Book Review: Cartea Secretelor

Deepak Chopra este unul dintre autorii mei preferați, un mentor, un om cu viziune, care în timp și-a dezvoltat propriile tehnici de meditație și dezvoltare personală. Toate aceste tehnici au fost scrise în nenumărate cărți, iar una dintre ele este cartea despre care vă povestesc azi. Book Review: Cartea Secretelor.

Fiecare viață este o carte plină de secrete, gata să fie deschisă. – Deepak Chopra

În Cartea Secretelor, Deepak Chopra dezvăluie 15 dintre secretele care te vor ajuta să dai un scop vieții tale și să-ți conturezi destinul.

Ce îmi place foarte mult la această carte este faptul că este scrisă (și tradusă) cu o foarte mare ușurință, este pe înțelesul tuturor celor care își doresc un nou început în viață, indiferent de ce vârstă au, sau pentru cei care încă nu au descoperit ce își doresc să realizeze în existența lor. Este o carte ale cărei rânduri pot fi puse în practică imediat, chiar dacă nu ești un maestru al meditației, respirației conștiente sau al dezvoltării personale.

15 secrete care te vor ajuta să dai un scop vieții tale și să-ți conturezi destinul

Atunci când trăiești adevărul unei singure realități, fiecare secret se dezvăluie fără efort sau luptă. – Deepak Chopra

Secretul #1: Misterul vieţii este real

Viața pe care o știi este doar un strat subțire de evenimente care acoperă o realitate mai profundă în care misterul vieții este peste tot în jurul tău, așteaptând să fie descoperit. Fiecare secret din această carte își are rădăcinile în existența unei inteligențe invizibile care se desfășoară sub suprafața vizibilă a vieții.

Secretul #2: Lumea se află în tine

Întregul concept al spiritualității spune că fiecare om în parte este creatorul propriei lumi. “În calitate de creatori generăm fiecare aspect, bun sau rău, al experienței noastre. Astfel, fiecare dintre noi este centrul creației.”

Secretul #3: Patru căi duc spre unitate

Vrei să fii o victimă a celor 5 simțuri sau un creator? Dacă depinzi doar de cele 5 simțuri vei simți separarea, dualitatea, ego-ul și limitarea. Dacă te conduci după o lege naturală, te vei simți mereu în control, neînfricat, inventiv și înțelegător.

Secretul #4: Ceea ce cauţi, eşti deja

Conștientizarea are sursa în unitate. În loc să cauți totul în afară, mergi în interior și conștientizează cine ești cu adevărat.

Secretul #5: Cauza suferinţei este irealitatea

Durerea nu este același lucru cu suferința. Durerea (fizică) este o stare pasageră, care trece, în timp ce suferința este o durere la care încă nu suntem pregătiți să renunțăm.

Secretul #6: Libertatea îmblânzeşte mintea

În tradiția budistă, mintea este asemănată cu o maimuță neastâmpărată care privește lumea prin intermediul celor cinci simțuri. Maimuțele sunt impulsive si nestatornice, susceptibile să acționeze fără a da vreun semn înainte. Psihologia budistă nu are ca scop îmblânzirea maimuței, ci dorește să-i învețe căile, să le accepte, și apoi să treacă mai departe la o mai bună cunoaștere, care este dincolo de nestatornicia minții.

Secretul #7: Orice viaţă este spirituală

Când te hotărăști ca în mod conștient să duci o viață spirituală, are loc o schimbare în regulile creației, acestea devenind personale.

Secretul #8: Răul nu este duşmanul tău

În cele din urmă, binele și răul sunt forme ale conștiinței. Nici una dintre forțe în sine, nu ne alimentează cu ceva rău, însă datorită influențelor exterioare, fiecare persoană își face propriile alegeri.

Secretul #9: Trăiţi în mai multe dimensiuni

Noi alegem unde ne direcționăm atenția, iar unde o direcționăm, acolo va fi direcționată și energia noastră.

Secretul #10: Moartea face viaţa posibilă

Poate că moartea este doar relativă și nu reprezintă o schimbare totală. Viața este într-o conexiune adâncă cu moartea, iar asta putem observa zilnic, în multe aspecte ale vieții, dacă suntem atenți.

Secretul #11: Universul gândeşte prin tine

Acest secret stă la baza eliberării din lupta cauzei și a efectului. Universul este viu și subiectiv, iar cauza și efectul sunt doar niște unelte de care acesta se folosește.

Secretul #12: Nu există alt timp în afară de acum

Într-o stare de conștientizare, timpul nu prea trece. Este doar un singur moment care se reînnoiește din nou și din nou.

Secretul #13: Sunteţi cu adevărat liberi atunci când nu vă identificaţi cu propria mască

Dacă trăiești în centrul unei realități, începi să observi tipare care vin și trec. La început, aceste tipare par foarte personale, însă tu ești cel care le creează și care aduce sentimentul de atașare.

Secretul #14: Sensul vieţii este totul

Viața este un potențial pur (neprelucrat), până când cineva vine și alege să îi dea o formă. Asta înseamnă că viața este un șir infinit de posibilități.

Secretul #15: Totul este esenţă pură

Esența este cea mai pură formă a existenței.

Ai citit cartea? Cum ți se pare?

Previous

Curățenia de primăvară – trucuri care îți ușurează munca

Next

6 aplicații de blogging pe care trebuie să le ai

8 Comments

 1. Nu am citit cartea, dar am vazut un film asemanator. Avem atât de multe de învățat dacă ne deschidem mintea și ochii. Toți așteaptă oportunități, dar nimeni nu caută.
  Trebuie să vrei, să cauți și să încerci totul.

  • Mihaela Curea: Să știi că merită și cartea. Am mai văzut și eu filme de genul, unele ok, unele nu au reprezentat un interes pentru mine deoarece mare parte din ce era acolo știam deja.

 2. Hmm…marturisesc ca nu l-am citit si ca nu m-a tentat pana acum. Dar poate ma convingi. E drept ca nu mai stiu cand sa ii fac loc printre cartile de specialitate…insa se poate.

  • Marin: Eu îl recomand deoarece nu vorbește vorbe, are tehnici destul de ușoare și am avut rezultate bune în timp, urmându-i sfaturile.

 3. Nu am citit cartea, dar acum am pus-o pe lista de citit. Imi place in schimb tema acestor carti si le citesc cu elan. Daca imi permiti iti recomand si eu Poti sa iti vindeci viata de Louise L. Hay si Drumul spre tine insuti De Scott Peck. le-am citit recent si mi-au placut tare.

  • Roxana: Este o carte care mi-a plăcut. Am citit-o acum ceva vreme însă acum a apărut ocazia să-i fac un review.
   Îți mulțumesc mult pentru recomandări. Acestea sunt 2 cărți pe care deja le-am citit 🙂
   Succes în continuare.

 4. Nu am citit-o dar e pe aceeasi nisa pe care studiez acum 😀 Apropo de 12, citisem ca reamintind intamplari, le aducem in prezent si facand planuri pentru viitor, mutam parti din viitor tot in prezent. In concluzie, exista doar prezentul (explicatia mea a fost una rezumativa).

  • Teodora: Abia astept sa imi spui cum ti s-a parut dupa ce o citesti 🙂
   Sunt sigura ca iti va aduce noi informatii din acest domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.