A primi și a dărui

Este un lucru minunat și admirabil să fii o persoană capabilă să dăruiești și celorlalți. Fie lucruri, în cazul în care îți permiți, fie un zâmbet, o încurajare, o vorbă bună. Sunt de părere că dacă ești în stare de toate acestea, nimic nu ar trebui să te țină pe loc din a o face, ori de câte ori ai ocazia.

Pe de altă parte, balanța trebuie să fie echilibrată, drept pentru care, la fel cum știm să dăruim, în egală măsură, ar trebui să știm și să primim. Aici se împotmolește multă lume. Nu știu a primi, un cadou, un compliment, o vorbă bună. Le înțeleg total pe dos.

Învață să echilibrezi această balanță dintre a dărui și a primi. Astfel, este posibil, ca viața să îți fie mult mai frumoasă.

Previous

Luni dimineață #15

Next

Înainte de orice, gândește

6 Comments

 1. Eu recunosc, sunt în tabăra celor care nu știu să primească. Îmi lipsește skill-ul ăsta social. Și nu e că nu mă bucur, ci… nu știu să mă manifest.

  • bloodie: Bine ai venit!
   Sunt sigură că poți. Un zâmbet și un mulțumesc cred că sunt suficiente în cele mai multe cazuri. Încearcă!

 2. Asa imi plac acei oameni care s-au obisnuit doar sa primeasca si cand vine vorba de daruit considera ca nu este nevoie!? Trist si urat…
  D-aia merg mereu pe premiza ” ofer cat primesc “, e cel mai bine!

  • Addicted: Și eu sunt destul de dezamăgită de astfel de oameni însă, încă mai am speranța că lucrurile se vor îndrepta, în timp. Acum, rămâne de văzut.

 3. Indiferent de varsta, oamenii apreciaza doar partea materiala, si asta ma intristeaza pe mine. In schimb, cred ca fiecare primeste ceea ce are nevoie, chiar daca el nu isi da seama.

  • Mihaela Curea: Aici ai dreptate. Păcat că acei oameni nu își doresc să vadă și parte bună care este sub materialism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.