Bullet Journaling | Cum să-ți planifici timpul

Cred că planificarea timpului este un subiect care, mai mult sau mai puțin, ne preocupă pe noi toți deoarece sunt sigură că toți ne dorim să găsim timpul necesar pentru a duce la bun sfârșit toate task-urile zilnice și/sau săptămânale. Astăzi vorbim despre Bullet Journaling | Cum să-ți planifici timpul.

Eu am o relație on & off cu planificarea timpului. Asta înseamnă că am perioade în care nu planific absolut nimic (adică planific, doar că această planificare o fac în minte și uneori este un mare fail deoarece uit chestii foarte importante) și perioade în care planific excesiv. Sunt undeva la niște extreme însă mi-am găsit calea de mijloc.

Bullet journaling | Cum să-ți planifici timpul și să fii mai productiv

Îmi place să cred despre mine că sunt o persoană organizată și productivă. Și în general sunt, marele meu avantaj fiind modul în care reușesc întotdeauna să-mi simplific munca și cam absolut tot ce fac.

De-a lungul timpului (să fie undeva peste 10 ani deja) am încercat diferite metode de a-mi planifica fiecare zi. Fie că asta s-a întâmplat pe niște post it-uri, pe telefon, pe calculator, într-un banal notebook sau într-o agendă pe care mi-am făcut-o singură (adică design-ul paginilor – cred că o mai am și acum în calculator deoarece mi-a plăcut mult și sunt niște layout-uri foarte utile), am reușit să-mi organizez ziua și săptămâna. Nu îmi place planificarea pe luni întregi, o găsesc ușor derutantă.

Acum, am dezvoltat o pasiune pentru bullet journaling. Îmi place doarece este un sistem simplu, atâta timp cât nu îți pierzi ore întregi să desenezi o singură pagină. Nu că ar fi ceva greșit în asta, însă eu nu am atâta timp la dispoziție, iar rolul acestui tool de organizare a timpului este menit tocmai pentru a simplifica întregul proces de planificare.

Ce este bullet journaling?

Cum spuneam, este un sistem de planificare a timpului, iar tot ce îți trebuie este un notebook și un pix. Pentru a-ți face o idee, îți las un video…2 video, de fapt 🙂 , poate vrei să încerci și tu.

Ryder Carroll este inițiatorul bullet journal-ului și aici explică întregul sistem. Simplu, curat și nu necesită mult timp.

Cel de-al doilea video este cel făcut de Ștefana de la The Pretty Blossoms (mergeți să vedeți și blog-ul ei, o să vă placă), care a făcut și grupul Bullet Journal – Romania. Mie îmi este tare dragă și o felicit pentru inițiativă.

De ce m-am apucat eu de bullet journaling?

Cum spuneam mai sus este un sistem simplu, curat, nu necesită mult timp și nici prea multe unelte. Bine, dacă se întâmplă să fii o persoană pasionată (a se înțelege total obsedată) de tot ce înseamnă agende, notebooks și papetărie, în general, așa ca mine, este posibil să crezi că ai nevoie de absolut toate pixurile, creioanele, cariocile, notebook-urile, washi tape-urile, etc. (sunt cam multe de enumerat). Dar sigur, tu nu ești așa 😉

Nu am răbdarea necesară și nici timpul pentru a desena paginile (deși mi-aș dori asta) așa că am oscilat puțin, însă acum am ales un stil ceva mai minimalist. O să vedeți mai jos imaginile cu ce am făcut până acum, urmează să mai fac ceva articole referitoare la bullet journaling și pe viitor, dar și niște vlog-uri (m-aș bucura mult să știu dacă vă interesează acest gen de articole și video).

Până atunci, vă las câteva imagini cu ce am făcut până la acest moment. A, m-am apucat din februarie. Sau ianuarie? Uite că nu mai știu exact. Ianuarie sau februarie. Încă încerc diferite spread-uri în fiecare săptămână până îl găsesc pe cel potrivit. Mai jos vedeți câteva încercări iar spread-ul pentru luna Martie probabil o să-l vedeți pe contul meu de Instagram.

#february #bulletjournal

A post shared by Beauty ❌ Lifestyle ❌ Bujo (@calinescuroxana) on

My #bujo and #butterfly

A post shared by Beauty ❌ Lifestyle ❌ Bujo (@calinescuroxana) on

Next week pages #planning

A post shared by Beauty ❌ Lifestyle ❌ Bujo (@calinescuroxana) on

Planning for the next week. 👓⌚📒💋☕

A post shared by Beauty ❌ Lifestyle ❌ Bujo (@calinescuroxana) on

Pe instagram (@calinescuroxana) voi mai pune imagini cu progresul meu săptămânal așa că mergeți acolo și apăsați pe follow în cazul în care este un subiect de interes pentru voi.

În cazul în care preferați print-urile, am făcut unul pe care îl puteți descărca gratuit de aici.

Cum să-ți planifici timpul?

Iată câteva articole care ți-ar putea fi de mare ajutor:

Cum să-ți organizezi timpul + to do list gratuit

Organizarea timpului: Ghid practic pentru bloggeri

Cum să-ți planifici timpul dacă suferi de anxietate

Voi cum vă planificați timpul și ce sistem de planificare vă este util?

Previous

Beauty Review | Apa micelară La Roche-Posay + Giveaway

Next

Ce înseamnă când ți se fură textele?

4 Comments

  1. Sigur nu sunt asa???? Yeah, right! Bineinteles ca am o pasiune pentru papetarie si as cumpara toate tampeniile posibile si imposibile. Momentan am ajuns la concluzia ca sunt foarte obosita ca nici nu ma pot concentra prea mult timp si doar cand ma gandesc sa imi planific programul, ma ia capul. Sper ca primavara de afara sa imi aduca o noua doza de energie si sa incep organizarea. Am pus bookmark la sistemul tau 😀

  2. Eu ma descurc bine cu agenda Moleskine si telefonul destept ca de aia l-am cumparat , sa ma ajute!
    Mi-am propus sa folosesc mai mult agenda, sa nu imi mai fie lene sa imi notez tot tot in ea.

    • Mihaela Curea: Eu combin acest sistem de bullet journal cu aplicația Google Keep (pentru daily tasks) și calendarul din telefon (pentru evenimentele și întâlnirile la care trebuie să merg). Mi-aș dori să pot folosi doar agenda și fac eforturi în acest sens dar pentru task-urile zilnice îmi este mai rapid să le ordonez în Keep.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.