Care-i treaba cu abonarea la newsletter

Probabil nu voi intelege niciodata de ce sunt persoane care se aboneaza la un blog/site si apoi nu mai confirma abonarea. Hai sa vedem care-i treaba cu abonarea la newsletter.

Voi da exemplu blog-ul meu pentru a vorbi in cunostinta de cauza si voi lua povestea de la bun inceput. A fost odata ca niciodata, in vremuri indepartate…Glumesc.

Mi-am pus optiunea de abonate la blog prin e-mail la cerere. Era o optiune pe care eu nu o vedeam utila, avand in vedere ca exista pe acea vreme google reader, iar acum, in zilele noastre exista feedly, netvibes si multe alte site-uri de genul in care poti introduce un link si poti primi updates de fiecare data cand apare un articol nou.

Abonarea la newsletter.

Bun, am pus optiunea, oamenii interesati de ce scriam se abonau si primeau articolele pe e-mail. Asta este pura teorie deoarece in realitate, doar jumatate din cei care se aboneaza la blog ajung sa finalizeze procesul de abonare. Un exemplu, daca vezi ca ai 1000 de abonati la blog, in realitate, doar jumatate dintre acestia au finalizat procesul de abonare.

Iar eu nu inteleg de ce se intampla chestia asta. Si stiu ca si voua, altor bloggeri, vi se intampla la fel. Chiar am discutat cu unii dintre voi pe tema asta si va plangeati de acelasi lucru.

Dar tu, cel care te abonezi la un blog/site, daca tot primesti un e-mail de confirmare, de ce nu confirmi? Ma gandesc ca te-ai abonat tocmai pentru ca te intereseaza ce scrie persoana respectiva. Personal, cand sunt interesata de continutul livrat de un blog/site ma abonez, astept e-amil-ul de confirmare si confirm pentru a ma asigura ca sunt anuntata cand apare ceva nou. Asa mi se pare logic.

La un moment dat, chiar am facut o chestie. Am luat toate adresele de e-mail a celor care nu confirmasera abonarea la blog si le-am scris. Chiar voiam sa inteleg. Si inca imi doresc sa inteleg. Unii, intr-un final, au finalizat procesul de abonare si mi-au si raspuns la mail, altii nu s-au sinchisit sa faca nici una, nici alta, lasand lucrurile pe mai departe asa.

Acum, ca numarul de abonati la blog s-a marit considerabil, ma gandeam sa fac acelasi lucru. Dar merita?

In concluzie, dragi cititori, chiar va multumesc pentru interesul acordat articolelor pe care le postez pe blog. Inseamna foarte mult pentru mine. La fel de mult m-ar interesa sa stiu si raspunsul vostru la dilema mea.

Te confrunti cu aceeasi problema? Care crezi ca ar fi solutia?

Previous

Duminica pozitivă #99

Next

7 Ted Talks pe care fiecare femeie ar trebui să le vadă

4 Comments

 1. Ilie

  Multi citesc dar nu comenteaza cele citite pem diferite bloguri. Folosesc mailurile primite numai pentru informatie (cazul meu). Pe bloguri afli multe informatii interesante pe care, de obicei nu ai de unde sa le afli. 🙂
  Felicitari pentru subiectele abordate si trimise.

 2. Mihai-Marian Pavelescu

  eu mi-am bagat adresa de e-mail pentru abonare si am primit un e-mail de confirmare care insa nu contine decat text, nu si link-ul pe care trebuie sa apas ca sa confirm!…

  • Mihai Marian Pavelescu: Așa e când îți lași blog-ul pe mâna așa-zișilor profesioniști. Nu înțelegeam de ce am zeci de mail-uri neconfirmate.
   Acum ar trebui să funcționeze în regulă. Mulțumesc pentru feedback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.