Cum să slăbești în timpul menopauzei: 3 sfaturi pentru bunăstarea ta

„Există o dietă de menopauză pentru a pierde 7 kg?”.

„Cum pot să slăbesc 10 kg în timpul menopauzei și să revin la greutatea dorită?”.

„Cum pot să slăbesc în timpul menopauzei?”.

Acestea și multe alte întrebări se învârt în mintea noastră, a femeilor, în această fază delicată a vieții noastre.

Pentru că nu este suficient că trebuie să luptăm cu bufeurile, transpirațiile nocturne, oboseala și stările de spirit, ci trebuie să facem față și acelor 3/5/10 kg, acumulate încă de la premenopauză.

Pe lângă consultarea unui dietetician sau nutriționist, care poate evalua soluția ideală pentru a slăbi în timpul menopauzei, în funcție de nevoile tale, în acest articol vei găsi 3 sfaturi utile pentru a reveni pe cântar, cu zâmbetul pe buze!

Mai întâi, însă, o mică (și necesară) premisă.

De ce este dificil să vă mențineți în formă și/sau să pierdeți în greutate în timpul menopauzei?

Dovezile științifice subliniază faptul că, în momentul în care se ajunge la menopauză, la 40-50 de ani, este mai dificil pentru multe femei să se mențină în formă sau, mai degrabă, să își mențină greutatea stabilă pe cântar.

În această perioadă, de fapt, este normal să se observe o creștere în greutate; metabolismul încetinește, ceea ce duce la mai puține calorii arse și, în consecință, la o creștere a apetitului.

Rezultatul este că aproape tot ceea ce mâncați este absorbit sub formă de grăsime corporală.

Încă o dată, totul este din vina schimbărilor care au loc în corpul nostru.

Pentru a reuși să vă recăpătați greutatea și să slăbiți în timpul menopauzei, devine important să urmați câteva sfaturi alimentare și de stil de viață, utile pentru a vă reveni în formă, eventual cu sprijinul unor suplimente alimentare atunci când este necesar.

Practicați o activitate fizică regulată

Atunci când metabolismul încetinește, activitatea fizică este una dintre cheile esențiale pentru a vă menține în formă; făcând mișcare în mod regulat în fiecare zi, împreună cu un regim alimentar controlat, puteți experimenta cum să slăbiți (chiar și) în timpul menopauzei.

Activitatea fizică, de fapt, încurajează producția de endorfine care ard energia, îmbunătățesc starea de spirit și ajută la menținerea unei greutăți sănătoase.

Pe măsură ce îmbătrânim, mâncatul mai puțin (sau reducerea caloriilor) ne ajută să pierdem în greutate, dar acest lucru se întâmplă încet; ca urmare, speranțele se sting adesea rapid.

Ei bine, activitatea fizică ajută la accelerarea acestui proces prin trezirea metabolismului. De exemplu, vă puteți alege activitatea din:

  • O plimbare rapidă: în fiecare zi, timp de cel puțin 30 de minute
  • O ședință ușoară de gimnastică sau de gimnastică: de cel puțin 2-3 ori pe săptămână
  • Înot, spinning și alergare pentru cei în formă: în ritmul tău propriu

Adoptați obiceiuri alimentare și de viață sănătoase

Urmarea unor bune obiceiuri alimentare și de viață este punctul de plecare pentru a vă simți bine și a vă menține în formă în timpul menopauzei.

Prin urmare, o alimentație sănătoasă, variată și echilibrată, precum și un stil de viață regulat, vă vor ajuta să țineți cântarul sub control și, de ce nu, să slăbiți.

1 Fructe și legume: fibre pentru a modula caloriile

O dietă sănătoasă include consumul a cel puțin 5 porții de fructe și legume, care sunt bogate în minerale și vitamine esențiale pentru menținerea unui metabolism energetic activ.

În plus, acestea sunt sărace în calorii și, în multe cazuri, foarte bogate și în fibre, atât de mult încât favorizează senzația de sațietate.

În plus, fibrele alimentare insolubile, cum sunt cele conținute în cereale, încetinesc absorbția grăsimilor și a lipidelor, modulând aportul caloric.

2 Beți multă apă și evitați caloriile „goale

Ar trebui să beți cel puțin 1,5 litri de apă pe zi: este un panaceu recunoscut pentru sănătatea dumneavoastră, dar și pentru greutatea corporală.

Apa favorizează diureza normală și, în plus, preferând-o băuturilor zaharoase sau carbogazoase, se elimină așa-numitele calorii goale (adică fără scop nutritiv) ascunse în aceste băuturi.

3 Acordă-i organismului tău timp pentru a digera

Acordați organismului dumneavoastră timp pentru a digera; încercați să mâncați, cel puțin, cu 4 ore înainte de a merge la culcare.

4 Dezvoltă obiceiuri de somn sănătoase

Cantitatea ideală de somn de care aveți nevoie este între 7 și 9 ore.

Studiile au arătat că creșterea în greutate este asociată cu un somn inadecvat.

5 Reduceți stresul pentru a reduce foamea

Fă-ți timp pentru tine și fă ceea ce îți place.

De exemplu, plimbări lungi în natură, meditație, yoga sau scris; scopul este să vă relaxați și să reduceți stresul.

Suplimente alimentare și extracte din plante pentru controlul greutății

Fiecare femeie poate conta și pe sprijinul suplimentelor alimentare și al extractelor din plante pentru a-și controla greutatea și pentru a-și stimula metabolismul.

La urma urmei, există multe plante care vă pot îmbunătăți relația cu cântarul de menopauză. Haideți să le analizăm împreună.

Extracte sățioase și malabsorbante
Unele extracte pe bază de alginat, cum ar fi glucomananul, guma de guar și psyllium blond, diminuează absorbția carbohidraților și a grăsimilor, precum și promovează sațietatea.

Păstăile de fasole modulează, de asemenea, metabolismul carbohidraților, absorbția și nivelul glucozei circulante.

Extracte care stimulează metabolismul prin diferite mecanisme
Când vine vorba de stimularea metabolismului și de controlul greutății corporale, există multe extracte din plante diferite din care puteți alege.

Acestea variază de la fucus la portocală amară, trecând prin guarana – care conține cofeină – la gymnema și, în cele din urmă, la extractul de ceai verde.

Acesta din urmă, în special, favorizează echilibrul greutății corporale, drenajul fluidelor corporale și acționează, de asemenea, ca un tonic.

Extracte adaptogene
Extractele de rhodiola, maca și ginseng, indicate ca tonice-adaptogene, favorizează adaptarea la stres și influențează, de asemenea, rezistența noastră la foame.

Pe lângă extractele din plante, mineralele crom și zinc contribuie, de asemenea, la metabolismul normal al macronutrienților, în timp ce vitaminele B6 și B12 susțin metabolismul energetic regulat și reducerea oboselii și a stării de oboseală, cu o contribuție suplimentară la controlul nivelului de homocisteină.

Lasă un comentariu