Cum să-ți organizezi timpul + to do list GRATUIT

Organizarea timpului este mereu o provocare și nu știu ce părere ai tu însă, de cele mai multe ori, am impresia că nu sunt suficiente ore într-o zi. Încerc mereu să-mi structurez timpul astfel încât să-mi pot duce la bun sfârșit tasku-urile din ziua respectivă. Cred că și tu ești la fel așa că astăzi îți spun cum să-ți organizezi timpul + to do list GRATUIT.

Cum spuneam, încerc mereu noi modalități să îmi structurez ziua astfel încât să pot termina ceea ce am început. Caut metode care mai de care mai eficiente, iar de curând chiar m-am apucat de bullet journaling (despre asta îți povestesc mai detaliat într-un alt articol).

Organizează-ți timpul cu acest To Do List GRATUIT!

Consider că productivitatea este un instrument. Un instrument absolut minunat ce poate fi învățat și însușit de către oricine dorește să nu-și piardă vremea, să fie practic și să rezolve cât mai multe task-uri într-o manieră destul de eficientă.

Astfel, sunt câteva lucruri pe care le poți face începând de azi, pentru a fi o persoană productivă și a-ți organiza timpul cât mai bine cu putință.

#1. Scurtează-ți To Do List-ul

Dacă ești ca mine, te vei așeza la birou cu agenda în față și vei începe să scrii ce ai de făcut în ziua respectivă. Uneori fac asta seara, înainte de culcare sau dimineața, în caz că nu trebuie să fiu la un eveniment sau în altă parte.

Dar de curând am descoperit că îmi fac listele într-un mod total superficial, deoarece timpul fizic pe care îl cere fiecare activitate în parte, nu există. Obișnuiam să am liste interminabile, urmate de frustrări și mai mari. Așa că am început să privesc lucrurile într-o manieră mai realistă, să estimez timpul pe care îl ia fiecare activitate în parte și astfel To Do List-ul meu s-a micșorat considerabil. A, da și frustrările la fel 🙂

#2. Elimină activitățile neimportante care consumă mult timp

Cum ar fi Facebook, Netflix, YouTube (i love watching daily vloggers!), oprește pentru o perioadă notificările de pe telefon/tabletă/laptop și lasă jocurile online. Doar fă ce ai de făcut. Toate celelalte vor fi acolo și după ce termini. Parol!

#3. Încearcă puțină disciplină

Disciplina este ceva ce recomand mereu și tot am impresia că încă nu o recomand suficient. Disciplina are capacitatea de a creea ordine, simți că ai totul sub control, simți că nu ești în criză de timp. Încearcă să creezi puțină disciplină în viața ta, iar schimbările nu vor întârzia să apară.

#4. Ar fi bine să te apuci de curățenie

Nu știu cum ești tu, însă eu funcționez mai bine când este curățenie în jurul meu. Mă ajută să gândesc mai bine, să-mi structurez gândurile mai bine. Mă simt bine când totul este curat și la locul lui. Încearcă.

Bun, acum că ai toate aceste sfaturi la îndemână și le poți pune în practică începând de azi sau de când consideri tu că îți folosesc, am un cadou pentru tine. Deja ai citit în titlul acestui articol despre ce este vorba, iar acum este timpul să-ți descarci To Do List by Roxana Călinescu.

Se poate printa în format A4 și A5, este necesar doar să setezi imprimanta pe dimensiunea de care ai tu nevoie.

 

Descarcă  de aici.

În caz că există probleme și nu reușești să-l descarci, te rog lasă-mi un mesaj și rezolvăm imediat. Adresa mea de mail o găsești aici.

Sper ca această listă să îți fie de un real ajutor, iar dacă dorești să mă susții o poți face dând un share acestui articol. Mulțumesc.

Previous

Duminica pozitivă #139

Next

Un mesaj de Valentine’s Day

3 Comments

 1. Si mie imi place sa fie ordine in jurul meu ca sa pot lucra, dar imi si place sa am totul la indemana.
  Eu sunt destul de bine organizata si reusesc sa termin treaba la timp. Dar am zile in care vreau doar sa lenevesc, sa fac lucruri pentru mine…si merita!

  • Mihaela Curea: Ce mă bucur că gândim la fel! 🙂
   Eu aș fi foarte curioasă să văd cum îți organizezi tu ziua, ce notebook folosești, ce sistem de organizare ai, etc.

   • Totul e in capul meu. Uneori notez pe telefon programarile la cosmetica, manichiura, medic.
    In agenda, notez idei de articole, zile de nastere, detalii pentru amenajarea casei care stiu ca imi vor folosi pe viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.