțin loc.

De ce am ales un brad artificial?

Avantajele le-am menționat deja mai sus. Totuși, un dezavantaj are, acela că nu miroase a brad în casă în perioada sărbătorilor. Dar pentru a elimina acest dezavantaj, în fiecare an cumpăr ori un decor realizat din brad natural ori 1-2 crengi. Și așa am rezolvat problema.

Bradul natural

Dacă alegi să cumperi un brad natural aș avea câteva recomandări pentru tine:

Cumpără unul în ghiveci.

Asigură-te că are rădăcini deoarece practica vânzătorilor de brazi în această perioadă este de a tăia bradul și a-l pune în ghiveci așa, fără rădăcini. Tu, om de bună credință, ai impresia că bradul pe care l-ai cumpărat are rădăcini și ai grijă de el, îl ții la lumină și îl uzi. Apoi constați că se usucă și ai de maturat ace de brad.

Nu cheltui o mică avere pe un brad.

Sărbătorile nu țin un an întreg. Dacă ai o curte unde îl poți planta după sărbători, minunat. Dacă nu, care este motivul pentru care ai cheltui o sumă considerabilă? Crede-mă, ai pe ce altceva să cheltui banii în perioada sărbătorilor de iarnă.

Plantează-l

Cum am spus și mai sus, după sărbători îl poți planta și te va încânta tot anul.

Bradul artificial

Preț

Dacă nu trăiești sub o piatră și mergi constant la Supermarket să îți faci cumpărăturile, desigur ai observat că poți cumpăra deja brazi artificiali, ornamente de brad și bineînțeles, cadouri.

Preturile variază în funcție de supermarket, dimensiunea bradului și dacă este împodobit sau nu. Am văzut prețuri între 10 lei și 300 lei la brazii artificiali. Evident, la 10 lei dimensiunea bradului este de câțiva centimetri, potrivit pentru a decora biroul.

Dimensiuni

Ai de unde alege! Poți lua un brad de 7-10 cm, sau unul de jumătate de metru (cum am eu) sau poți alege unul de 2 metri. Depinde cât spațiu ai atât pentru ornat cât și pentru depozitare.

Cum rezolv problema mirosului

Fiind sărbătorile, ne dorim printre altele să miroasă a brad în casă. Eu cunosc 3 variante:

  1. V-am spus-o mai sus. Cumpărați 1-2 crengi de brad natural și le puneți prin casă.
  2. Există spray-uri cu miros de brad.
  3. Există uleiuri esențiale cu miros de brad.

Acestea sunt recomandările și soluțiile oferite de mine. Dacă aveți idei în plus aș fi bucuroasă să mi le spuneți în comentarii. La fel, sunt curioasă și ce fel de brad alegeți voi în fiecare an.

Tu ce tip de brad recomanzi și de ce?

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să fii la curent și cu următoarele pe care le scriu, te poți abona la newsletter și mă poți susține cu un LIKE sau SHARE și pe Facebook la Roxana Călinescu – nighton.ro

Previous

Organizarea timpului: Ghid practic pentru bloggeri

Next

Duminica pozitivă #130

3 Comments

  1. Artificial, clar. Macar atata lucru sa facem pentru natura care ne protejeaza.
    Avem artificial de mai bine de 7 ani si ma linisteste gandul ca nu particip la defrisari. Stiu, ele tot au loc, si multi brazi ajung sa fie taiati fara rost…

  2. De cand sunt mama pledez pentru bradul artificial el nu se scutura, nu se destrama, nu inteapa. Ideal pentru micut cu toata curiozitatea lui, dar si mirosul celui natural e inegalabil, unic. Intotdeauna il asociez cu portocalele, nu stiu de ce, dar asta simt cand ma gandesc la brad.

  3. Vai ce pleostita am fost cand am vazut ca s-a uscat bradul din ghiveci. Eu speram sa reziste doua saptamani (de la cumparare pana la plantare), dar nu a fost sa fie. Avand in vedere ca sunt incepatoare la partea cu facutul bradului, ma abtin de la recomandari 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.