Cum poți să citești mai multe cărți într-un an

Ne aflăm deja la începutul lui 2017 și știu că mulți dintre voi citiți foarte multe cărți și că an de an vă propuneți să citiți și mai mult decât ați citit în anii trecuți. Ei bine, dragă iubitor de lectură, astăzi îți spun cum poți să citești mai multe cărți într-un an.

Probabil că în fiecare an îți stabilești diferite obiective menite să te ajute să citești mai mult. Poate vei sta mai puțin pe net, poate vei lăsa telefonul deoparte sau poate vei dori să ai mai mult timp pentru tine, să poți face ce dorești sau să începi să citești o nouă carte.

Și în fiecare an, bineînțeles, apare câte ceva și nu reușești să-ți atingi aceste obiective.

Cititul nu este pentru oricine.

Dar asta este doar părerea mea. Trebuie să-ți placă, să fie o pasiune, să citești pentru că așa vrei tu, nu pentru că toată lumea spune că o face și trebuie să fii și tu în rând cu lumea.

4 metode care te vor ajuta să citești mai multe cărți într-un an.

Poate încă nu citești atât de mult pe cât ți-ai dori sau poate că nu ai timp/chef să citești deloc. Cititul în sine, este o terapie minunată pentru creier. Îl menține ager, tânăr, activ.

#1. Propune-ți să citești

Dar nu îți stabili obiective mari din prima. Dacă nu ești o persoană care în mod obișnuit citește mult, nu are sens să te aglomerezi și să pui o presiune inutilă pe umerii tăi. Poate vrei să te apuci acum de citit, prima carte după 10 ani în care nu ai citit. Nu are rost să îți propui „Anul ăsta voi citi 50 de cărți” deoarece acesta nu va fi unul dintre obiectivele pe care le vei bifa la final de an. În schimb, începe cu mai puțin, să spunem „Anul ăsta îmi propun să citesc 10 cărți”. Și vei reuși.

#2. Citește în ritmul tău

Fiecare om are ritmul lui în care face lucrurile, are propriul mod în care acțioează. Spre exemplu, mie nu îmi place să citesc o carte ziua. Prefer să citesc seara, înainte de culcare, deoarece mă relaxează, iar somnul meu este unul de calitate.

Identifică momentele în care îți face plăcere să citești. Crede-mă, contează foarte mult.

#3. Citește cărțile care te atrag

Știu, sună a clișeu, dar este mai bine să citești o carte al cărei titlu ți-a atras atenția decât să citești o carte despre care vorbește toată lumea. Poate să fie bună, poate să nu fie. Este exact ca în cazul filmelor. Dacă un film este lăudat de toată lumea, asta nu înseamnă neapărat că este un film bun.

#4. Citește în timp ce aștepți

Orice ai aștepta, oriunde, așteptarea este plictisitoare și total neproductivă. Poți valorifica acel timp, citind.

Dragilor, acestea sunt sfaturile pe care vi le pot oferi azi, pe această temă. Dacă mai știți și voi în plus, nu ezitați să le lăsați în comentarii spre a servi drept inspirație pentru ceilalți.

Când și unde îți place să citești?

Previous

Iți urez un An Nou Fericit!

Next

5 temeri pe care le au bloggerii începători

6 Comments

  1. Eu citesc noaptea, atunci am timp, dar imi face placere sa confund lectura cu linistea camerei si e un lucru la care nu as renunta.

  2. Lazar Adrian

    Eu citesc in RATB. O ora dus, o ora intors, casa-munca-casa. Nici nu simt cand trece timpul. Cateodata, chiar, imi doresc sa fie glomeratie in trafic :p

  3. Mie îmi place la nebunie să citesc. Reușesc să citesc doar când sunt liniștită și odihnită. Nu prea am timp liber, e destul de limitat și trebuie să-l împart între job, articole, gătit, prieteni și evenimente.
    Îmi place să citesc în vacanțe, la mare, pe plajă.
    Încerc să fac o strategie să citesc mai mult. Sunt atâtea cărți pe care aș vrea să le citesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.