5 pași simpli pentru a-ți spori productivitatea chiar azi

Se spune că o zi bună se cunoște încă de dimineață însă pentru a obține această zi bună este nevoie de ceva organizare. Altfel, totul va fi făcut pe grabă, unele task-uri vor fi uitate iar pentru altele nu se va mai găsi timp.

Pentru a ține lucrurile în frâu, pentru a organiza cât mai bine ziua de lucru, pentru a fi o persoană eficientă, productivă și (o idee) relaxată, este nevoie de o disciplină, de lucruri care trebuie făcute zilnic astfel încât să ne ușurăm viața.

Află acum care sunt cei 5 pași simpli pentru a-ți spori productivitatea chiar azi!

Astăzi vorbim despre o listă de lucruri ușor de aplicat pentru a deveni o persoană mai productivă.

O greșeală pe care o fac foarte multe persoane este să creadă că dacă își umplu ziua cu o grămadă de lucruri de făcut, vor fi mai productive. Este total greșit. Nu vor reuși decât să se aglomereze și mai mult, fără a reuși, practic, să ducă la bun sfârșit task-urile trecute pe listă.

Lista pe care o regăsești mai jos conține 5 pași foarte simpli de urmat, 5 pași simpli care te vor ajuta să devii o persoană mai productivă.

#1. Stabilește prioritățile. Stabilirea task-urilor importante este musai de făcut deoarece mențin concentrarea și motivația. Plus de asta, te ajută să-ți organizezi timpul cu mult mai eficient.

#2. Dezvoltă o rutină. De preferință dimineața și seara, deoarece dezvoltarea obiceiurilor bune este de mare ajutor când vine vorba de productivitate. Iar cele două momente importante ale zilei în care poți face asta sunt dimineața și seara.

O zi productivă începe cu o seară înainte.

#3. Mergi la culcare devreme, trezește-te devreme. Aceasta ar fi o regulă de bază, însă, din diferite motive, nu toată lumea poate să facă acest lucru, oricât de sănătos și productiv ar fi. Totuși, dacă poți aplica această regulă, nu ezita să o faci.

#4. Fă o listă. În majoritatea articolelor în care am scris despre productivitate, am menționat de importanța listelor. Nu toată lumea le suportă, nu toată lumea se poate ține de ele însă sunt esențiale. Ia o agendă special pentru aceste liste sau scrie în telefon sau folosește o aplicație, dar nu renunța la aceste liste.

#5. Aplică regula 25/5. 25 de minute le dedici concentrării sau efectuării unui task, 5 minute faci orice dorești (te relaxezi, vorbești la telefon, te joci pe telefon, etc.).

O zi pozitivă și productivă.

Follow:

Previous

Top alimente care ajută vederea și concentrarea

Next

5 platforme online unde poți învăța gratuit o limbă străină

4 Comments

 1. Organizarea face totul, uneori chiar si pe ore, folosesc foarte rar agenda, tin minte cam tot ce am de facut, pentru ca am zile stabilite exact pentru anumite treburi.
  Dar, da, uneori simt ca am nevoie de cele 5 minute de pauza, si cand scriu articole, scriu, scriu, intru pe FB sau Pinterest, ma mai relaxez si apoi iar scriu, la mine asa functioneaza!

  • Mihaela: Într-adevăr, organizarea este totul. Eu folosesc și agenda și telefonul pentru a mă organiza. Mare parte din task-urile pe care le am de făcut, nu le uit, însă…s-a mai întâmplat :))
   Și pentru mine este un moment de relaxare Pinterest-ul 😀

 2. Ionica

  Foarte util articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.