Rețetă de pască tradițională cu brânză de capră

Nu știu cum sunteți voi dar mie îmi place foarte mult pasca. Și pentru că îmi place foarte mult și se apropie și ocazia de a o prepara, astăzi vreau să vă dau o rețetă de pască tradițională cu brânză de capră.

Sunt sigură că rețeta pe care v-o dau azi o să vă placă foarte mult deoarece nu conține doar un singur tip de brânză de la Ferma Caprina ci două tipuri, mai exact urdă dulce de capră și brânză dietetică de capră. Ambele sunt dulci, foarte gustoase și foarte potrivite pentru pasca noastră tradițională.

Alege să prepari o pască tradițională cu două tipuri de brânză de capră.

Poate te întrebi de ce îți propun acest amestec. Am 3 motive foarte clare:

  1. Îmi plac produsele de la Ferma Caprina.
  2. Produsele lactate de capră sunt foarte sănătoase și au foarte multe beneficii asupra sănătății.
  3. Îmi place să mănânc ceva bun.

Cum se face și de ce ingrediente ai nevoie? Îți spun imediat tot ce trebuie pentru a face 2 bucăți de dimensiune medie.

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 kg făină integrală
  • 5 gălbenușuri
  • 100 g unt
  • 100 g smântână
  • 200 g zahăr
  • 30 g drojdie
  • 100-150 ml lapte (funcție de aluat)
  • 1 esență rom
  • 1 vârf de linguriță de sare

Ingrediente pentru umplutură:

Pentru a ieși o pască bună, este recomandat ca absolut toate ingredientele să fie la temperatura camerei.

Prepararea aluatului de pască.

  • Se încălzește puțin laptele (nu se fierbe, trebuie să fie doar călduț).
  • Se pune făina într-un castron mare sau chiar un lighean și se fae, cu mâna, o gaură în mijlocul ei.
  • Separat, frecăm drojdia cu o linguriță de zahăr și puțin ulei, apoi se pune în acel lăcaș făcut în grămăjoara de făină și se lasă 10-15 minute la crescut.
  • Gălbenușurile se amestecă cu zahărul, până când se topește tot zahărul, apoi se amestecă cu untul.
  • Acest amestec se toarnă peste făină și se frământă cu mâna.
  • Treptat se adaugă smântâna, sarea și esența de rom.
  • Se amestecă totul foarte bine, după care adăugăm laptele călduț, care se toarnă puțin câte puțin.
  • Se frământă foarte bine și apoi se adaugă puțin ulei.
  • Se acoperă cu un prosop curat și se lasă la dospit.

Prepararea umpluturii:

  • Se pun stafidele la înmuiat în apă caldă și 1 esență de rom.
  • Se bat spumă gălbenușurile împreună cu ouăle întregi și zahărul pudră.
  • Se pun într-un castron cele două tipuri de brânză de capră, peste care adăugăm ouăle bătute, smântâna, zahărul vanilat și esență de rom. Se amestecă foarte bine și apoi se adaugă grișul.

Cum punem împreună aluatul și umplutura?

  • Se ung tăvile cu unt și se tapetează ori cu făină ori cu hârtie de copt.
  • Aluatul se împarte în 2 părți (aproximativ) egale, se face din fiecare câte o foaie subțire care se pune în tăvi, inclusiv pe pereții acestora și se înțeapă cu furculița, din loc în loc.
  • Umplutura se împarte în 2 părți (aproximativ) egale și se umple fiecare tavă (cu aluatul deja pus cum am explicat).
  • Dacă doriți, deasupra puteți face diverse modele din aluat.
  • Se bate 2 ouă până rezultă o spumă și se unge fiecare pască în parte.
  • Se pun tăvile în cuptorul încălzit în prealabil și se lasă la o temperatură medie. Probabil că într-o oră pasca va fi coaptă bine, dar bineînțeles că o verificați din timp în timp deoarece fiecare cuptor este diferit.
  • După ce le scoateți din cuptor, se ung cu un ameste făcut din apă, zahăr și puțin ulei, după care acoperiți cu un șervet de hârtie și alte prosoape curate pentru a le menține frăgezimea.
  • Apoi, poftă bună!

Acum ai o rețetă foarte bună, nu mai rămâne decât să îți comanzi cele două tipuri de brânză și restul ingredientelor pentru a face o pască tradițională cu brânză de capră.

Tu ai mai încercat această rețetă?

Previous

Beauty Review | Nivea lansează primul șampon cu proteine din lapte

Next

Lansarea studiului Masterindex privind comertul online

1 Comment

  1. Eu fac o pască fără aluat. Brânză dulce de vaci, multe stafide și vanilie din belșug!
    Pare interesantă și rețeta prezentată de tine!

Leave a Reply

© 2009 - 2017 | Roxana Calinescu | Toate drepturile rezervate! | Contact

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.