5 unelte ale dezvoltării personale

Multă lume se întreabă și mă întreabă ce anume ar putea să facă pentru a avea o viață mai armonioasă. Nu am o rețetă anume deoarece pentru fiecare persoană în parte este o experiență diferită. Astăzi vom vorbi despre cele 5 unelte ale dezvoltării personale.

5 unelte ale dezvoltării personale

5 unelte ale dezvoltării personale

Din punctul meu de vedere, este puțin incorect spus “dezvoltare personală”, eu percepând viața trăită în armonie și înțelegere ca un fel de-a fi, ca pe ceva normal, ceva ce trebuie să fie acolo, în interior. Dacă în interior este “liniște” exact așa va fi și în exterior, iar cei din jur vor percepe asta. La fel se întâmplă și dacă în interior alimentăm constant un mic haos.

Află și tu care sunt cele 5 unelte ale dezvoltării personale!

Mai jos voi detalia puțin ceea ce cred eu că ar putea fi de ajutor oricărei persoane care aspiră să-și îmbunătățească viața (fiecare în propriul ritm), atât cea interioară cât și cea exterioară, deoarece exteriorul reflectă 100%  interiorul. “Dezvoltarea personală” nu face referire numai la persoana ta ci mai face referire și la persoana ta în relația cu cei din jur. Deci egoismul iese din calcul aici.

#1. Meditația. Vreau să accentuez faptul că meditația îmbunătățește cu mult activitatea creierului, ajută la schimbarea mentalității (care de multe ori este plină de prejudecăți) și oferă noi abordări la anumite probleme cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi. Eu fac asta zilnic.

#2. Gândirea pozitivă. Este greu de menținut dar merită efortul din plin. Gândirea pozitivă nu înseamnă a visa la cai verzi pe pereți în momentul în care te afli într-o situație neplăcută sau chiar limită, ci înseamnă a trece puțin peste o atitudine pesimistă și a încerca să găsești soluții, inclusiv la situații care par fără ieșire. Crede-mă, absolut tot în această viață are o soluție!

#3. Bunătatea și înțelegerea față  de cei din jur. Nu te costă nimic dacă oferi un zâmbet, un sfat, sprijin moral, înțelegere și ajutorul tău celor apropiați și nu numai. Este foarte ușor să întorci spatele cuiva care vine la tine pentru un mic ajutor și este și mai ușor să nu acorzi cuiva înțelegere. Ajutorul acordat cuiva spune multe despre caracterul unui om și despre sufletul său. Nu trebuie să faci asta doar pentru a primi aprecierile celor din jur, fă-o doar dacă așa simți tu. Nimic pe lumea asta NU trebuie!

#4. Alimentația corectă. O alimentație corectă și sănătoasă ajută la funcționarea organismului în parametri normali. De asemenea, ajută la o mai bună oxigenare a creierului și facilitează eliminarea toxinelor din corp. Cum am mai spus și aici, o dietă ovo-lacto-vegetariană, ținută chiar și pentru 2-3 luni, aduce schimbări semnificative în organism. Mai multe informații pe aceatsă temă găsești aici.

#5. Perseverența și informarea. Orice metodă ai aborda pentru propria dezvoltare personală, este recomandat să fii perseverent. Nu te aștepta la rezultate specatculoase dacă o zi meditezi, spre exemplu, și alte zece zile nu o faci. Dacă ai pornit pe o cale, urmeaz-o zilnic.

Tu ce faci pentru dezvoltarea ta personală?

Previous

Sunday Chill (24)

Next

De ce te chinui să impresionezi?

7 Comments

 1. @roxy: Mulțumesc. Sper să fie de folos.

 2. interesant.

 3. roxy

  foarte frumos articolul si interesant..bv:)

 4. cred ca resprect pasii enumereti de tine, mai putin partea cu meditatia, nu e genul meu :D, dar am inteles ca face minuni.

  • @realbadpisy: Mă bucur să aud asta! Serios că nu știi ce pierzi și plus de asta meditația făcută de tine ar fi și spre binele bebiței tale 😉 Chiar face minuni. Eu una n-aș putea să las o zi fără să nu fac.

 5. @ZuZu: Cum am spus, asta este ceea ce fac eu și pentru mine funcționeză absolut întotdeauna. Fiecare ar trebui să-și găsească propria metodă. Da, este greu în momentele critice să vezi totul ca fiind roz dar nu este imposibil. Ideea este să nu cazi în partea cealaltă și să vezi absolut totul prea roz pentru că atunci, practic, ajungi să te minți singur. Meditația, în primul rând, cum a zis și @realbadpisy, face minuni, iar în al doilea rând te ajută să te cunoști mult mai bine.

 6. ZuZu

  Meditatie 😕 la asta chiar nu m-am gandit…dar este un inceput pentru toate 😀 si app chiar tot are rezolvare pe lumea asta insa e foarte greu ca in momentele critice sa te gandesti ca se v-a rezolva, tinzi sa fi pesimist si sa pui raul inainte, cu speranta sa se termine cu bine…Cred ca pasii enumerati de tine ar trebuii urmati cu strictete in special in astfel de momente…

6 Pingbacks

 1. Roxy's blog » Recomand & Most Wanted
 2. Tweets that mention Uneltele dezvoltării personale - Night On -- Topsy.com
 3. Primăvara – bucurie vs. astenie - NightOn
 4. Printre stări găsesc soluții | NightOn
 5. Printre stări găsesc soluții | NightOn
 6. E vineri, 13 | NightOn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.