Cunoaștem deja faptul că apa este foarte importantă, iar corpul uman este format din peste 70% apă. Dar știi ce este și mai important? Să consumăm apa în mod constant. Se întâmplă ca uneori să uităm să bem apă sau poate că nu avem format un obicei așa că astăzi îți prezint 3 aplicații care îți aduc aminte să bei apă.

În ultima vreme nu m-am mai hidratat cum o făceam înainte, iar acesta este un lucru pe care tot corpul îl resimte. Știam sigur că nu voi reuși să-mi reiau acest obicei fără ceva ajutor așa că m-am pus pe căutat aplicații care să mă ajute să-mi formez din nou obiceiul de a bea cantitatea de apă de care corpul meu are nevoie pentru a funcționa la parametri normali.

Apoi, m-am gândit că poate și unii dintre voi ar putea să se confrunte cu aceeași problemă așa că am hotărât să vă spun și vouă care sunt aceste aplicații, care este experiența mea cu ele și cum funcționează efectiv.

Am intrat în Google Play Store și am început să descarc câteva aplicații. Le-am descărcat, le-am deschis, iar din câte luasem inițial, le-am păstrat doar pe acestea 3 pe care ți le voi prezenta imediat.

Bineînțeles, în final voi păstra doar una însă le-am ținut în telefon pentru a le testa pe fiecare în parte. La un moment dat eram confuză deoarece toate aplicațiile îmi trimiteau notificări la orele stabilite de mine, telefonul meu făcea în fel și chip, iar eu nu mai știam exact unde să completez update-urile, dar apoi m-am obișnuit.

Sfatul meu este să le descarci pe toate 3, intră prin setări, vezi cum ți se pare interfața și tot ce mai găsești pe acolo, iar apoi păstrează doar una singură.

#1. Water Drink Reminder

Face exact ceea ce spune că face, îți aduce aminte să bei apă, dar și alte lichide cum ar fi ceai, cafea, sucuri, etc. La setări poți stabili ora de la care să înceapă să te anunțe, sunetul notificării, la ce interval să te anunțe, câte kg ai (urmărește și greutatea corporală funcție de câtă apă bei), poți seta unitățile de măsură și alte câteva mici detalii.

Funcție de greutatea ta, îți spune câți ml de apă trebuie să bei într-o zi și pe măsură ce adaugi ce ai băut și cantitatea își face un update.

#2. Hydro Coach

Când nu bei apă timp de câteva ore îți dă notificări în care îți spune că își face griji pentru sănătatea ta sau „apa este bună pentru sănătatea ta”. De aceea eu am denumit-o „aplicația îngrijorată”.

Are un design plăcut în care îți urmărește cantitatea de apă pe care o consumi. La setări poți alege greutatea pe care o ai, unitățile de măsură cu care ești obișnuit, ora la care să înceapă notificările și ora la care să le oprească (estimativ, când te trezești și când mergi la culcare) și multe alte setări interesante.

Cu siguranță este o aplicație minunată.

#3. Water Reminder: Water&Coffee

Aceasta este aplicația pe care o prefer și pe care o voi păstra de acum înainte. Are o interfață user friendly, poți selecta băuturile consumate pe parcursul unei zile, îți face rapoarte, îți spune câtă apă să consumi într-o zi funcție de înălțime și greutate.

Adică are ce au celelalte două aplicații deja prezentate plus câteva mici funcții în plus. La fiecare înregistrare poți pune cantitatea de lichid pe care ai băut-o (evident că este ceva estimativ), adică faci click pe paharul de apă, să spunem, iar acolo îți scrie cantitatea stabilită de tine la setări, cantitate pe care o poți schimba la fiecare pahar băut deoarece nu întotdeauna, pe parcursul unei zile, vom bea 250 ml de apă, uneori vom bea 100 ml, alteori poate doar 20 ml.

Bun, acum că v-am detaliat tot ce era de detaliat și v-am făcut cunoscute aceste aplicații, pe care eu le consider foarte utile și ușor de utilizat, le pot șterge din telefon pe cele 2 pe care nu le voi folosi de acum înainte și o voi păstra doar pe cea care mi s-a părut cea mai potrivită pentru mine.

Între cele 3 aplicații pe care vi le-am prezentat nu există foarte mari diferențe, cele existente fiind mai mult legate de interfață. Puteți accesa link-urile și citi descrierea fiecăreia în parte.

Eu sper să vă fie de folos aceste aplicații și să le folosiți cu încredere, să dezvoltați un stil de viață ceva mai sănătos și bineînțeles, puteți da un share acestui articol, să afle și cei dragi vouă de aceste aplicații și să se mențină sănătoși.

Tu cum îți formezi obiceiul de a bea mai multă apă?