Așteptări și dezamăgiri

Spunem că nu avem așteptări, dar vorba trece și faptele rămân. Toți avem așteptări fie că vrem să recunoaștem asta sau nu. Comportamentul și modul în care ne raportăm la o anume situație, ne trădează.

Ne așteptăm ca cei dragi să ne iubească necondiționat, ne așteptăm ca promisiunile care ne-au fost făcute să fie respectate întocmai și la timp, așteptăm ca persoana iubită să nu ne trădeze încrederea, să nu ne dezamăgească și să nu plece deoarece a promis că va fi alături o viață întreagă, așteptăm ca prietenii să ne susțină când avem cel mai mult nevoie de ei.

Toate aceste lucruri nu există.

Oamenii, indiferent de ce reprezintă pentru noi, indiferent de ce calități le-am atibuit fără ca măcar să le aibă, ne vor dezamăgi la un moment dat. Și noi, la un moment dat, poate vom dezamăgi anumite persoane. Poate că e bine, poate că nu, cert este că orice dezamăgire doare.

Dar și durerea poate fi un foarte bun profesor…

Așa poți învăța să fii o persoană mai puternică, mai stăpână pe propriile emoții, gânduri și sentimente, o persoană care nu se mai încrede într-un zâmbet și 3 vorbe frumoase, o persoană care va ști să-și aleagă prietenii și partenerii de viață.

Când ajungi o astfel de persoană, nu numai că nu vei mai ajunge la dezamăgire, dar vei ști foarte clar ce și pe cine dorești în viața ta.

Previous

Pentru a te îmbogăți, trebuie să dăruiești

Next

Inspirație pentru masa de Crăciun

6 Comments

 1. Marin

  Salut!

  Asa este; avem asteptari unii de la altii si chiar noi de la noi insine. Si mai mereu asteptarile astea ne baga in belele si ne modifica si guverneaza relatiile cu restul lumii. E greu sa constientizezi, mult mai greu sa le accepti si sa le ocolesti si nu stiu calea ca sa renunti la ele 🙂
  Sterge comentariul anterior; nu stiu cum a ajuns sa capete viata dincolo de influenta mea 😀
  Zi frumoasa!

  • Marin: Calea de renunțare…conștientizarea clipă de clipă și lucrul cu sine. E foarte greu dar cred eu că merită. Altă variantă ar fi trecerea de la o dezamăgire la alta și învățat din ele…asta e varianta care doare cel mai mult…
   Zi frumoasă și ție.

 2. Daca tu esti genul de om care isi respecta prietenii, promisiunile, e normal sa ai asteptari de la prieteni, pentru ca asa ar fi normal.
  Dar cum in zilele noastre, totul e pe dos, e mai bine sa avem asteptari minime si atunci dezamagirea e mai mica.

 3. Trebuie sa mai muncesc la partea asta… Inca-mi dau singura sperante, inca mai cred ca mai am persoane care stiu sa-mi ofere ce le ofer. Inca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.