2 filme pe care nu trebuie să le ratezi

De curând am vizionat 2 filme care mi-au plăcut foarte mult. Atât de mult încât am hotărât că trebuie să ți le recomand și ție. Îți spun imediat care sunt cele 2 filme pe care nu trebuie să le ratezi.

Deepwater Horizon & The girl on the train sunt două filme pe care nu trebuie să le ratezi

Deepwater Horizon

Cu Mark Wahlberg, Kurt Russell, Douglas M. Griffin și Kate Hudson, în regia lui Peter Berg, Deepwater Horizon este un film care are la bază o situație reală. M-a emoționat destul de mult deoarece acțiunea este destul de intensă.

În data de 20 aprilie 2010, a avut loc unul dintre cele mai mari dezastre ecologice, pe platforma petrolieră Deepwater Horizon din Golful Mexic. Filmul acesta spune o poveste de o importanță vitală, pe care nu mulți o știu: povestea celor 126 de membri ai echipajului care lucrau la bordul platformei în acea zi, prinși în cele mai groaznice circumstanțe posibile. Muncitorii calificați, femeile și bărbații care își făceau turele istovitoare în speranța că aveau să se întoarcă în curând la mal, la familiile lor, au fost puși față în față cu cea mai grea încercare din viața lor.

Deepwater Horizon, instalația de foraj aflată la o adâncime de 1500 m pe coasta Louisianei, a atras atenția tuturor atunci când a trecut printr-o explozie și un incendiu, producând o scurgere de petrol aproape de neoprit pe fundul oceanului. Timp de 87 de zile, milioane de oameni au privit, cu sufletul la gură, cum peste 50.000 de barili de petrol se scurgeau zi de zi în Golful Mexicului. Acesta avea să devină cel mai mare accident petrolier din istoria omenirii. Impactul asupra vieții marine și întrebările referitoare la ce și de ce nu a mers cum trebuie rămân în continuare fără răspuns.

Ecranizarea uneia dintre cele mai mari catastrofe din istoria omenirii, ,,Deepwater Horizon: Eroi în largul mării” aduce în rolurile principale o distribuţie de excepţie în frunte cu Mark Wahlberg, John Malkovici şi Kate Hudson, ale căror interpretări magistrale vor putea fi urmărite pe marile ecrane din România din 30 septembrie şi în formatul 4DX.

,,Deepwater Horizon: Eroi în largul mării” aduce acea poveste pe ecrane, oferind o privire fugară și chinuitoare asupra lumii nevăzute din spatele acestui dezastru global, care a luat viața a 11 muncitori. Regizorul Peter Berg colaborează încă o dată cu Mark Wahlberg, laureat al premiului Oscar, pentru a spune povestea neștiută a unor bărbați și femei, eroi din viața reală, care au făcut față unor consecințe extraordinare, folosindu-se de un curaj extrem. ,,Deepwater Horizon: Eroi în largul mării”, Mark Wahlberg face parte dintr-o distribuție de excepție, formată din Kurt Russell, John Malkovich, Gina Rodriguez, Dylan O’Brien și Kate Hudson, care va teleporta publicul nu doar în mijlocul evenimentelor, ci și al dramei prin care toți acei oameni au trebuit să treacă, folosindu-se de un curaj extrem.

Din 30 septembrie, Mark Wahlberg, Kurt Russell şi Kate Hudson redau pe marile ecrane un eveniment cutremurător şi emoţionant. „Deepwater Horizon: Eroi în largul mării” este un film distribuit de Freeman Entertainment.

The girl on the train

Cu Emily Blunt, Haley Bennet și Rebecca Ferguson, în regia lui Tate Taylor, The girl on the train este un film psihologic pe care l-am îndrăgit încă de când am văzut trailer-ul. Cred că se încadrează cu succes la categoria filmul anului, din punct de vedere al interpretării rolurilor, al filmărilor și al construcției poveștii în sine. Emily Blunt are un rol de excepție, însă și restul actorilor au o interpretare foarte bună.

Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost faptul că nu este un film previzibil. Nu am reușit să anticipez absolut nici o scenă, acțiunea petrecându-se atât în prezent cât și în trecut.

Sursa de inspirație pentru captivantul său roman polițist, plin de martori deveniți suspecți, a provenit chiar din experiența de zi cu zi a lui Hawkins, care făcea naveta dintr-un capăt în celălalt al Londrei. „Exista o rută anume unde trenul reușea mereu să se strice, așa că nu aveam de-ales decât să stau pe scaun și să mă uit pe geam, către blocurile de apartamente, de unde puteam să văd până în camerele de zi ale locatarilor,” povestește ea. „Mereu speram că voi vedea ceva interesant, deși nu s-a întâmplat nimic special niciodată. Dar asta mi-a pus imaginația în funcțiune, iar de-acolo a provenit nucleul poveștii.”

Devastată încă din cauza recentului divorţ, Rachel (Blunt) îşi mai găseşte clipe de linişte observând zilnic în drumul către muncă un cuplu, pe care şi-l imaginează perfect. Totul i se pare extrem de frumos la acea familie de la periferie până într-o dimineaţă când devine martora unei întâmplări şocante şi se vede implicată fără voie în dezlegarea misterului.

Ecranizarea bestseller-ului omonim semnat de Paula Hawkins, care la nivel mondial s-a vândut în peste 15 milioane de exemplare, filmul „Fata din tren” va avea premiera pe marile ecrane de vineri, 7 octombrie, atunci când Emily Blunt va putea fi urmărită ca protagonistă a mult-aşteptatului thriller.

O producţie DreamWorks Pictures, distribuită de Freeman Entertainment, „Fata din tren” este un thriller psihologic care se va juca cu simţurile spectatorilor din 7 octombrie 2016 pe marile ecrane.

Vizionare plăcută!

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să fii la curent și cu următoarele pe care le scriu, te poți abona la newsletter și mă poți susține cu un LIKE sau SHARE și pe Facebook la Roxana Călinescu – nighton.ro

Previous

Cât de preocupați sunt românii de aspectul lor fizic?

Next

Duminica pozitivă #122

11 Comments

  1. Ma bucur ca ne recomanzi filmele tale, primul mi-a placut si cred ca o sa-l vizionez si eu.

  2. am citit Fata din tren si mi-a placut maxim! Deci nu cred ca voi rata nici filmul. La Deepwater Horizon am vazut, cred, un trailer. Pare interesant!

    • Bratu Gabriela: Cartea nu am citit-o si sunt sigura ca este foarte interesanta, mult mai interesanta decat filmul in sine (de obicei cartea este mereu mai interesanta decat filmul :)) ). Deepwater Horizon merita vazut, este emotionant si mai mult de atat este bazat pe o poveste reala.

  3. Recomandarile tale sunt interesante. Ma tenteaza primul film…

  4. Fata din tren l-am vazut si mi-a placut, am citit si cartea in prealabil. Urmeaza sa vad si Deepwater Horizon.

  5. Eu care credeam ca sunt la zi cu toate filmele, bune sau rele, pe acestea doua nu le-am vazut…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.