Cum să faci lapte de migdale acasă

Sănătatea vine mereu pe primul plan așa că încerc, pe cât se poate, să am o alimentație sănătoasă. Astăzi am să vă dau o rețetă cu migdale, mai exact, cum să faci lapte de migdale acasă.

Credit: Wichy | Shutterstock

De-a lungul timpului am fost întrebată cum fac acest lapte de migdale acasă și am tot spus că mă voi pune să-l scriu pe blog însa timpul a trecut, m-am luat cu treaba. De această dată, iată faimoasa rețetă. Tadaa!

Cum să prepari lapte de migdale acasă.

Ingrediente:

  • 250 gr migdale
  • 700 ml apă
  • 1 păstaie vanilie
  • un vârf de linguriță de sare (de mare sau de salină, dar care să fie iodată natural, fără alte adaosuri)

Opțional:

  • pentru îndulcirea laptelui, 7- 10 curmale sau o  lingură de miere
  • pentru un plus de substanțe hrănitoare, mai puteți adăuga 2-3 linguri de semințe de cânepă
  • pentru iubitorii amestecului de lapte cu cacao, adăugați pudră de roșcove, este delicios!

Puneți migdalele în apă și lăsați-le la înmuiat, la rece, timp de o oră.

Preparare:

După cum știți păstaia de vanilie se desface și se utilizează doar semințele, care se răzuiesc cu un cuțit iar ceea ce obțineți puneți în blender. Apoi se adaugă toate celelalte ingrediente și se amestecă până se zdrobesc toate migdalele. Lichidul se presează și se strecoară cu ajutorul unei bucăți de tifon (pus în câteva straturi) sau o pânză.

Îl recomand tuturor, are gust ca de lapte și chiar arată ca laptele. Când doriți să-l consumați, întâi agitați puțin recipientul pentru omogenizarea lichidului. Îl puteți încălzi, dar nu îl fierbeți, dacă doriți să beneficiați de toate substanțele nutritive din acest lapte.

Beneficii:

  1. Migdalele oferă multe vitamine, minerale, grăsimi, fibre și proteine, toate de înaltă calitate.
  2. Consumul zilnic poate reduce nivelul colesterolul.
  3. Fibrele din migdale sunt indicate pentru o digestie bună și pentru o bună funcționare a tranzitului intestinal.
  4. Contribuie la reducerea inflamației.
  5. Echilibrează nivelul de calciu și magneziu din organism.
  6. Nu trebuie să lipsească persoanelor care au funcționarea tiroidei dezechilibrată.
  7. Migdalele sunt preferatele celor care depun efort fizic intens, precum sportivii.
  8. Laptele de migdale este util pentru hidratarea tenului și de asemenea calmează ochii iritați sau obosiți.

Doresc să fac o precizare, deoarece am întâlnit lapte de migdale prin magazine, la temperatura mediului ambiant. Da, bineînțeles că rezistă, dar numai cu adaosurile de care “beneficiază”. Laptele de migdale se păstrează la rece doar pentru o perioadă de câteva zile deoarece, spre deosebire de cel din comerț, acesta este un produs sănătos.

Cine și-ar dori un produs plin de E-uri, când se poate face cu așa mare ușurință în casă, acest lapte sănătos și cu un gust atât de plăcut?

Previous

Merg la Biz Innovation Forum 2016

Next

5 limbi străine care te ajută să ai un salariu mai bun

4 Comments

  1. Dupa ce am citit eticheta laptelui de migdale din comert, am inceput procesul de productie acasa. Imi pare rau ca nu pot sa il fac pe cel de cocos, care e preferatul meu.

  2. MiKhaela

    Dragă Teodora ce bine ai făcut când ai luat aceasta decizie! Tot ce-i mai bun e facut in casă, aceasta este opinia mea. Și laptele de cocos făcut în casă este delicios, îl utilizez zilnic la cafea, cicoare sau cu fulgi din ovăz integral. Îți dau rețeta dacă dorești, se face la fel de ușor

  3. As fi tare fericita daca ai scrie reteta de lapte de cocos. Mi se pare mai savuros decat cel de migdale, nepunand ca imi place orice e cu cocos. Multumesc mult!

    • Teodora: Uite chiar trăiam cu impresia că este deja postat articolul despre cum să faci lapte de cocos acasă și căutam să îți dau link-ul. Am constatat că nu este dar îl vom scrie și îl vom posta cât de curând 🙂

Leave a Reply

© 2009 - 2017 | Roxana Calinescu | Toate drepturile rezervate! | Contact

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.