Acum o săptămână în urmă mă trezeam la 4 dimineața pentru a onora o invitație. Adormită cum eram, nu mă așteptam ca acea dimineață să se transforme într-o experiență minunată, adică am aflat cum se umflă un balon cu aer cald și îți povestesc și ție imediat.

Să lămuresc de la bun început, nu, n-am zburat cu balonul deși cred că ar fi fost o experiență unică. Frica de înălțime nu mi-a dispărut ca prin minune așa că am rămas la sol. Plus de asta, fiind totul puțin pe grabă, locurile din balon erau ocupate deja pentru acea dimineață.

Sunt o persoană curioasă din fire. Când am auzit „mâine mergem să vedem un balon cu aer cald”, trebuie să recunosc că nu m-am entuziasmat așa tare, când am auzit că trebuie să mă trezesc la ora 4 dimineața, cu atât mai mult, însă am zis să o fac și pe asta.

Am aflat cum se umflă un balon cu aer cald și îți povestesc și ție.

M-am trezit și am plecat spre locul în care urma să vedem balonul cu aer cald. Am ajuns într-un câmp și în timp ce componentele balonului erau descărcate din mașină, am apucat să văd și răsăritul. Trebuie să recunosc că soarele este superb la ora aia.

Știai că pentru a verifica direcția în care bate vântul este necesar doar să umfli un balon și să-i dai apoi drumul în aer? Bineînțeles, direcția în care se duce este direcția în care bate vântul. Așa se orientează cei care au baloane cu aer cald și astfel pot estima locul în care vor ateriza. Cel puțin asta ne-a povestit John, pe care îl puteți găsi la www.johnbalon.ro.

Etapele prin care trece un balon cu aer cald până a fi umflat și gata de a urca în aer, le puteți observa în imaginile de mai jos, după care vă mai povestesc puțin și vă arăt și ce am filmat.

V-am spus mai sus că sunt curioasă, așa că i-am adresat o întrebare lui John. Ce-i drept a început să râdă toată lumea dar hei, trebuia să aflu. Întrebarea era:

Dacă cineva zboară cu balonul timp de 2-3 zile, unde își face nevoile?

Mi s-a spus că așa cum au grijă să-și ia mâncare pentru acele 2-3 zile, așa vor avea grijă să se ocupe și de facilitarea nevoilor firești.

Văzând toate aceste etape, m-am gândit că poate într-o bună zi voi reuși să scap de frica mea de înălțime și mă voi urca într-un balon, să văd lumea de sus. Am zburat cu avionul și am văzut lumea de sus, dar sunt sigură că experiența este diferită.

Mi-ar fi plăcut să pot să filmez și aterizarea balonului însă nu am ajuns la timp în locul respectiv. Practic, ne-am plimbat cu mașinile după avion, să fim cât mai aproape de locul aterizării însă până să ajungem, toată lumea deja se bucura de reușita zborului.

Spre surprinderea mea, ca un soi de compensare, la un moment dat am aflat că cei care au zburat pentru prima dată cu avionul, aveau să treacă printr-un botez. Și au trecut și a fost totul foarte amuzant, au primit și șampanie și diplome, puteți să vedeți toate astea, mai jos, pe video.

Dragilor, aceasta a fost experiența mea, mai multe spun pozele și video decât am scris eu, dar sunt sigură că v-a încântat această postare.

Cred că mai bine făceam puțin vlogging, sigur îmi era mai simplu decât să povestesc acum în scris. Cine știe, poate voi da curs cererilor de a mă apuca de vlogging în viitorul apropiat și atunci va fi ceva mai simplu.

Până atunci, like, share și subscribe la canalul de YouTube dacă doriți, iar dacă aveți de gând să zburați cu balonul, pe John îl găsiți accesând link-ul pe care l-am lăsat mai sus către site-ul lui.

Ai zburat cu balonul? Care a fost experiența ta?

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să fii la curent și cu următoarele pe care le scriu, te poți abona la newsletter și mă poți susține cu un LIKE sau SHARE! Hai și pe Facebook la Roxana Călinescu – nighton.ro