11 acțiuni care te ajută să-ți simplifici viața

Viața. Uneori simplă, alteori dificilă și pe alocuri foarte grea. Se spune că important este pe cine ai aproape, iar lucrurile stau exact așa, dar mai important decât asta este dacă tu ești de partea ta și acționezi în favoarea ta. Astăzi îți prezint 11 acțiuni care te ajută să-ți simplifici viața.

Cum spuneam și mai sus, viața poate fi uneori mai simplă, alteori mai dificilă, iar în alte ocazii, de-a dreptul haotică. Uneori putem controla evenimentele în care ne aruncă, alteori nu, însă cel mai important lucru pe care îl putem face este să alegem să avem grijă de noi înșine, deoarece, dacă noi nu avem grijă, nimeni altcineva nu o va face.

Fie că te afli într-un moment bun al vieții tale, fie că ai ajuns într-un punct dificil, există soluții prin care îți poți reduce nivelul de stress, astfel încât să-ți simplifici viața, pe cât posibil.

Astăzi îți prezint 11 acțiuni care te ajută să-ți simplifici viața și să reduci nivelul de stress

Dacă citești de ceva vreme acest blog știi deja că îți prezint cele mai ușoare și simplu de aplicat metode pentru a-ți îmbunătăți viața. În caz că ești un cititor mai nou, iată că tocmai ai aflat la ce te poți aștepta dacă te abonezi la blog-ul meu.

Astăzi nu va fi o excepție, așa că ți-am pregătit câteva metode simple, numai bune de pus în aplicare. Spor la citit și la acționat în favoarea ta.

#1. Lasă pornite doar notificările importante de pe telefon

Pe celelalte le poți închide deoarece reprezintă o distragere, iar la un moment dat pot deveni chiar stresante.

#2. Încearcă să-ți faci un program Social Media

Abține-te din a verifica foarte des toate conturile pe care le ai pe rețelele de socializare și nu posta haotic. Îți poți stabili un program, astfel încât să faci totul în ritmul tău.

#3. Stabilește hainele pentru mâine din seara asta

Acesta este un obicei pe care eu nu îl am și nu ar fi rău dacă l-aș aplica mult mai des, dar este un obicei care salvează timp, nervi și menține nivelul de stress foarte scăzut.

#4. Mergi mai mult pe jos

Cu ceva excepții, bineînțeles, deoarece extremele nu ajută pe nimeni. Nimeni nu își dorește o plimbare pe vreme de viscol sau la peste 40 de grade. Totuși, când ai ocazia, consideri că vremea este acceptabilă, ieși la o plimbare. Asta îți ajută și corpul dar și mintea.

#5. Limitează timpul de stat în fața televizorului

Cu siguranță ai și alte activități mai importante de făcut și de obicei, este bine să faci totul cu moderație.

#6. Me time

Dedică-ți zilnic câteva minute doar pentru tine. Poate să pară un lucru banal, fără însemnătate și de-a dreptul prostesc, dar te asigur că nu este așa. Acordă-ți câteva minute zilnic să faci ceva care îți face plăcere sau pur și simplu, să stai fără să faci absolut nimic.

#7. Citește în fiecare zi

Fie că citești cărți sau articole pe blog-uri/site-uri, asigură-te că citești ceva în fiecare zi. Pe lângă faptul că acumulezi noi informații și creierul se menține în formă, asta te va ajuta să te relaxezi.

Apropo, iată cum poți să citești mai multe cărți într-un an.

#8. Șterge mail-urile neimportante

Și dezabonează-te de la blog-urile/site-urile care nu fac nimic altceva decât să-ți umple inbox-ul cu informații care nu te interesează.

#9. Backup

Datele pe care le salvezi în calculator și în telefon au o importanță pentru tine. Fă backup calculatorului și telefonului. Astfel vei sta mai relaxat(ă) știind că orice s-ar întâmpla, datele tale sunt în siguranță.

#10. Simplifică modul în care mănânci

Este un fapt cunoscut de noi toți că o alimentație sănătoasă este unul dintre secretele unei stări de sănătate mai bună. Planifică-ți mesele și încearcă să mănânci sănătos. O alimentație corespunzătoare îți va ajuta atât corpul cât și creierul să funcționeze în condiții normale, iar tu te vei simți mult mai bine.

#11. Scrie tot ce ai de făcut

Planificarea zilei/săptămânii/lunii este o idee minunată. Astfel, vei avea scris tot ce ai de făcut, nu există riscul să uiți unele dintre task-urile propuse și vei fi cu mult mai productiv(ă). De ceva vreme funcționez destul de eficient cu sistemul bullet journal. Vi-l recomand, iar totul despre acest sistem găsiți aici.

Tu ce metode aplici pentru a-ți simplifica viața?

Previous

5 moduri simple să ai un blog mai bun

Next

5 idei de articole pentru blog

7 Comments

 1. Imi fac ordine in actiuni, primele sunt cele care nu-mi plac, pe urma cele care ma bucura.
  Ps. Ti se incarca greu pagina, cel putin la mine asa face.

  • Roxana: Și eu fac la fel 🙂
   Îmi pare rău că s-a încărcat greu, mai face așa uneori dar habar nu am de ce. Am mai semnalat problema la cei unde am host și mereu spun că de vină e conexiunea la net.

   • Draga mea, ma indoiesc ca asta e raspunsul, eu am o conexiune excelenta la net, dar site-ul tau tot se incarca greu. Intreaba si pe cineva din afara firmei,dar care sa te poata indruma tehnic.

 2. Eu imi fac cumparaturile din timp, pentru mai multe zile. Mi se pare ca pierd prea mult timp prin magazine.
  Gatesc pentru mai multe mese.
  Ma bucur ca exista multa tehnologie in casa mea care ma ajuta sa am mai mult timp pentru treburile mele.

 3. Neataaa!
  Sa stii ca m-am suprins citind, le bifez, de obicei 😀 Mai putin punctul 3….ma imbrac in 5 minute cu ce vad prima data in sifonier 😀 Iar la 9, nu prea e nevoie, lucrez doar in folderul conectat la onedrive. Ce nu fac e ca nu prea scriu ce am de facut, inca ma bazez pe memorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.