Colțul liniștit (3)

Iubesc oamenii!
Îi iubesc chiar dacă uneori îi critic la un mod mai dur. Fără excepție, fiecare om în parte este special, are ceva bun în el care într-o bună zi va ieși la suprafață. Sper ca acea zi să vină cât mai repede.
Mă bucur pentru fiecare om în parte. Mă bucur pentru fiecare pas pe care-l face spre binele său, pentru fiecare realizare în parte.
Vreau ca tuturor, fără nici o excepție, să le fie bine, să  vadă și să simtă fericirea cu adevărat.
Doare când observ câte bariere își poate pune un om. Doare să văd limitarea unei ființe!

Foto

O poveste cu tâlc: Pumnul de sare

Maestrul îi spuse tânărului său discipol, care era plin de mâhnire, să pună o mână de sare într-un pahar cu apă și să bea. Apoi maestrul l-a întrebat:
– Ce gust are?
– Groaznic, răspunse discipolul scuipând. Maestrul a chicotit, apoi i-a spus discipolului să ia încă o mână de sare pentru a o arunca în lac. Cei doi au mers în tăcere până în
apropierea lacului în care se reflectau crestele munților și, după ce discipolul a presărat sarea, maestrul i-a spus:
– Acum bea din lac…
În timp ce apa se scurgea de pe bărbia tânărului, l-a întrebat:
– Ce gust are?
– Destul de bună.
– Ai simtit gust de sare?
– Nu, a răspuns tânărul.
Maestrul s-a așezat lângă el, l-a prins de mână și i-a spus:
– Suferința este ca un pumn de sare. Contează în ce o pui. Deci, atunci când suferi, lărgeste-ți viziunea asupra lumii, pentru a o face vastă și profundă, și astfel să absoarbă suferința precum lacul sarea.

Poveste preluată de aici.

Previous

10 lucruri pe care nu le știai despre corpul tău

Next

Sunday Chill (31)

11 Comments

 1. Foarte frumos. Si plin de intelepciune. Mi-ar placea sa pot face si eu asta atunci cand sufar :). Nu stiu cum se face, dar iti trebuie un caracter foarte puternic sa te motivezi singur spre a-ti limita durerea. Altfel, nu vezi decat cuvinte mult mai curajoase decat ceea ce poti face.

  • @Delia Iacob: Nu este foarte greu, dar nici ușor :).Când suferim ne concentrăm numai pe acea suferință și nu mai putem vedea și altele, de aceea spun că nu este ușor. Să sperăm că în timp vom reuși. 🙂

 2. Twenty

  Eu urasc multi.. cat mai multi. De multe ori mi-e scarba de rasa umana.

 3. roxy

  limitarea unei fiinte doare mult…:(

 4. tare morala povestii, de retinut si atunci cand ne aflam in astfel de situatii sa o punem in aplicare

 5. Ovidiu

  Mai asteapta un pic si reciteste articolul asta. O sa iti dai seama ca a sta impotriva curentului inseamna a suporta greutatea apei. Si picatura chinezeasca e apa.
  Daca e vorba NUMAI de credinta, atunci, a iubi toti oamenii este viabil. Daca e vorba de rationament, o sa iti dai seama ca oamenii sunt atat de omenosi cat le permite lumea din jur sa fie. Gardienii de la Auswitz erau cu siguranta oameni. Inchizitorii erau oameni. Guvernantii nostri sunt oameni. Managerii de multinationale sunt oameni, dar nu vad nici o problema in a deversa reziduri industriale toxice in rauri, daca economisesc bani. Cei care te fluiera pe strada si iti striga chestii duioase sunt oameni. SAMD.

  Toti oamenii isi merita moartea cu prisosinta.

  • @Ovidiu: Crede-mă, acest articol nu este scris acum…l-am scris acum câteva luni, l-am recitit și răscitit, părerea mea rămânând aceeași. Nu l-am publicat până acum deoarece, exact cum gândești tu, mai sunt și alții care gândesc la fel, pe principiul “Cum să poți iubi un criminal?”, spre exemplu. Evident, iubirea despre care vorbesc eu nu este o iubire fizică sau ceva sentimente manifestate față de o anume persoană, ci iubire la un alt nivel, mult mai sus decât foarte mulți pot înțelege. “Toti oamenii isi merita moartea cu prisosinta.”…chiar nu este așa, dar nu voi începe să-ți aduc argumente pentru că evident avem păreri total diferite. Ți-am mai spus eu la un moment dat, chiar nu înțeleg de ce îmi citești articolele…probabil just for fun 😛

 6. Ovidiu

  Iti citesc articolele pentru ca vreau sa vad schimbarea care vine cu timpul. Si crede-ma ca o sa vina. Si eu eram genul care acorda increderea pana la proba contrarie.

  Give it time… it WILL come to you.

  • @Ovidiu: Schimbarea va veni cu siguranță doar că nu în sensul la care te aștepți tu…

 7. Frumos articol și interesantă iubirea ta pentru oameni, uneori o resimt și eu și mi se umplu ochii de lacrimi ( inexplicabil ).
  Din fericire, în privința suferinței, pot să fiu liniștită, am învățat deja să o ”drenez” într-un ocean, chiar. Nu mi s-a părut greu, dar deh, fiecare cu sensibilitățile lui … 😛

  • @Miscellaneous: Mulțumesc, mă bucur că îți place 🙂 Da, legat de lacrimi știu la ce te referi. Te felicit pentru abordarea suferinței la acest mod, bănuiesc că ajută foarte mult în anumite situații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.