Viața poate trece în 30 de ani, 40, 50, 60, 70, 100 de ani sau…într-o secundă. Important este ceea ce faci cu ea cât timp o ai în custodie. Azi doresc să vorbim puțin despre Rutină vs. Viață: Ce faci cu viața ta?

Nu știu cum ești tu, dacă îți pui întrebări sau nu, dacă încerci să găsești răspunsuri și soluții sau nu, însă eu o fac. Viața trece, nu stă în loc după nimeni, indiferent de nume, aspect fizic, funcție și/sau conturile din bănci.

Foarte mulți dintre noi doar încearcă să supraviețuiască de la o zi la alta, nicidecum nu ne trăim viața. Deși avem capacitatea de schimbare, nu o exersăm deoarece frica, teama de necunoscut, comoditatea și alte mii de motive pe care ni le furnizăm neîncetat, ne țin pe loc, în acel loc pe care-l numim viață și de care ne plângem mereu.

Ce faci pentru a-ți schimba viața?

Zilnic te trezești.

Ai aceeași rutină de dimineață, ani la rând.

Mergi la un job pe care nu-l prea agreezi, de fapt, ai pleca de acolo în secunda doi dacă ai avea ocazia.

Poate îți întemeiezi o familie sau poate nu.

Ieși mereu cu aceleași persoane pe care le denumești generic prieteni dar care nu ți-au fost mereu aproape când ai avut nevoie și care te-au dezamăgit încontinuu.

Ieși în oraș ori de câte ori ai posibilitatea pentru că asta e singura ta idee de relaxare.

Vii acasă.

Te uiți la tv până te apucă nervii văzând că trăiești într-o țară în care totul este pe dos și sapa de lemn e mai mult decât evidentă, aproape că a ajuns să-ți scoată ochii.

Te simți neputincios și mărunt.

Nu ai niciodată timp de tine doar pentru că ești mereu ocupat făcând totul pentu job, pentru alții, pentru prieteni. Pentru oricine altcineva în afară de tine.

Speri la mai bine dar parcă nu mai ești în stare să vezi luminița de la capătul tunelului.

Te gândești cu jind la următorul concediu, deși cel în care ești acum nici măcar nu s-a încheiat.

Vrei să te lași te fumat dar parcă nu ai vrea și totuși mereu există cineva care îți tot explică cât de vicios ești și cât de urât puți de la atâta tutun.

Te apucă invidia o dată la 60 de minute când vezi pe cineva că are un succes nebun și tot acel succes are la bază doar pură ignoranță și multe pile, iar tu muncești ca prostul 5-6 zile din 7, plus ore suplimentare doar pentru a demonstra că poți și ești capabil și calificat să avansezi.

La atât se reduce viața ta? Nu ți-ai dorit niciodată să fii mai mult decât ești? Ce ai făcut/faci pentru asta?

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să fii la curent și cu următoarele pe care le scriu, te poți abona la newsletter și mă poți susține cu un LIKE sau SHARE și pe Facebook la Roxana Călinescu – nighton.ro