7 remedii naturale care te ajută să scapi de durerile de măsele în doar câteva minute

Durerile de măsele. Cele mai urâte dureri! Nu că alte dureri ar fi mai frumoase sau mai plăcute, însă durerile de măsele parcă le întrec pe toate.

Cariile sunt principalul motiv care cauzează durerile dentare. În linii mari, cariile apar din diverse motive, cum are fi neîngrijirea adecvată, alimentație necorespunzătoare, lipsa anumitor substanțe din organism, etc.

La primul semn al apariției unei carii ar trebui să ne prezentăm la cabinetul stomatologic, însă din diverse motive, nu facem asta, ci lăsăm să se agraveze problema. Pe lângă apariția cariilor, mai există și durerile dentare, problemele gingivale, etc.

Află chiar acum care sunt cele 7 remedii naturale care te ajută să scapi de durerile de măsele în doar câteva minute!

Astăzi, vorbim despre remedii care sunt ieftine, ușor de procurat și ne sunt mai mereu la îndemână.

#1. Ghimbir. Dă pe răzătoare rădăcină de ghimbir. Ca și cantitate, ar trebui să fie cam o lingurită. Pune-o în apă și las-o la înmuiat 10-15 minute. Strecoară și clătește bine gura de câteva ori cu acest amestec. Amestecul nu se va ingera după clătire.

#2. Ceai negru. Ceaiul negru reduce umflăturile și diminuează durerile, temporar.

#3. Usturoiul. Un remediu foarte eficient pe care îl avem mereu la îndemână. Pentru rezultate excelente, ideal ar fi să mesteci 1-2 căței de usturoi. Dar, dacă nu dorești asta, zdrobește 1-2 căței de usturoi și aplică direct pe dintele/măseaua cu problemă. Se aplică pe o durată de câteva zile, până la eliminarea durerii.

#4. Gheață. Da, gheața din congelator. În caz de dureri, se pune într-un prosop/pânză și se ține pe obraz, în zona dureroasă.

#5. Cuișoare. Un remediu foarte eficient! Diminuează durerea foarte rapid și se poate folosi în două moduri. Pur și simplu ține 1-2 cuișoare în gură, în zona dureroasă; exact cum ai ține o bomboană. Al doilea mod de utilizare este să pisezi 2 cuișoare și să le amesteci în câteva picături de ulei (ce ai la îndemână, dar de preferință ar fi cel de măsline sau semințe de struguri), apoi aplică acest amestec pe zona dureroasă.

#6. Ceapă. Ceapa este un binecunoscut remediu împotriva durerilor, datorită proprietăților sale antiseptice și antibacteriale. Pentru a reduce durerea, pur și simplu, mestecă o bucată de ceapă pentru câteva minute.

#7. Sare și apă. Amestecă o linguriță rasă de sare într-un pahar de apă caldă, apoi clătește gura pentru câteva minute.

Tu ce remedii naturale folosești pentru diminuarea durerilor de măsele?

Notă: Acest articol are caracter informativ. Informația conținută nu înlocuiește un consult stomatologic. În cazul în care aveți probleme, vă recomand să consultați medicul stomatolog.


Follow:

Previous

5 lucruri pe care le poți face în pauza de prânz

Next

Duminica pozitivă #78

3 Comments

 1. Marin

  Asta e bine de stiut 🙂 Daca le stiam, erau si mai bune cand eram in liceu 😀

  • Marin: Acum le știi însă sper să nu ai nevoie 🙂

   • Marin

    Gracias; am avut ceva dureri pe vremea aia; si acum va mai trebui sa trec pe la dentist; insa nu mai am carii noi, doar de lucrat la ce am pus peste fostele. Din fericire, am cam scapat. Pe vremea aia, am incercat si cu tuica :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.