Cunoasterea unei limbi straine reprezinta un mare avantaj. Cunoasterea mai multor limbi straine, un si mai mare avantaj. Astazi iti dau 6 motive sa inveti o limba straina.

Invatarea unei limbi straine poate fi usoara sau grea, functie de limba aleasa, functie de timp, functie de varsta, functie de dorinta de a invata, functie de scopul invatarii, functie de disponibilitate, functie de N factori. Un lucru este sigur, mereu va reprezenta un avantaj si iti va fi de un real folos.

In cautarile de pe blog-ul meu, de vreo 2 saptamani incoace tot apare “la ce te ajuta o limba straina“. Vazand aceasta cautare, m-am tot gandit si am zis ca ar fi ideal sa imi spun parerea despre asta, poate chiar voi fi de ajutor persoanei care a cautat si a ajuns pe blog-ul meu.

Cunoasterea unei limbi straine nu inseamna neaparat ca trebuie sa investesti foarte multi bani si timp  in cursuri. Am intalnit si firme care desfasoara cursuri unde poti invata o limba straina, cursuri platite bineinteles, dar dupa finalizarea cursurilor, chiar daca ai obtinut diploma de absolvire,  constati ca nu ai invatat mare lucru, iar apoi ti se spune ca nu mai exista alte cursuri pe care sa le poti face in continuare. Evident, nu generalizez, exista si locuri in care chiar inveti, iar investitia merita facuta.

De ce sa inveti o limba straina?

Mai jos, vei descoperi cateva link-uri care iti vor fi de un real ajutor in invatarea unei limbi straine, cursuri GRATUITE (care acopera si alte domenii in afara de limbile straine) pe care le ai acum la indemana.

#1. Esti mai educat.

Cunoscand o limba straina, fie ca ai invatat-o la scoala, in liceu, facultate sau ai invatat de unul singur, te pune pe o pozitie mai buna din punct de vedere academic, in comparatie cu cei care nu stiu a folosi nici macar limba romana intr-un mod corect.

5 platforme online unde poti invata GRATUIT o limba straina

#2. Esti mai inteligent.

Este un fapt bine cunoscut deja ca invatarea unei limbi straine mentine creierul in forma, tine boala Alzheimer la distanta si te face mai inteligent prin intermediul cunostintele acumulate.

#3. Poti comunica.

Si nu numai. Poti scrie, citi si purta conversatii cu cine doresti, astfel incat sa va si puteti intelege. Spre exemplu, cand pleci in vacanta, cunoasterea unei limbi straine cum ar fi engleza, iti poate fi de mare ajutor. De asemenea, incurajez invatatrea catorva cuvinte si propozitii inainte de a pleca in orice tara. Iti va fi de un real ajutor.

6 canale YouTube unde poti invata GRATUIT o limba straina

#4. Sanse mai mari la angajare.

Pentru asta am facut articolul 5 limbi straine care te ajuta sa ai un salariu mai bun, unde poti citi mai detaliat care sunt aceste sanse pe care le-ai putea avea.

#5. Iti poti face un blog.

Bilingv sau in limba straina pe care o cunosti. De ce ti-ai face un blog? Asta este o alta poveste pe care probabil o voi scrie pe larg intr-un articol viitor.

#6. Poti face traduceri.

Iar asta inseamna bani. Poti face bani in calitate de traducator/translator.

8 aplicatii care te ajuta sa inveti GRATUIT o limba straina

Tu de ce ai invata o limba straina?