11 site-uri de unde poți descărca GRATUIT muzică pentru vlog-urile tale

În ultima perioadă mi-am făcut un obicei din a urmări vlog-uri. Le urmăresc pentru că îmi plac. De fapt, îmi plac oamenii care își dau interesul ca produsul final să fie unul de calitate iar pentru a reuși asta este nevoie și de muzică. Pentru a-ți da o mână de ajutor, azi ți-am pregătit o listă cu 11 site-uri de unde poți descărca GRATUIT muzică pentru vlog-urile tale.

Cum bine știi și tu, muzica reprezintă o parte importantă a vieții noastre. Ne place, suntem la curent cu tot ce apare nou, o ascultăm în drum spre birou, în mașină, la birou, acasă și nu numai.

Vlogging-ul reprezintă o unealtă de promovare foarte eficientă așa că dacă ai un canal YouTube și/sau un cont pe Snapchat, ai foarte mari șanse să ai succes. Ambele înseamnă că trebuie să creezi conținut și este bine să te asiguri că ai conținut de calitate.

Când vorbim despre vlog-uri și mai ales cele zilnice, materialul filmat nu are cum să fie suficient de fiecare dată. Se obișnuiește introducerea unui timelapse sau a unor imagini filmate cu drona, imagini de la evenimente, etc., iar pe fundal se pune muzică. Așa este mai distractiv, mai interesant și nu plictisește. Adică dacă nu îți place vlog-ul respectiv, nu îți place nici timelapse-ul, este posibil totuși să îți placă melodia pe care o auzi pe fundal.

Descarcă muzică gratuită pentru vlog-urile tale.

Dar totuși vorbim despre muzică iar asta înseamnă, de cele mai multe ori, drepturi de autor. Tu poți să introduci orice melodie dorești în vlog-ul tău, dar dacă aceasta se află sub legea dreptului de autor, nu vei putea să îți monetizezi clipul. Sau și mai rău, YouTube îți poate scoate clipul dacă ajunge la concluzia că încalci drepturile de autor. Vloggerii știu exact despre ce vorbesc.

Cochetez cu ideea de a începe și eu un vlog. Poate nu zilnic, pentru început, dar măcar de 1-2 ori pe săptămână. Încă mă lupt cu mine și tracul pe care îl am în fața camerei de filmat. M-am gândit că dacă vreau să fac asta, voi avea nevoie de muzică pe care să o inserez în clipuri, muzică pe care să o pot descărca gratuit și cu licență zero.

Așa că m-am pus pe căutat. Și am găsit. Cum nu sunt neapărat o persoană egoistă, am zis să pun la un loc toate aceste site-uri unde am găsit muzică numai bună de inserat pe clipurile video. Nu de alta dar eu mă plictisesc când urmăresc un vlogger care pune aceeași melodie la toate vlog-urile pe care le face.

La vloggerii din afară nu mai este această problemă de ceva vreme, dar la cei de la noi, cam da (nu la toți ci doar la unii dintre ei).

Bun, nu mai lungesc vorba și mă apuc de lista promisă.

#1. YouTube Audio Library

O variantă la îndemână la care probabil ați apelat deja.

#2. Free Music Archive – Music for Video

O arhivă în care găsești cam orice gen muzical.

#3. Incompetech

Este un site creeat de un compozitor și găzduiește o arhivă impresinantă. Muzica este aranjată pe genuri ceea ce înseamnă că poți găsi foarte ușor exact ceea ce cauți.

#4. DanoSongs

Un site al unui compozitor. Îi poți utiliza muzica doar dacă treci link către site-ul său.

#5. MobyGratis

Aici găsești și poți utiliza cum dorești muzică a unor artiști cunoscuți.

#6. Free Soundtrack Music

Îți oferă muzică gratuită pe are o poți folosi în proiecte video, clipuri YouTube, jocuri sau alte producții multimedia. O parte din muzica urcată pe site este contra cost dar cea mai mare parte este gratuită.

#7. Partners In Rhyme

Aici găsești muzică, efecte audio și nu numai. Și pe acest site, o parte din fișiere sunt gratuite însă altele le poți descărca și folosi doar contra cost.

#8. Musopen

De pe acest site poți descărca și utiliza orice melodie dorești deoarece găzduiește melodii a căror drepturi de autor sunt expirate. Întâlnești melodii ale unor mari compozitori, printre care Beethoven, Chopin, Mozard, Schubert și alții. În caz că ai nevoie pentru clipu-rile tale.

#9. Beatpick

Un site cu o arhivă impresionantă. Atâta timp cât folosești muzica în scopuri non-comerciale sau non-profit, o poți insera în clipurile tale. Pentru detalii suplimentare poți citi regulile pe site.

#10. Josh Woodward

Este un artist care înregistrează muzică scrisă, și produsă de el, apoi o urcă pe site de unde o poate descărca oricine dorește. Te poți folosi de muzica lui în schimbul unui link către site-ul lui pe una dintre rețelele de socializare (Twitter, Facebook, etc.).

#11. Soundcloud

De aici poți lua muzică instrumentală pentru muzică, teatru, film și clipuri YouTube.

Spor la editat, continuați să vă filmați zilnic și să ne încântați cu vlog-urile voastre!

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să fii la curent și cu următoarele pe care le scriu, te poți abona la newsletter și mă poți susține cu un LIKE sau SHARE și pe Facebook la Roxana Călinescu – nighton.ro

Previous

Recomandare film: Mame bune si nebune

Next

Divan Film Festival – gazdă a unui proiect dedicat tinerilor critici de film din Europa

1 Comment

  1. MIHAI CATALIN

    Buna. Ma intreb dak in aceasta lista se gaseste muzica romaneasca de orice tip… populara, haiduceasca, ceva de genul, pentru reportaje romanesti. Daca nu, mi-ar face placere sa cunosc unele site-uri unde se poate descarca muzica de genul.
    Multumesc.
    Ps: f bun articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.