Cum să închiriezi o căsuță poștală

foto: movingal.com

De-a lungul timpului au existat (și există) cititori ai blogului care au dorit să-mi trimită diverse atenții/cadouri pentru a-mi însenina ziua și/sau pentru a-și arăta susținerea față de munca mea depusă aici. Chiar țin să le mulțumesc, din nou și mulțumesc tuturor celor care își fac timp, intră aici, îmi citesc articolele și se gândesc să ofere ceva în schimb, fie și o vorbă bună pusă într-un comentariu.

De exemplu, cu 1-2 săptămâni în urmă, mi-a scris cineva (sper să citească acest articol deoarece eu am șters mail-ul din greșeală și nu mai am cum să îi răspund…) care dorea să-mi trimită o carte de poezii scrise de el pe care a publicat-o sau o publică în curând (nu am înțeles exact) și mi-a cerut o adresă. Sinceră să fiu, nu i-am dat nici o adresă.

De fiecare dată, a fost nevoie să dau o adresă și cum nu am avut altă opțiune, am dat adresa de acasă. Nu am avut probleme cu nimeni însă în lumea asta sunt oameni și oameni iar eu sunt o persoană destul de precaută.

Așa am ajuns să iau decizia de a-mi închiria o căsuță poștală, o găsiți aici. Este foarte simplu și nu foarte costisitor.

În cazul în care dorești să îți închiriezi o căsuță poștală, ai de urmat trei pași foarte simpli:

1. Accesează site-ul Poștei Române, secțiunea Căsuța Poștală. Acolo găsești două formulare tip, pentru persoane juridice și pentru persoane fizice plus costuri.

2. Descarcă și printează formularul. Formularul se poate solicita și completa direct la ghișeul oficiului poștal la care mergi. Mie mi s-a părut mai eficient să-l descarc, să-l printez și să-l completez acasă. Asta a însemnat mai puțin timp de stat la ghișeu. Pe formular sunt diferite opțiuni pe care le poți bifa (ce gen de corespondență dorești să primești acolo), eu am selectat doar scrisori și colete. Mi-ar face mare plăcere să primesc scrisori de la voi, scrise de mână sau la pc… Ar fi foarte drăguț! Dacă vă treceți numele și adresa voi putea să vă și răspund.

3. Mergi cu formularul la oficiul poștal. Oricare, nu neapărat cel de care aparții. Plătești o garanție + chiria pe 1 lună, ți se dau două chitanțe, cheia și cam asta este tot. Există posibilitatea de plată în avans dacă nu dorești să mergi lunar la oficiul poștal special pentru a plăti chiria.

Orice alte nelămuriri aveți le puteți întreba la ghișeu dar zic eu că am detaliat toți pașii necesari.

Să aveți o zi bună!

Previous

Oamenii și orgoliile lor

Next

Satellite – Tritonal feat. Jonathan Mendelson

2 Comments

  1. Hola! Multumesc pentru informatiil; merita tinute minte 🙂 Fie sa primeste teancuri de zambete prin colete si scrisori.

    • Marin: Cu drag. M-am gândit că poate mai vor și alții să își facă și am zis să spun ce și cum.
      Să fie, mulțumesc 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.