Emoții zilnice

Emoțiile prin care trecem spun multe despre noi înșine. Nu neapărat altora cât nouă personal. Majoritatea oamenilor oricum nu știu a interpreta corect emoțiile altora și nici chiar pe ale lor. Părerea altora, de cele mai multe ori, este nesemnificativă și nu ne ajută cu absolut nimic, dimpotrivă. Rareori întâlnim persoane în care putem avea încredere și ale căror păreri ne ridică deasupra problemelor pe care le avem.

Emoțiile reprezintă un fel de barometru de care ar trebui să ținem cont, doar în cazul în care ne dorim să ne aflăm în stări mai bune, mai puțin stresante, să avem o viață mai bună.

Furie. Dezamăgire. Invidie. Neîncredere. Stress. Anxietate. Ură. Teamă. Minimizare. Lipsa voinței. Depresie. Lipsa respectului de sine. Tristețe. Nepăsare. Văicăreală. Auto-victimizare. Prefăcătorie. Bârfă. Ignoranță. Încăpățânare. Stagnare. Pasivitate. Critică. Supărare.

Bucurie. Zâmbet. Relaxare. Entuziasm. Optimism. Iubire. Încredere. Ușurătate. Voința. Respect de sine. Speranță. Atenție. Compasiune. Putere. Generozitate. Inspiratie. Delicatețe. Tandrețe. Pasiune. Hobby. Dorință. Mișcare. Activitate. Afecțiune.

Fiecare astfel de stare reprezintă un factor declanșator în corpul și mintea noastră. Fiecare stare declanșează un întreg șir de emoții.

Ăsta este omul, cu bune și cu rele. Trecem prin toate aceste stări aproape zilnic, fie că suntem săraci sau bogați, inteligenți sau proști, ignoranți sau înțelepți, indiferent de culoarea pielii noastre sau culoarea ochilor, indiferent de mediul din care provenim, indiferent de educația de care a avut parte fiecare.

Trei lucruri fac uriașa dinferență dintre o stare urâtă și una bună:

propria alegere, determinarea și acțiunea

Tu ce alegeri faci pentru viața ta?

Nu uita să te abonezi la blog pentru a primi noutățile direct pe mail.

foto

Previous

Simfonia claxoanelor

Next

Conștientizare blogosferică

4 Comments

 1. Marin

  Salut!

  Ohh,da! Totul este emoţie. Emoţia este cea care determină multe dintre acţiunile noastre. În ultimul deceniu, au apărut câteva bune cărţi de istorie a emoţiilor şi a felului în care ele au influenţat oamenii în deciziile lor 🙂

  Io încerc, pe cât posibil, să le atrag pe cele pozitive 🙂 De cele mai multe ori, de teama scap mai greu. Si de tristete, cand vad jucand Milanul :))

  Zi vesela!

  • Marin: Bună! E bine să ne observăm în permanență emoțiile și când e ceva mai puțin ok, să încercăm să schimbăm. Emoțiile negative nu aduc niciodată rezultate pozitive.
   Se vor studia și mai departe deoarece este un domeniu foarte vast iar oamenii de știință vor să încadreze tot în niște parametri.
   Zi frumoasă! 🙂

 2. Emotiile sunt extensia personalitati, atunci cand nu ai succese ele pot fi singura hrana pentru suflet, ignore emotiile te ignori pe tine, te ignori pe tine ignori viata.
  E interesant cat de stiintifica poate fi treaba cu emotiile daca stam sa aprofundam putin, insa na, depinde de fiecare ce si cum…

  • Petre: Într-adevăr, este un domeniu vast care necesită mult mai multă atenție.
   Bine ai venit pe blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.