Experiența mea cu Organo Gold România

Bine ați (re)venit, dragii mei. Mereu mă bucur să vă am în preajmă. Astăzi scriu un articol pe care ar fi trebuit să îl scriu cu mai bine de un an și jumătate în urmă, un articol despre experiența mea cu Organo Gold România.

Articolul de față nu face referire la produsele Organo Gold în sine, chiar dacă acestea mi-au ros stomacul timp de 2 zile după ce le-am consumat. Articolul de față face referire la nerușinarea cu care unii dintre reprezentanții Organo Gold România își agasează potențialii clienți. A se înțelege că nu bag în aceeași oală toți reprezentanții acestei companii.

Nu v-am obișnuit cu astfel de articole deoarece întotdeauna mi-a fost rușine de rușinea altora. De fiecare dată când au fost probleme, am ales să le scriu la un mod general, fără a da nume și de multe ori am ales nici măcar să nu le menționez pe nicăieri.

De data asta, lucrurile s-au schimbat. De data asta am ales să spun povestea întreagă și am dat și nume. Nu din răutate, pentru că răutatea nu mă caracterizează, ci pentru că am ales să nu mai tolerez anumite atitudini care mă afectează direct. Să începem.

Ai consumat produse Organo Gold? Spune-mi care este experiența ta.

Despre produsul în sine pe care eu am avut ocazia să-l testez, pot spune că mi s-a explicat că este o cafea care conține ganoderma. Pentru cei care nu știu, ganoderma este o ciupercă care are diverse beneficii asupra stării de sănătate (pentru mai multe informații despre această ciupercă puteți căuta pe google). Cafeaua consumată de mine arăta ca un praf (asemănător conținutului plicurilor de cafea instant din comerț de tip 3 în 1), peste care se adăuga apă fierbinte și cafeaua era gata. Ca și gust mi s-a părut interesantă, nu mi-a plăcut în mod deosebit dar nici nu pot spune că nu mi-a plăcut deloc.

Am fost la 2 coffee club-uri, prima dată am fost invitată de o doamnă din lista mea de prieteni de pe Facebook, iar a doua oară am însoțit o prietenă (neștiind exact despre ce eveniment este vorba). În ambele situații, după ce am consumat această cafea, m-a ros stomacul timp de 2 zile la rând, eu neavând nici un fel de probleme cu stomacul și având o alimentație destul de sănătoasă.

Am lungit puțin cam mult povestea despre această cafea, deoarece la postarea mea inițială de pe Facebook, au fost persoane curioase să afle părerea mea despre acest produs așa că am considerat că trebuie să detaliez puțin.

Acum să trecem mai departe.

Cum am menționat mai sus, am participat la 2 coffee club-uri. Ce înseamnă aceste coffee club-uri? Practic, reprezentanții acestei companii închiriază (sau li se oferă, nu știu exact) diferite locații unde invită persoane pentru a încerca produsele, a le auzi povestea și beneficiile, unde pot socializa, iar la final li se spune că sunt invitați la un seminar/workshop (nu mai știu exact denumirea pe care mi-au spus-o) unde li se spun mai multe lucruri despre produse și cum pot face bani doar recomandând o cafea și invitându-și prietenii la o cafea. Până aici, totul sună absolut minunat, motivant și atât de simplu.

Din start mi-a sunat a sistem MLM, deși ei spun că nu este așa (pe internet este clar menționat că sunt multi-level marketing company). Nu m-a interesat, nu m-am contrazis cu nimeni și am refuzat politicos toate invitațiile la evenimente de genul. Ce să fac? De obicei sunt o persoană foarte politicoasă.

Plus de asta, încă un lucru care mie mi s-a părut destul de dubios a fost faptul că în cadrul unei prezentări, chiar un reprezentant a spus că a fost un scandal cu aceste produse și că pe Google se găsesc multe review-uri negative, apoi a spus că de fapt cafeaua este ok. Mie nu mi-a sunat ok deloc deoarece, noi românii știm că fără foc, nu iese fum, nu-i așa?

Apropo de review-urile negative referitoare la produsele acestei companii și compania în sine, am căutat și eu pe Google la vremea respectivă și puteți să vedeți și voi aici și aici, o serie de păreri care nu sunt tocmai favorabile și nu te determină nici să consumi aceste produse și nici să te bagi în vreo afacere cu ele. Dacă aveți timp le puteți citi pe toate, eu nu am stat să citesc chiar tot, însă suficient cât să fiu în temă și să mă țin departe de tot ce înseamnă Organo Gold.

Tot reprezentanții acestei companii sunțin că omul contează și interacțiunea dintre oameni. Eu nu știu cum percep ei treaba asta deoarece pe mine m-au agasat continuu cu mesaje private pe Facebook. La un moment dat nu trecea săptămâna fără să nu îmi scrie un reprezentant Organo Gold. Chiar erau mirați când îi întrebam eu înainte dacă este vorba de Organo Gold și mă întrebau de unde știu.

Am avut răbdare, am discutat politicos cu fiecare în parte (au fost câteva zeci de reprezentanți care m-au contactat pe Facebook; la un moment dat chiar mă întrebam cu se face că ajung toți la mine) și le-am explicat că nu pot nici consuma și nici recomanda altor oameni un produs care mie mi-a făcut rău. Eu nu pot face asta. Fiecare în parte a fost foarte surprins să audă că produsele lor fac rău și că e prima dată când aud așa ceva.

Tot au insistat, tot politicos i-am refuzat și pe majoritatea i-am scos din lista mea după încheierea conversației. Este doar o singură persoană pe care am păstrat-o în listă, care a înțeles din prima că nu sunt interesată și m-a lăsat în pace, ba mai mult, am mai discutat de-a lungul timpului și chiar și aseară când am postat despre această problemă pe facebook am avut o discuție foarte drăguță. Nu îmi permit să dezvălui mai mult din această conversație.

Ce m-a adus în acest punct în care am hotărât să scriu aceste rânduri?

Atitudinea unei reprezentante a acestei companii. Inițial am vrut să postez direct imagini cu, conversația avută în privat pe Facebook (le păstrez pentru mine momentan), însă vă fac un rezumat.

Eu primesc zilnic mesaje în privat și mail-uri și de obicei le răspund tuturor cum pot eu mai bine și mai respectuos, dar în momentul în care vrei tu cu orice preț să intri în viața mea personală cu bocancii, schimbăm foaia și nu o să-ți placă…deloc.

Ieri, îmi scrie această fată, Mădălina Mihalache și mă invită la un workshop (organizat de ea) de dezvoltare personală care are loc la Brașov și citez „O să vină nr 1 în lume domnul Holton Buggs, care câștigă 1 milion de dolari pe lună”.

Refuz politicos, întrebând totuși dacă această invitație este susținută de ea, adică asigurarea transportului, cazării și a mâncării. Îmi răspunde senin și sec că „Sunt asigurate de tine”.

Păi bine bine, eu știu că dacă mă inviți, îmi creezi anumite facilități, nu mă inviți pe banii mei, la un eveniment la care tu ai nevoie de figurație în sală și de reclamă după eveniment sau de oameni care să se înscrie în afacerea respectivă în rețeaua ta (asta însemnând bani pentru tine). Zic ceva greșit?

Plus de asta, zice fata că nu e vorba despre Organo Gold ci despre dezvoltare personală. Draga mea, țin să te anunț pe această cale că acest domn milionar, Holton Buggs, conform Google „Holton Buggs the Organo Gold Legend is one of the highest earners in the Network Marketing industry. Holton Buggs is the highest producer in Organo Gold.” de aici, da, este un om de succes, susține seminarii pe tema asta. Însă, în umila mea părere, nu le ține să se afle în treabă ci pentru a determina oamenii, pe lângă încurajarea și motivația oferită, să se apuce de un business gen ca cel pe care îl faci și tu. Să mă corectezi dacă greșesc, dar să o faci cu argumente, altfel, păstrează pentru tine tot ce ai de spus.

M-a frapat (de fapt m-a enervat de-a dreptul și a fost momentul în care am hotărât să scriu acest articol) o întrebare „Când ai stat ultima oară de vorbă cu un milionar? Și ce te-a învățat?”…. Zic, „chiar de curând” și primesc un răspuns „Super, dar cine e, cum îl cheamă?”… Dar stai puțin fată dragă, cine ești tu să îmi ceri socoteală? De unde știi tu cu ce oameni stau eu de vorbă și de ce aș fi în vreun fel obligată să îți dau ție numele lor? Sau de ce aș dori să-ți spun ce conversații am purtat? Nu ți se pare că ai devenit foarte curioasă în ceea ce privește viața mea personală?

Și acum răspunsul ei final, după care m-a blocat și nu i-am mai putut răspunde, dar îi răspund aici, fără probleme. Sunteți pregătiți? Repet, doar citez, cuvintele și gramatica îi aparțin în totalitate.

„Dacă cu adevărat ai fii vorbit mi ai fi spus cu cine ca nu ar fi un secret. Multi vreti sa ramaneti asa cum sunteti. Păcat. Nu era vorba de organo. Era despre dezvoltare personala dar poate nu esti atat de pasionată pe cat zici. Imi pare rau ca am incerca sa iti ofer aceasta oportunitate.”

Alooo, grădinița! Cred că partea ignorantă din toată ecuația asta ești chiar tu. Eu nu susțin că sunt pasionată de dezvoltare personală. De fapt, nu susțin că sunt pasionată de absolut nimic, în afară de cafea, bineînțeles. Dar chiar te rog să îmi arăți și mie unde spun/scriu că sunt pasionată de ceva anume.

Da, am articole care intră în această categorie dar chiar am să te rog pe tine, care te consideri atât de inteligentă și evoluată în comparație cu mine și cu restul lumii, să ne iluminezi și pe noi, ăștia proștii, cu definiția dezvoltării personale și care sunt toate aceste activități care intră sub umbrela dezvoltării personale. Te rog, ești invitata mea.

Și hai să te mai pun la curent cu ceva. Tot ceea ce este scris pe blog-ul meu în materie de dezvoltare personală, alimentație sănătoasă și nu numai, au o susținere acreditată de statul român, în urma unor studii.

Așa că, draga mea, Mădălina, înainte să te arunci la replici acide, înainte de a cataloga un om și înainte de a te băga cu forța în viața lui personală, documentează-te, vezi cine este acea persoană, cu ce se ocupă, ce face, poartă o conversație normală din care poți afla mai multe lucruri, din care poți învăța și tu, deoarece da, chiar și tu, draga mea, la nivelul tău de evoluție și inteligență, încă mai ai de învățat…multe…foarte multe.

Îți recomand să citești și niște cărți din domeniul vânzărilor, despre cum să abordezi un potențial client. Fii de neoprit, dar nu în ignoranță ci în învățare, în autoeducație, în îmbunătățirea a ceea ce ești acum. Crezi că e suficientă dezvoltare personală pentru tine? Eu zic că da.

Ziua bună.

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să fii la curent și cu următoarele pe care le scriu, te poți abona la newsletter și mă poți susține cu un LIKE sau SHARE și pe Facebook la Roxana Călinescu – nighton.ro

Previous

Duminica pozitivă #120

Next

21 idei de articole pentru blog

22 Comments

 1. Eu fug de MLM-uri ca naiba de tamaie. Nici nu vreau sa aud de aceste scheme piramidale (care cica nu sunt, dar sunt). Imi pare rau ca ai avut parte de o experienta neplacuta, dar ma bucur ca ai luat decizia de a scrie acest articol.

  • Irina Sima: Nu fug de nimic, doar că știu cum funcționează aceste sisteme și nu îmi doresc să fac parte din așa ceva. Nu este nici ceva rău, dar nici ceva bun.
   Îți mulțumesc pentru susținere.

 2. Ai dreptate, sunt foarte multe persoane care incearca sa prinda un potential client prin orice mijloace. Eu nu am auzit pana acum de Organo, dar se pare ca nu am pierdut nimic 😛

  • Diana Ion: Și în vânzări sunt anumite regului de urmat. Aceste reguli sunt urmate de oameni care citesc, care învață, de ameni cărora le pasă și de alți oameni în afară de ei.

 3. M-ai lasat masca, nu as sti sa reactionez asa ca tine, eu cred ca pur si simplu as ignora-o :))

  • Camelia: Draga mea, să știi că multă vreme nu am reacționat și rău am făcut. Am reacționat așa deoarece am ales să nu mai tolerez acest gen de persoane care vor să facă bani cu orice preț, fără a înțelege că la celălalt capăt al Facebook-ului, e tot un om, nu un robot, nu o mașinărie de bani.

 4. Nu am auzit pana acum de ei, probabil si pentru ca nu consum absolut deloc cafea, nu suport gustul ei.

  • yonella: Dacă nu consumi cafea, sigur nu aveai cum să auzi de ei și chiar dacă auzeai probabil nu era ceva de interes pentru tine și treceai mai departe. Este și normal să fie așa.

 5. Urăsc insistenta persoanelor care sunt in MLM-uri. Se tot chinuie sa te determine intr-un fel sau altul sa participi la seminariile lor. Eu fug de ele pe cât pot.
  Despre aceasta cafea, implicit sistem, imi este total nou si nu imi doresc sa am contact cu nici un reprezentant. Imi par rau de experiențele neplăcute avute cu aceste persoane

 6. da..toate companiile astea bazate pe vanzari piramidale mi se par de tot rasul. sincer, am fost si eu la un moment dat in avon, am incercat sa ma adaptez o perioada, dar urasc sa trag de oameni si sa ma rog de ei, asa ca am renuntat la idee. treaba asta cu cafeaua am mai auzit-o, cred ca a fost o prezentare acum ceva timp si pe la noi…dar n-am tinut cont de ea de nicio culoare.

  • Bratu Gabriela: Și eu m-am ferit mereu deoarece știu cum e. Tocmai de aceea am tot refuzat politicos orice invitație, dar dacă n-am avut cu cine discuta…

 7. :)) Doamneeee…
  Eu am incercat o singura data aceasta cafea, o folosea o ruda (stiu sigur ca era cu ganorderma) si de aceea presupun ca era aceeasi…

  • Deea: Mai sunt în comerț și alte cafele cu ganoderma. Aceasta se vinde cu circuit închis din câte știu eu. Cum am spus și în articol, nu pot spune că nu mi-a plăcut deloc, a fost interesantă și probail era mult mai bună dacă nu îmi rodea stomacul…

 8. Doamne ce oameni , eu nu consum deloc cafea deci n am mai auzit pana acum de acest nume dar chiar mi s a parut nepoliticos cum ti s a adresat acea doamna.

 9. Nici nu stiu daca sa rad sau sa plang. Te admir pentru rabdarea pe care ai avut-o fata de acea persoana.
  faza de genul acesta am avut parte la metrou, unde un domn tot intindea pliante. Amabila din fire, am luat pliantul, dar a fost dupa sistemul buna ziua ti-am dat, belea am capatat. Omul era intr-o misiune sa ma faca sa merg la sala lui si contrar faptului ca am raspuns (tot amabil) ca ma voi gandi, el nu s-a lasat. Ca sa ii dau numarul de telefon, ca altfel sigur nu voi veni. Am zis ca foarte bine, atunci nu voi veni, ca numarul de telefon tot nu i-l dau. Hal de reactie: atunci nu iti pasa de sanatatea ta si te vei imbolnavi din lipsa de sport si ceva de genul ca voi muri in chinuri groaznice. Mnoooooo, pana aici i-a fost ca a avut parte de varianta nesuferita a caracterului meu, mai ales ca eram nebauta cafea :))) People are kind of crazy and rude.
  P.S. Prefer cafeaua mea fix asa cum e, fara ciuperci binefacatoare

  • Teodora: Mulțumesc și eu pentru susținere 🙂
   Vai, cred că domnul cu pliantele se trezea și cu o geantă în cap și cu poliția chemată, dacă avea neșansa să îmi facă mie treaba asta :)))
   Eu de fel sunt pașnică, amabilă, iar unii oameni profită de treaba asta. Și le las impresia că le merge o perioadă, dar și când m-a călcat pe bătături, să se țină bine de tot :)))

 10. Marinela

  Roxana draga, eu am fost la Brasov. A fost una din cele mai superbe experiente din viata mea si crede-ma, nu sunt nici tanara, nici culeasa de pe camp…Eu sunt consumatoare a produselor Organo de un an si chiar se simte. E pacat sa arunci cu noroi intr-un sistem pe care nu il cunosti, in niste produse despre care nu stii cum functioneaza si e pacat sa generalizezi. Inteleg, ai avut o experienta nefericita cu o persoana care te-a abordat intr-o maniera neadecvata….Fara sa te supar, iti dau un sfat: incearca sa critice ceva doar dupa ce cunosti problema din interior, indiferent de domeniu. Acelasi sfat il dau si distinselor doamne care s-au aruncat sa te admire si sa te sustina. Barfa e cel mai mare talent al romanilor, din pacate…O zi excelenta!

  • Marinela: Ma bucur ca ai fost la Brasov si ca ai avut parte de o experienta minunata.
   La fel, ma bucur ca aceste produse iti sunt folositoare. Eu nu am scris altceva in afara de experienta mea cu produsele si cu anumiti reprezentanti ai acestei marci, nimic mai mult. Nu am generalizat nimic. Daca faceam asta, acest articol arata cu totul altfel. Din cate stiu eu, suntem liberi sa ne exprimam punctele de vedere si experientele, indiferent daca acestea sunt pe placul celorlalti sau nu. Sa ma corectezi daca spun ceva gresit.
   De suparat, nu ai cu ce sa ma superi. Eu iti respect experienta pe care ai avut-o/o ai si parerea pe care ai venit sa o afisezi aici. Ceea ce nu mi se pare corect in comentariul tau este faptul ca te iei de alte persoane care au venit sa isi spuna parerea (la fel cum ai facut-o si tu). Fiecare are dreptul la o parere, indiferent daca ne place sau nu.
   Iti doresc o zi buna, o saptamana minunata si succes in continuare in tot ceea ce faci.

   • Sever

    Roxana, sa stii ca ai spus cateva greseli care cer corectii. Nu ma lansez in amanunte dar o sa mentionez un minim de argumente doar pentru ca ai cerut asta.

    Nu gestionezi bine cuvantul “invitatie”. De exemplu de-a lungul timpului eu am invitat multi prieteni de-ai mei sa mearga in croaziera cu mine si nici unul nu a presupus dinainte ca voi plati eu. Toti, fara exceptie, au intrebat cat ii costa. Te sfatuiesc ca data viitoare cand te invita cineva la film sau la un ceai oriunde, sa scoti banii si sa incerci sa-ti platesti partea.

    Asocierea intre cuvintele “refuz” si “politete” este foarte dificila, este prea greu sa reusesti sa refuzi politicos. Un refuz aproape intotdeauna ascunde o impolitete undeva. Stiu sute de oameni care ar prefera oricand o acceptare insotita de injuraturi decat un refuz, oricum ar fi el. Iar dovada ca refuzul tau nu a fost primit bine (adica nu a fost considerat politicos) este chiar faptul ca acea persoana te-a blocat.
    Departe de mine gandul ca acea persoana ar fi fost politicoasa, eu doar observ ca tu nu ai fost perceputa ca politicoasa. Ca sa te parafrazez, incearca sa intelegi ca la celalalt capat al Facebook-ului este tot un om, nu un robot, nu o masinarie de bani.

    Oricum, este totusi o impolitete sa aduci in spatiul public o discutie privata. Tocmai cineva ti-a sugerat ca asta se apropie un pic de notiunea de “barfa”.

    Dar ce m-a determinat sa scrie este ultima greseala pe care am observat-o, de aceea comentez la acest mesaj. Spui ca nu ti se pare corect ceva si ca toata lumea are dreptul la o parere.
    intr-adevar toata lumea are dreptul sa aiba ce pareri vrea dar nu cred ca are dreptul sa expuna pareri jignitoare la adresa altora. Cum si eu am dreptul sa scuip in chiuveta la baie dar nu cred ca am dreptul sa scuip pe cineva in ochi pe strada.

    Acum, dupa cele ce ti-am scris, cam cat de politicos ar trebui sa fiu ca sa ma percepi tu ca pe un om politicos? Eu am convingerea ca insusi faptul ca te critic este o impolitete deja. Iarta-ma te rog.

 11. Am fost și eu la o cafea din asta. Din fericire, invitată de un om cu bun simț, care a înțeles că nu-s interesată.
  Cafeaua aia mi s-a părut fix 3 în 1.
  Ei spuneau acolo că se vinde ușor, că o poți da oricui și că străbunica uneia dintre vorbitoare comandă și acum 3 pachete pe lună pentru ea și vecina de la parter. Dar mie mi s-a părut că era cam scumpă pentru bugetul meu.
  Așa că am ales să mă lipsesc de excursia aia în jurul lumii pe vasul de croazieră și să rămân la cafeaua mea de Fornetti și Starbucks.
  Oi fi ignorantă, nu oi fi, nu știu. Dar de vreo sută de euro sau cât era un starter pack din ăla eu am fost un week-end la Sibiu in vară.
  Sănătatea mea e ok și fără ciuperci. Merg la sală, mănânc cât de sănătos pot…am încredere că voi supraviețui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.