Nu uita: Respiră!

Zic să începem săptămâna cu ceva folositor. După cum bine știți și voi, viața de zi cu zi ne obligă să fim mereu într-un ritm alert. Este foarte important ca prin toată această agitație să găsim câte un moment de liniște în care pur și simplu să…respirăm sau, vorba românului, să ne tragem sufletul.

Respirația are un rol foarte important în oxigenarea corectă a creierului. În afară de asta, ne mai ajută și la eliminarea stress-ului, mărirea puterii de concentrare, gândirea va fi mult mai clară, îndepărtează grijile și multe altele asemenea.

Îți propun doar atât: pentru 2-3 minute oprește-te din orice faci, respiră adânc de câteva ori (lent, nu te grăbi). Vei observa o îmbunătățire în toate și vei avea mai multă vitalitate și spor. Fă-ți acest mic (dar prețios) cadou zilnic și crede-mă, te vei simți mult mai bine.

Să ai o săptămână minunată! Și nu uita: Respiră!

Foto

Previous

Concert de Crăciun al Corului de cameră „Preludiu”

Next

Quick Q (5)

20 Comments

 1. @Duntz: Nu neapărat până la 10…sunt anumiți timpi când inspiri și alții când dai aerul afară. Nu am detaliat mai mult pentru că vreau ca cine vrea să se folosească de acest exercițiu să o facă în propriul ritm.

 2. Trage aer puternic în piept, numără până la 10 şi expira! :)) Foarte util exerciţiul, extrem de relaxant!

 3. Eu le mai zic prietenilor mei cand se agita “Inspira! Expira!”

 4. Exercitiul era preluat din filmul “Buletin de Bucureşti” (cred) 🙂 Însă eu îl utilizez destul de des când am o stare foarte agitată. Bine, nu stau să număr efectiv până la 10, dar chiar mă ajută!

  • @Duntz: Nu știu ce e “Buletin de Bucureşti” :)) N-am auzit până acum. Exercițiul este preluat dintr-o carte care detaliază diverse tehnici de respirație. :)Mă bucur că faci acest gen de exercițiu/tehnică, știu că ajută foarte mult.

 5. @ZuZu: Nu-ți poate promite nimeni pentru că nimeni nu este în locul tău…Poți doar încerca și vei vedea singură dacă e o tehnică bună sau nu pentru tine 🙂 Este doar un sfat, dacă îl urmezi sau nu este în totalitate alegerea ta. Eu pun aici metode încercate de mine și care chiar funcționează…altfel nu mi-aș permite să le pun doar de dragul de a avea un articol în plus. 🙂
  @Pisi: Mersi de lămurire 🙂

 6. ZuZu

  Eu incerc, dar cine imi promite ca ma scapa de tot si o sa fie totul perfect ?:X :(. Sa speram ca asa v-a fi 🙂

 7. Pisi

  buletin de bucuresti e un film romanesc ..destul de vechi

 8. să știi că în general oamenii respiră superficial iar în momentul în care câteva minute se forțează să respire mai profund pot să apară și dureri de cap sau amețeli 😀

  off-topic: atât de bine ai scris înainte de a comenta ”zi ceva inteligent” încât de multe ori nici nu îmi vine să scriu de teamă să nu fie vreo aberație :)) Pe mine unul mă responsabilizează să am grijă de scriu 🙂 Nu cred că mi-a ieșit de fiecare dată, dar no… :))

  • @Creve: Știu, știu, tocmai de aceea am recomandat să nu se grăbească. Dacă respiri adânc și repede așa deodată, cu sigurantă nu e ok .
   Legat de ”zi ceva inteligent”, la tine nu a fost cazul, adică nu ai zis niciodată ceva aiurea, deci stai liniștit. 🙂

 9. Am citit acest articol cand eram chiar intr-o stare destul de rea (din cauza racelii) si m-a facut sa ma relaxez foarte tare, chiar si doar ideea de a respira si de a ma linisti. Doar citind ce ai scris mi-a dat o stare incredibila de “mai bine”.

  Eu una tin sa iti multumesc (din nou) pentru acest gen de articole, cu sfaturi pentru minte si corp, care de cele mai multe ori vin exact atunci cand ai mai mare nevoie de un ajutor.

  • @Delia Iacob: Din suflet mă bucur să aud asta. Într-adevăr, respirația aceasta deblochează și sinusurile. Nu de tot dar în mare parte. Mă bucur că ești mai bine. Nu ai pentru ce să-mi mulțumești, sincer. Doar încerc să dau mai departe ce am învățat și eu și ceea ce mi-a făcut (și-mi face și pe mai departe) bine.

 10. Ovidiu

  Nu inteleg cum poti sa gandesti asa de pozitiv. Nu sunt invidios, doar ca nu inteleg.

  • @Ovidiu: Așa sunt eu…n-aș putea să am o gândire negativă sau “realistă” cum le mai place unora s-o denumească. Vezi tu, lumea se limitează singură din cauza unei mentalități fără logică…

 11. roxy

  la propriu incercam dar nici asa nu merge iar la figurat e prea complicat aproape imposibil:|

 12. ZuZu

  @NightOn. Mi-am dat seama ca au fost incercate pe pielea ta metodele, insa sa sti ca nu o ziceam in nume de rau…chiar mi-as dori ca cu ajutotul unei respiratii profunde sa se faca totul roz :X, insa realizez ca nu e asa…:))

  • @ZuZu: Dar nimeni nu zice că respiri de 2-3-10-100 de ori și totul se face roz ;)) Am zis doar că e mai ok așa 🙂 Știu că nu ai zis-o cu răutate :*

 13. Mai fac asa cand efectiv simt sa intru in panica, sau cand lucrurile o iau razna si trebuie un moment de gandire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.