Cand vine vorba de sanatatea mintala, nimic nu este de neglijat sau de luat in gluma. Psihicul uman este, in acelasi timp, foarte puternic si foarte fragil, functie de anumiti factori, anumite stari si situatii prin care trece un om. Am astazi pentru tine 4 TED Talks despre sanatatea mintala.

ted-talks-sanatate-mintala-roxana-calinescu-nightonro

Cum spuneam mai sus, psihicul uman poate fi si foarte puternic dar si foarte fragil, functie de N factori si circumstante. De preferat este sa avem grija ca psihicul nostru sa fie puternic in permanenta. In caz contrar, pot fi dezvoltate foarte usor anumite temeri, anxietati si nu numai. Nu doresc sa intru in amanunte deoarece nu facem nici un studiu de caz insa este bine sa fim mereu informati despre ce poate si ce nu poate face creierul unui om.

La TED Talks se discuta (si) despre sanatatea mintala.

Exista multe metode prin care putem mentine creierul ager, sa mentinem stress-ul la un anumit nivel, sa incercam sa trecem peste orice temeri am avea, astfel incat sa nu se ajunga la anumite afectiuni psihice, unele dintre ele fiind fara rezultate pozitive dupa urmarea oricarui tratament.

Inainte sa iti las conferintele TED Talks despre sanatatea mintala, trebuie sa stii ca acestea:

  • sunt sustinute in limba engleza
  • unele pot sa aiba subtitrare in limba romana, altele nu
  • sunt de un real ajutor
  • sunt informative (nu tin loc de un consult medical de specialitate, asa ca daca ai nevoie de indrumare/tratament iti recomand sa mergi la un medic specialist).

Walking on Custard: How Physics Helps Anxious Humans by Neil Hughes

Getting stuck in the negatives (and how to get unstuck) by Alison Ledgerwood

How to Make Stress your Friend by Kelly McGonigal

Depression, the Secret We Share by Andrew Solomon

Acestea sunt cele 4 conferinte TED Talks care mi s-au parut a fi foarte utile pentru mine dar si pentru voi. Conferinta How to make stress your friend sunt sigura ca am mai recomandat-o si cu alta ocazie aici, pe blog, dar cred ca este o aducere aminte foarte utila.

Tu cum iti mentii sanatatea mintala?

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să fii la curent și cu următoarele pe care le scriu, te poți abona la newsletter și mă poți susține cu un LIKE sau SHARE și pe Facebook la Roxana Călinescu – nighton.ro