Este un fapt bine cunoscut că o companie care își respectă clienții își va respecta și angajații, conștientă fiind că anumite activități incluse în team building-uri au o importanță uriașă în ceea ce privește productivitatea, inspirația, creativitatea, stima de sine și dinamica echipei. Astăzi îți spun 3 motive pentru care angajații tăi au nevoie de team building.

Nu este ușor să conduci o echipă și mai ales să menții constant reușitele, să menții motivația și creativitatea fiecărui membru al echipei tale. Creativitatea, inspirația și productivitatea nu pot fi menținute întotdeauna la același nivel, tocmai de aceea, tu, cel/cea care ai angajați, trebuie să te gândești cum să dai echipei tale momente de respiro pe parcursul anului, momente de relaxare, momente care au capacitatea dar și scopul de a motiva cu adevărat fiecare membru al echipei tale, fiecare întorcându-se la birou cu forțe proaspete, gata să-și continuie munca. Toate acestea le poți obține organizând periodic ceea ce majoritatea numesc team building.

O echipă productivă și motivată, este o echipă puternică.

De ce team building?

Unele dintre avantajele team building-ului le-am menționat deja mai sus, dar pe scurt:

  • Pentru clienți.
  • Pentru afacerea în sine.
  • Pentru leader-ul echipei.
  • Pentru fiecare membru al echipei.
  • Pentru echipă în ansamblul ei.

Activitățile din cadrul team building-ului pot varia de la activități sportive până la întreceri, diferite challenge-uri și tehnici de supraviețuire.

#1. O comunicare de succes.

În cadrul unei echipe, dacă există o comunicare bună, aceasta va asigura bunul mers al lucrurilor, finalizarea cu succes a task-urilor și atingerea obiectivelor.

#2. Motivația este un factor foarte important.

Dacă angajații tăi se simt motivați într-un sens pozitiv, bineînțeles, aceasta va fi în avantajul business-ului tău. Nu îți trata urât angajații, încearcă să-i motivezi pe cât posibil, clădește o relație bazată pe încredere.

#3. Încrederea în sine și în ceilalți membri ai echipei.

Cum tocmai am menționat mai sus, încearcă să clădești o relație bazată pe încredere cu angajații tăi, lasă-i să știe cât de importanți sunt și cât de importantă este munca lor în compania ta. Astfel vor dezvolta încrederea în sine dar și în ceilalți membi ai echipei din care fac parte.

Bineînțeles, beneficii sunt cu mult mai multe, însă pe acestea le-am considerat eu top 3 cele mai importante.

Pentru a reuși să organizezi un team building care să fie de un real ajutor companiei tale dar și angajaților tăi, este ideal să ai câteva cunoștințe de training management. De ce? Deoarece astfel ai posibilitatea să identifici obiectivele și nevoile de training ale echipei, poți observa și evalua nevoile reale ale angajaților și nu numai.

Când ai planificat următorul team building pentru angajații tăi?