5 moduri simple și eficiente să treci peste frustrări

Trăim această viață minunată, plină de bucurii, realizări dar și încercări de tot felul. Lucrurile au tendința de a nu merge mereu exact așa cum ne-am dori, iar cei mai mulți dintre noi, învățăm asta pe propria piele, fie că ne place, fie că nu. Astăzi descoperim care sunt cele 5 moduri simple și eficiente să treci peste frustrări.

5 moduri simple și eficiente să treci peste frustrări

5 moduri simple și eficiente să treci peste frustrări

Am observat că oamenii productivi fac câteva lucruri pentru a trece peste frustrări deoarece au învățat că nu le sunt de folos astfel de stări.

Despre productivitate am scris și voi mai scrie deoarece dacă ne dorim succes, în orice domeniu și aspect al vieții, trebuie să învățăm cum să fim organizați și productivi în cea mai mare parte a timpului.

5 moduri simple și eficiente să treci peste frustrări.

Frustrarea poate să apară când lucrurile nu merg chiar în direcția în care ne dorim să meargă sau când un lucru pentru care am muncit foarte mult, ne-am petrecut ore, zile, săptămâni și chiar luni întregi, nu dă roade sau rezultatele sunt prea mici și nesemnificative pentru a oferi satisfacție.

Toate acestea fac parte din viață și este necesar să învățăm cum să le facem față cu succes și să trecem repede peste ele pentru a putea îmbunătăți sau schimba sau poate pentru a lua totul de la capăt. Este necesar să înțelegem aceste emoții și să încercăm, pe cât posibil, să le transformăm în ceva pozitiv, ceva care să ne ofere acea motivație pentru a merge mai departe.

#1. Înconjoară-te de oameni de succes.

Oamenii de succes sunt mereu pozitivi, relaxați și par mereu a fi stăpâni pe situație, oricare ar fi situația. Poate ați observat aceste lucruri. Acest gen de oameni, au capacitatea de a-i influența pe cei din jur cu această atitudine a lor. Cine nu i-ar vrea mereu aproape?

#2. Vorbește despre problemele pe care le înfrunți.

Iar aici nu zic să ne apucăm să ne plângem cât este ziua de lungă, dar putem vorbi cu niște perosne care ne-ar putea da un sfat, ne-ar putea orienta într-o direcție bună și astfel să putem trece mai repede peste aceste frustrări care, practic, nu fac altceva decât să ne țină pe loc. Toate aceste frustrări aduc o tonă de stress și griji, încât nu mai suntem în stare să găsim soluțiile cele mai bune.

#3. Fii activ.

Acționează. Știu, nu ai chef, te simți dezamăgit, stresat, simți că nu mai poți. Dar mai poți, așa că îndreaptă spatele, ține capul sus și hai la treabă.

#4. Creează un plan de acțiune.

Pentru a acționa cun trebuie astfel încât să nu ajungi din nou în același punct, ai nevoie de un plan de acțiune. Alocă-ți o oră sau cât crezi tu că ai nevoi și scrie acest plan. De ce să îl scrii? Știu că în mintea ta totul este clar și poate știi ce ai de făcut, dar scriind planul de acțiune îți oferă o mai mare claritate.

#5. O alimentație corectă și mișcarea îți pot fi cei mai de seamă aliați.

Când vine vorba de stări nu tocmai bune și pozitive, corpul are de suferit și chiar dacă nu ne dăm seama de dezechilibrele provocate de frustrare și stress în organism, acestea se produc. Astfel, o alimentație corectă, urmată de 20-30 minute/zi de mișcare, pot face minuni în ceea ce privește starea de bine, atât fizică cât și psihică.

Tu cum reușești să treci peste frustrări?

Previous

3 motive sa vezi Dirty Grandpa

Next

Premieră film Dincolo de calea ferată

2 Comments

  1. În primul rând, trebuie să recunoști care e frustrarea ta, să o accepți și apoi îi găsești un leac. Sunt atât de mulți cei care nu vor să accepte că ei pot avea o ”boală modernă”.
    Eu încerc să fac tot posibilul pentru a le elimina sănătos, nu eram mulțumită de greutatea mea, am slăbit, nu îmi găseam cuvinte ușor, am început să citesc, nu știam să fac creme la prăjituri și mă dispera că nu le stăpâneam, acum doar creme fac, atâta am exersat până am reușit.
    Trebuie doar să îți identifici frustrările și apoi să te lupți cu ele până le dobori și ajungi un om nou curat.

    • Mihaela: Exact! Sunt prea mulți oameni care doar le remarcă dar nu fac nimic pentru a le elimina. Dacă nu le rezolvăm, asta nu înseamnă că vor trece de la sine. Poate că vor trece și de la sine dar doar temporar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.