5 limbi străine care te ajută să ai un salariu mai bun

Follow my blog with Bloglovin

Oricât de calificați am fi, o limbă străină ne va da mereu un atu în plus la interviul de angajare. Iar dacă ești în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit și vrei să știi care sunt limbile străine care ați dau acel avantaj la interviu, azi îți voi spune care sunt cele 5 limbi străine care te ajută să ai un salariu mai bun.

Limbi străine care te ajută să ai un salariu mai bun

5 limbi străine care te ajută să ai un salariu mai bun

Consider că este necesar să ai cât mai multe cunoștințe din cât mai multe domenii dacă vrei să reușești, fie la un job mai bun, mai bine plătit, fie că vrei să ai propria afacere. Bineînțeles, în momentul în care declari că știi să faci un anume lucru, asigură-te că nu sunt doar vorbe, ci ai cunoștințele necesare pentru a duce acel lucru la bun sfârșit, cu rezultate foarte bune.

În ziua de azi nu mai știi care sunt cerințele angajatorilor, pe ce anume se axează atunci când se hotărăsc să facă angajări. Bineînțeles, afli detaliile când aplici pentru job. În același domeniu, poți avea surpriza ca cerințele să fie diferite de la un angajator la altul. Cert este că atunci când cunoști o limbă străină ai mai multe șanse de angajare, condiția fiind să o cunoști la nivel mediu/avansat, vorbit, scris și citit.

Bine bine, una este să vrei să înveți o limbă străină și alta este să știi ce limbă străină este mai bine să înveți, ceva care să îți fie de un real ajutor în viitorul apropiat.

5 limbi străine care te ajută să ai un salariu mai bun și unde poți învăța GRATUIT o limbă străină.

Care crezi că sunt aceste limbi străine care te pot ajuta să ai un pachet salarial mai bun? Da, serios, în România. Oricât de mult am spune că suntem o țară săracă, în România se câștigă foarte bine dacă ajungi în anumite funcții.

Mai jos vei regăsi o listă care te va ajuta să-ți faci o idee.

#1. Limba germană. Este o limbă foarte căutată și se află pe primul loc în topul preferințelor angajatorilor. Din punctul meu de vedere este o limbă foarte greu de învățat, cu o gramatică destul de dificilă. Apreciez pe oricine are curajul să aleagă limba germană.

#2. Limba franceză. Pe locul doi în topul preferințelor angajatorilor. O limbă melodioasă, ușor de asimilat, cu o gramatică relativ ușoară. Eu am făcut limba franceză în școala primară și cred că am continuat și în liceu, numai că la acel moment nu m-a atras, motiv pentru care nu mi-au rămas în minte mai mult de 2-3 cuvinte. Între timp, m-am gândit mai bine și cred că o voi alege.

Ce mai trebuie să știi este faptul că exista peste 200 de milioane de oameni, de pe 5 continente diferite din întreaga lume care vorbesc limba franceză. Cel puțin asta spun statisticile.

#3. Limba spaniolă. Pe locul trei în topul preferințelor angajatorilor. Din nou, o limbă foarte ușor de asimilat, cu o gramatică relativ ușor de reținut. Știu că în scris, semnul întrebării și exclamării se pun în fața propoziției. Așa știam eu, posibil să fi reținut corect, posibil să nu.

Practic, dacă știi deja limba engleză, spaniola ți se va părea floare la ureche.

#4. Limba italiană. Pe locul patru în topul preferințelor angajatorilor. La fel ca și limba spaniolă, italiana este foarte ușor de asimilat, fiind o limbă asemănătoare cu româna, melodioasă, iar regulile gramaticale nu sunt foarte greu de reținut.

#5. Limba rusă. Pe locul cinci în topul preferințelor angajatorilor. Dacă știi limba rusă ai un mare plus din partea anagajatorilor care caută oameni specializați. Ca și în cazul altor limbi străine, cerința este să o cunoști la perfecție, scris, vorbit, citit.

Dacă mai aveți completări la această listă le aștept în comentarii, însă acestea sunt cele 5 limbi străine care sunt la mare căutare la acest moment.

În cazul în care deja te-ai hotărât să înveți sau să îți îmbunătățești cunoștințele îți recomand să citești articolul 6 canale YouTube unde poți învăța GRATUIT o limbă străină, un loc bun de unde poți începe studiul în caz că nu ai suficiente resurse financiare pentru a plăti pentru un curs.

Ce spui, te apuci să înveți o limbă străină?


Follow:

Previous

Cum să faci lapte de migdale acasă

Next

10 idei de articole pentru blog

6 Comments

  1. Util articol. Chiar ma batea gandul sa ma invat o limba straina. Ma bucur insa ca 3 din cele 4 pe care le cunosc sunt in top. 🙂

    • Mădălina Iancu: Întotdeauna este bine să învățăm ceva nou sau măcar să ne prefecționăm într-un anumit doameniu. Uite, am mai aflat încă un lucru interesant despre tine 🙂

  2. In ceea ce priveste limba italiana, faptul ca e la cautare nu prea are legatura cu un salariu mai bun. Majoritatea posturilor scoase pentru limba italiana sunt low level si cu salarii mici. Despre restul din lista ta nu imi dau cu parerea ca nu am avut tangente cu posturi unde sa se ceara.
    Salarii mari primesc cei care stiu limbi dificile, cum ar fi japoneza, olandeza, suedeza etc. Fiind putin cunoscatori, isi gasesc repede un job bine platit, chiar daca cererea este mica.

  3. Eu vorbesc franceză și spaniolă. Italiana când este nevoie, cu ajutor de la colege. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.