10 trucuri pentru colorarea părului acasă

Colorarea părului acasă este o soluție confortabilă, prin care economisești bani și timp. Poți stăpâni procesul de colorare a părului și rezultatul final să fie cel pe care ți-l dorești cât timp înveți câteva trucuri esențiale pentru a obține o culoare spectaculoasă!

 1. Hidratează părul înainte

Colorantul se comportă cel mai bine pe un păr hidratat și sănătos, așa că nu exclude tratamentele de hidratare din rutina ta de îngrijire, în special înainte de vopsirea părului.

 1. Testează pe o șuviță

Ca să te asiguri că ai ales nuanța corectă, încearcă colorantul mai întâi pe o șuviță de păr din dreptul urechii, unde se poate pierde ușor. După 15 minunte cu colorantul aplicat, verifică culoarea la lumina naturală.

 1. Mai deschis vs. mai întunecat

Când nu ești sigură ce variantă să alegi, mergi pe nuanța mai deschisă. Va fi mai simplu să închizi culoarea părului gradual, dacă asta îți dorești.

 1. Regula celor două cutii

Dacă lungimea părului tău trece de umeri și, pe deasupra, are și tendința de a se usca, asigură-te ca ai două cutii de colorant în casă. Dacă rămâne una în plus, te va aștepta cuminte pe raft pentru data viitoare.

 1. Vaselină, ulei de măsline sau pastă de dinți

Sunt trei produse pe care le ai acasă cu siguranță și pe care ar trebui să le ții aproape, mai ales dacă vrei să folosești un colorant de păr închis la culoare. Aplică o cantitate generoasă de vaselină de-a lungul tâmplelor, a liniei părului, a urechilor și la ceafă, pentru a preveni pătarea. Cu atenție, însă, fără să atingi părul, altfel procesul de colorare nu va funcționa în zonele respective. În cazul în care apar pete, amestecă o lingură de ulei de măsline cu pastă de dinți și curăță cu o dischetă demachiantă.

Bonus: poți folosi balsam de buze simplu în locul vaselinei.

 1. Secționează, secționează și iar secționează

Împărțirea corectă a părului este cheia prevenirii unui rezultat inconsecvent din punct de vedere al culorii și al acoperirii. Cea mai bună modalitate de secționare este prin despărțirea pe verticală din vârful frunții până la ceafă, apoi pe orizontală dinspre o ureche spre alta. Astfel vei obține patru secțiuni egale. Începe procesul de colorare de la ceafă și lucrează înspre față. Așa culoarea din spate are timp să se instaleze, mai ales că acolo părul tinde să fie mai închis la culoare. Folosește agrafe pentru a separa părul.

 1. Folosește două oglinzi

Un truc simplu, dar foarte eficient. Ține aproape o oglindă cu mâner pentru a verifica secțiunile din spatele capului, ca să te asiguri că ai acoperit toate secțiunile.

 1. Cronometru

Să te bazezi că verifici ora la timp este un mod care poate duce la rezultate nedorite. Ia-ți o măsură de siguranță astfel încât orice îți va distrage atenția, nu vei rata momentul exact când trebuie să speli părul.

 1. Nu arunca mănușile după colorarea părului

Păstrează-le și pentru spălarea părului, când, în funcție de culoarea folosită, există riscul să te pătezi.

 1. Ulei pentru protecția părului

Unul dintre factorii care afectează culoarea părului este apa cu un conținut ridicat de clor. Protejează-ți părul înainte.

Succes!

Previous

10 acțiuni care te ajută să îți menții sănătatea fizică și mentală când lucrezi de acasă

Next

Impactul emoțional al izolării în vreme de coronavirus

1 Comment

 1. Noroc ca la mine este mica diferenta intre parul natural si cel vopsit, asa ca pot astepta sa se redeschida salonul pentru improspatarea negrului meu. Oricum, parul meu e tare lung si nu m-as descurca acasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.