Bucuria de sarbatori, o bucurie pierduta…

“Fericirea este o alegere care cere mult efort, uneori.” – Anonim

Yaaay!!! A venit si sfarsitul anului, luna cadourilor….Va mai aduceti aminte, copii fiind, cat de mult ne bucuram ca vine Mos Nicolae si Mos Craciun si primim multe cadouri? 😛 Ancorati din ce in ce mai mult in orice inseamna “material”, acea senzatie am pierdut-o de mult. Nu mai stim sa ne bucuram cu acea inocenta extraordinara cand cineva ne face un cadou, si nu pentru ca nu am vrea, ci pentru ca pur si simplu am uitat CUM s-o facem. Avem o bucurie superficiala, de multe ori fortata, din dorinta de a nu supara cumva persoana care ne-a daruit cadoul. Si atunci, mai putem sustine ca suntem fericiti? Chiar deloc.

Nu imi place iarna in Bucuresti. Pe toata perioada iernii mi-ar placea sa fiu oriunde la munte, intr-o cabana calduroasa, sa privesc pe geam in timp ce sorb dintr-o cafea fierbinte sau un vin fiert cu scortisoara :P…Asta, poate, mi-ar readuce o parte din pierduta bucurie a copilariei pentru ca macar acolo nu m-as mai lovi de agitatia si aglomeratia Bucurestiului.

Acum, “adulti” fiind, ne “bucuram” enorm daca avem un job stabil, un salariu bun, eventual o casa…Dar de fapt, cat de fericiti ne fac toate aceste lucruri materiale, fara esenta? Stiu, o sa-mi spuneti ca altfel nu se poate, o sa-mi spuneti ca e criza, o sa-mi gasiti 1000 de scuze pentru a justifica aceasta “fericire” materiala si in mare parte veti avea dreptate. Si totusi…cand vom reusi sa fim cu adevarat fericiti?

“Fericirea poate fi intalnita intr-un simplu graunte de nisip din desert.” – Paulo Coelho

Previous

Azi am pe repeat…

Next

Vara Trecuta – Voltaj

3 Comments

  1. Te aprop aici. Ai foarte mare dreptate. Nu numai tu crezi ca s-a dus farmecul, nu numai eu..sunt destule persoane la care am auzit asta. Pana si mama este de acord cu parerea mea.

    • e o optine de la wordpress. vad k tu esti p blogspot….vezi k are @arhi un cod html p care il poti pune in blog si va aparea si la tine

  2. auzi am si eu o rugaminte la tine. De unde ai luat fulgii astia de nea care cad pe blogul tau?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.