Analfabeții încep să fie tolerați world wide

E suficient de grav că ne ducem traiul printre oameni proști care ne toacă neuron cu neuron, poate poate ne aduc la nivelul lor. Mai nou, observ un nou trend favorabil agramaților. Observ și nu-mi vine a crede că analfabeții încep să fie tolerați world wide.

Analfabeții încep să fie tolerați world wide

Analfabeții încep să fie tolerați world wide

Acum câteva zile, am găsit în timeline pe facebook un titlu, în limba română, care spunea ceva de genul că dacă te iei de persoanele care nu scriu corect gramatical, problema e la tine, nu la ei. Nu am deschis articolul la acel moment, nu știu dacă era vreo traducere după ceva din afară sau un român agramat s-a simțit mult prea luat în bâză de colegii internauți și a zis să facă cumva să întoarcă situația în favoarea lui.

Azi, dau peste acest articol care, în linii mari, spune cam același lucru.

Evident că era un moment la care trebuia să ne așteptăm, prostia și ignoranța fiind tolerate de omenire de secole bune, până în zilele noastre și am o vagă impresie că lucrurile nu se vor opri aici. Dar pe bune că dacă mă iau de-un prost care nu știe a lega două cuvinte, eu sunt aia cu o problemă? Pe bune?!

Nu zic că trebuie să fim toți doctori docenți, dar consider că este o dovadă de bun simț să știi a scrie, citi și vorbi corect în limba maternă. Nu zic nici că ar trebui să stăm cu bâta în mână și cum a făcut cineva o greșeală să tăbărâm toți, să-i dăm o lecție.

Toți facem greșeli, însă hai să facem acea diferență dintre un lucru care se întâmplă din greșeală și o obișnuință. Ocazional, fiecare dintre noi o mai zbârcește, fie în scris, fie în vorbirea curentă, dar atunci când tu greșești mereu, ai o problemă. Aici nu e vorba că ai chiulit de la 1-2 ore la școală ci ți-ai luat scutire medicală ani la rând și nici n-ai vrut să te școlești acasă.

Și atunci, dacă ție nu ți-a plăcut cartea, noi cu ce suntem de vină? De ce suntem noi obligați să-ți suportăm prostia și ignoranța și faptul că ești un analfabet?

Și bineînțeles că te superi și mai faci și urât dacă îți atrage cineva atenția. Chiar dacă ți-e clar ca lumina zilei că nu știi, tot te superi și tot faci urât și tot încerci să-ți impui un punct de verede în care nici tu nu crezi.

Deci, vă rog, explicați-mi și mie cum s-au potrivit planetele de au început analfabeții să fie tolerați, iar cei care le atrag atenția să fie considerați niște netrebnici, sclifosiți și fără inimă?

Follow:

Previous

Cum a fost la ADN Antreprenor 2016

Next

Duminica pozitivă #95

4 Comments

  1. Amy

    Exista o mare problema in aceasta privinta. Sunt multi analfabeti care s-au dus la scoala doar ca sa aiba sa unde sa se intoarca…. eu incerc sa nu le atrag atentia pentru a nu intra in polemica, doar stii vorba aia “nu te pune cu prostu’ ca el are minte odihnita”. 😀

    • Amy: Oh, da :)) De obicei nu le atrag atenția, practic nu este problema mea, dar mă deranjează când văd aceste greșeli și mai ales la oameni care vor să pară inteligenți. Plus că aici mai sunt ăia care folosesc cuvinte al căror sens nu îl cunosc și te trezești că îți trântesc un cuvânt din ăsta într-o conversație și nu are nici o legătură.

  2. Am vazut un articol, despre acesti gramar nazzy, foarte inspirat. Iti recomand sa-l citesti. Poate atitudinea noastra ar trebui sa se schimbe. http://www.oximoron.artimaginum.eu/greseli-de-exprimare/

  3. Pai daca observ ca e analfabet, inseamna ca x ani de scoala au fost un esec si de ce as crede eu ca observatiile mele sunt mai eficiente? Atrag atentia persoanelor inteligente care poate au o scapare in legatura cu anumite cuvinte sau au facut vreun typo fatal. Am vazut astfel de scapari si pe blogurile unor persoane culte si am considerat ca este mai delicat sa le trimit un mail, nu sa ma dau desteapta prin sectiunea de comentarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.