7 strategii care te ajută să fii sănătos la birou

Când ai un job care se desfășoară doar la birou, este necesar să ai mai multă grijă de tine, de sănătatea ta fizică și mintală. Dacă de cele mai multe ori munca la birou este plăcută, uneori se poate întâmpla să ai un program atât de încărcat încât să uiți acest aspect foarte important. Astăzi îți spun care sunt cele 7 strategii care te ajută să fii sănătos la birou.

Chiar dacă oamenii se plâng constant de faptul că stau la birou toată ziua și că au multă treabă și că nu le mai rămâne timp și colega/colegul care le face zile fripte și șeful care e în toane nasoale 95% din timpul petrecut la birou, sunt bucuroși că au un job care le oferă un program, îi face să fie mai organizați și le asigură un salariu lunar. Pe lângă acestea, oamenii chiar dacă se plâng, de cele mai multe ori constată că le face plăcere să meargă la birou și își fac munca cu drag.

Aplică și tu aceste 7 strategii care te ajută să fii sănătos la birou.

Oricare ar fi tipul de job pe care îl faci cu plăcere zi de zi la birou, există perioade când statul la birou, pe un scaun, poate acționa împotriva stării tale de sănătate. Bineînțeles că știi deja cum este.

#1. Începe cu o pauză

Glumesc! Orice zi de muncă se începe cu o cafea bună, cu zâmbetul pe buze și cu forțe proaspete. Pe parcursul zilei, încearcă să iei câteva pauze. Le meriți și pe lângă asta ai nevoie de puțină mișcare. Mergi câțiva pași, respiră, permite creierului să ia o pauză de câteva minute și apoi te va ajuta mai bine.

Dacă iei o pauză mai lungă îți recomand aceste 42 site-uri unde poți învăța ceva nou în fiecare zi.

#2. Întinde-te la birou

Poți face câteva mișcări pe scaun. Îți poți întinde picioarele, îndrepta spatele și gâtul, dezmorți mâinile. Relaxează umerii.

#3. Urcă/coboară pe scări

Știu, în 2017 toate clădirile de birouri au lifturi și este cu mult mai simplu să le folosești, dar pentru a face puțină mișcare aceasta ar fi cea mai evidentă și utilă variantă la care poți apela la birou. Bine, dacă lucrezi într-o clădire care are mai mult de 4 etaje, iar tu ai treabă la etajul 10…ia liftul.

#4. Schimbă atmosfera din birou

Aerisește, pune o plantă pe birou, mută locul scaunelor, agață pe un perete un poster motivațional.

#5. Ai grijă la postura ta

Dacă stai toată ziua pe scaun, corpul se resimte și este foarte ușor să capeți acea postură greșită cu umerii aplecați în față. Din timp în timp încearcă să-ți aduci aminte (adică îți poți pune o alarmă pe telefon care să-ți aducă aminte de asta la intervale diferite de timp) să îndrepți spatele, să relaxezi umerii și să ridici capul din monitor.

#6. Hidratează-te. Hidratează-te. Hidratează-te.

Mie personal mi se întâmplă să uit să beau apă când am de lucru la calculator. Pur și simplu uit, nici măcar nu realizez că îmi este sete și știu sigur că și ție ți se mai întâmplă asta.

Pentru a evita chestia asta, iată 3 aplicații gratuite care îți aduc aminte să bei apă. Problemă rezolvată.

#7. Mănâncă sănătos

Știu, probabil te-ai săturat să auzi asta dar hai să fim realiști pentru câteva momente, dacă tu nu ai grijă de sănătatea ta, nimeni altcineva nu se va oferi să o facă. La birou poate fi mai dificil să mănânci un prânz sănătos însă îți poți comanda (sau să îți iei dimineață în drum spre birou sau chiar de acasă) o mâncare sănătoasă.

Tu cum îți menții sănătatea fizică și psihică la birou?

Previous

Duminica pozitivă #143

Next

Noutăţi de makeup de la L’Oreal Makeup Designer Paris

4 Comments

  1. Hey. Ce bine veni articolul asta 🙂 Lucrez acus la 2 si la 5 si ma pregatesc pentru 6 si 1 😀

  2. De la 1 la 7 le bifez pe toate 😀 Acum tot caut o solutie ca sa nu imi stric vederea. De cand s-a construit o cladire super aproape de cea in care muncesc, nu mai am lumina naturala suficienta, iar cea artificiala combinata cu privitul excesiv in pc imi afecteaza vazul. Any ideas exceptand sa imi mut cu totul biroul? :)))

  3. Deocamdata nu lucrez, dar am incercat si eu diverse variante la locul de munca pentru a-mi face viata mai frumoasa si mai usoara.
    O rama foto de la nunta 😀 cana preferata pentru ceai/cafea/apa. Ordine impecabila pe birou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.