Lifestyle

Ce să faci când treci printr-o perioadă grea

Uneori, viața ne oferă momente minunate, alteori ne impovărează cu cele mai grele situații. Când totul este bine, știi ce ai de făcut, te bucuri și parcă totul îți merge din plin. Când treci prin momente dificile, simți că timpul trece în defavoarea ta și parcă binele întârzie să apară. Deoarece trec printr-o perioadă nu foarte fericită și poate și tu te confrunți cu niște probleme, vreau să-ți spun ce poți să faci când treci printr-o perioadă grea a vieții tale.

Roxana Calinescu

Sunt zile în care poți zâmbi, sunt zile cărora le poți face față, însă o perioadă grea, este o perioadă grea și oricât de bine încercăm să-i facem față, sunt momente în care poate simțim că nu mai putem. Dar mai putem, să știi.

Cum spuneam mai sus, trec printr-o perioadă grea a vieții mele. Poate cea mai grea de până acum. Nu voi povesti aici despre ce este vorba. Încă. Poate într-o bună zi, dar nu azi. Nu îmi place să mă plâng. Pot spune doar că este o perioadă care mă învață răbdarea și recunoștința, în cel mai dur mod cu putință. Somnul nu mai este somn, visele sunt coșmaruri și mâncarea parcă nu mai are gust. Dar eu știu că sunt o învingătoare și voi învinge și de data asta, pentru mine și pentru familia mea.

Hai să îți spun ce poți face când treci printr-o perioadă grea a vieții tale.

Conștientizează foarte bine situația în care te afli

Știi ce s-a întâmplat, știi prin ce treci. Conștientizează. Tot! Astfel vei reuși să îți dai seama care va fi următorul pas și care sunt resursele de care ai nevoie.

Încearcă să ai activități fizice

Cum ar fi mișcarea. Mergi la sală, fă curat prin casă. Orice. Poate să pară că nu este timp pentru asta, de multe ori chiar nu este, dar este esențial să ai măcar 15-20 de minute de mișcare pe zi. În fiecare zi.

Vorbește cu cineva apropiat

Deoarece prietenul la nevoie se cunoaște, iar vremurile grele au o capacitate formidabilă de a-ți dovedi cine îți este cu adevărat alături și cine nu. Este dificil să afli că o persoană (sau chiar mai multe) pe care o credeai apropiată, face orice să se dea la o parte și chiar să uite de existența ta tocmai atunci când ai cea mai mare nevoie de sprijin. Dar e ok. Astfel afli cine contează cu adevărat. Află cine îți este aproape și vorbește.

Scrie despre asta

Dacă ai un blog și vrei să scrii acolo, poți face asta. Dacă nu, scrie într-un jurnal sau pe niște foi sau unde dorești tu, dar scrie. Este important deoarece te ajută să te liniștești.

Încearcă să faci ceea ce îți face plăcere să faci

Vremurile grele sunt epuizante din punct de vedere psihic. Încearcă să faci unul sau mai multe lucruri care știi că te liniștesc, care îți aduc măcar puțină bucurie. Pe mine mă relaxează scrisul, așa că în vremuri grele scriu mult, fie pe blog, fie într-un notebook, fie în notes din telefon.

Anulează orice planuri care te-ar putea stresa în plus

Chiar dacă sunt importante, chiar dacă ai ceva de pierdut, anulează-le. Crede-mă, ai nevoie să-ți păstrezi toată energia pe care o poți păstra.

Dormi

Încearcă să faci tot posibilul să ai un somn de calitate. De obicei, în perioadele urâte ale vieții, apare insomnia. Ia suplimente naturale și încearcă să îți reglezi somnul. Este esențial. O minte odihnită poate gândi lucrurile mai bine, mai clar.

Bea apă

Cât de mult poți. Bea apă. În perioada asta, corpul meu pare să se comporte ca și cum nu aș fi băut apă niciodată în viața mea. Am în permanență o senzație de uscăciune și simt nevoia să beau apă. Merg mai des la toaletă, ce-i drept, dar măcar dau corpului cantitatea de apă pe care o cere. Nu neglija acest aspect.

Acestea sunt câteva dintre lucrurile care te pot ajuta să faci față unei perioade dificile din viața ta. Par lucruri mărunte, dar crede-mă, te ajută enorm. Cel puțin, pe mine mă ajută mult și am simțit nevoia să scriu despre asta, poate este de ajutor și altcuiva.

Tu cum ai grijă de tine în perioadele grele din viața ta?

10 thoughts on “Ce să faci când treci printr-o perioadă grea

 1. Sper că vei fi bine. Dacă ai nevoie să vorbești despre greul prin care treci, eu sunt aici. Nu sunt tot timpul și de multe ori răspund după o oră sau mai mult, dar răspund. I can be a shoulder. Get well. Te pup. Hugs.

 2. Am trecut si eu printr-o astfel de perioada deja de un an si mai bine. Inca problema nu e rezolvata. Cum fac fata? Cum am putere sa zambesc in poze? De nevoie! Stiu ca doar eu pot lupta pentru binele mele. Stiu ca doar fiind optimista pot rezolva din probleme.
  Si am mai invatat un lucru, uneori e bine sa discuti cu cineva problemele tale, Niciodata nu stii de unde poate veni ajutorul.

 3. Mihaela Curea: Stiu ca si tu esti tare puternica! Asa si trebuie.
  De fel, nu imi place sa ma plang. Uneori imi mai scapa o vorba, ca articolul de fata, dar in rest sunt puternica, zambesc, glumesc…unii, nestiind prin ce trec, chiar ma invidiaza si au impresia ca viata mea e absolut minunata si lipsita de orice fel de probleme.
  Dar da, uneori, cand vorbesti cu cineva, chiar ajuta, si cine stie, poate chiar se gaseste o solutie.

 4. Emil Calinescu: Pentru ca apa e mai ok, zic eu. In plus, nu (mai) consum alcool de foarte mult timp, deci nu m-as incumeta sa consum 2-3 l de bere pe zi…. Daca tu vrei sa bei altceva, nu te opreste nimeni.

 5. Uneori, ceea ce li se intampla celor foarte apropiati, ne loveste ,si doare, mai crunt decat ceea ce ni se intampla noua in mod direct… Cu atat mai mult cu, cat trebuie sa te mentii cu o anumita atitudine peste acele persoane. Nu-i deloc usor sa te lupti cu ce vezi, simti si traiesti, dar esti nevoit sa o faci, de aceea te inteleg.
  Multa rabdare, putere si speranta ca totul va fi bine! Daca ai nevoie de ceva, orice, stii unde ma gasesti. Take care!

 6. De curind m_iam pierdut Sotul am plins mult.
  Dar nu de mult am aflat ca Sotul meu de fapt nu era persoana pe care o cunosteam eu.
  Acuma simt furie pt ca am dat tot ce a fost mai bun unui om care nu lam cunoscut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.