Cum să scapi de stress în doar 10 minute

Stress-ul. Această problemă pe care o avem noi oamenii și de care reușim să scăpăm destul de greu. Însă nu este o regulă. Sunt foarte multe modalități prin care putem alunga starea de stress, iar astăzi vei afla cum să scapi de stress în doar 10 minute.

 

Despre yoga am mai scris de-a lungul timpului deoarece consider că este acel gen de mișcare care ajută nu numai corpul, ci și mintea, acel gen de mișcare care aduce liniște și calm, care reglează ritmul repirației, acel gen de mișcare fizică după care te simți foarte bine cu totul.

În articolul 5 canale YouTube unde poți învăța GRATUIT yoga am scris povestea și experiența mea în ceea ce privește acest gen de mișcare fizică. Am scris acel articol în ideea că poate reprezenta o motivație și/sau inspirație pentru cei care doresc să facă yoga dar încă nu au timpul suficient sau resursele necesare pentru a merge la sala.

10 minute de yoga te ajută să scapi de stress

Astăzi, sâmbătă, am zis că toată lumea care citește acest blog, dorește să facă puțină mișcare dar să și scape de stress, ar putea găsi 20 de minute libere:

Pentru a citi acest articol și a urmări video-ul de mai jos.

Pentru a face mișcare preț de 10 minute.

Bun. Fără a mai lungi vorba, vă las în compania acestui video. Recomandarea mea este să urmăriți mișcările, să vă decideci de considerați că puteți face și ce nu, iar apoi să faceți mișcările în ritmul vostru.

10 exerciții de yoga pe care le poți face în 10 minute

Yoga pentru începători

Cum las în fiecare articol care face referire la yoga, am să las și aici câteva mențiuni extrem de importante de care trebuie să țineți cont înainte de a vă apuca de orice gen de exerciții fizice.

 • Nu îți forța corpul.
 • Dacă nu poți face una/unele dintre mișcări, este în regulă, treci la următoarea.
 • Nu este nevoie să ții pasul cu persoana pe care o vezi făcând yoga în video. Cum am spus și mai sus, urmărește mișcările, decide ce poți și ce nu poți face și execută mișcările în ritmul tău. Acesta este un aspect foarte important.
 • Respiră. Fiecare mișcare din yoga trebuie coordonată cu respirația.

Bun, acum că suntem lămuriți, iată și video-ul. Spor la urmărit, la făcut mișcare și la eliminarea stress-ului în doar câteva minute.

Tu cum reușești să scapi de stress?

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să fii la curent și cu următoarele pe care le scriu, te poți abona la newsletter și mă poți susține cu un LIKE sau SHARE și pe Facebook la Roxana Călinescu – nighton.ro

Previous

Recomandare film – Mechanic: Resurrection

Next

Duminica pozitivă #116

18 Comments

 1. Nu prea reusesc sa scap de stres in ultimul timp si nici yoga nu pot sa practic asa ca ma limitez la citit.

  • Mihaela: îmi pare rău să aud asta. Yoga se poate face, indiferent de problemele de ordin fizic, bineînțeles sub îndrumare de specialitate; fiecare postură în parte poate fi adaptată funcție de probleme. Pe de altă parte, dacă dorești să mai reduci nivelul de stress, am scris de-a lungul timpului mai multe articole pe această temă și le poți găsi aici http://nighton.ro/?s=stress.

 2. Hmmm, n-am incercat niciodata….de stressssss….ce sa zic, avem destul :))))

  • Oana Alexandru: Merită să încerci, măcar să îți dai seama dacă este pentru tine sau nu.
   Cât despre stress, știu, e mult. Cum am menționat în comentarii aici, de-a lungul timpului am tot scris articole pe această temă și le găsești ori în link-ul din comentarii ori căutând pe blog “stress”. Sper să îți fie de ajutor.

 3. Ehei.. nu prea reusesc sa scap de stres 🙁
  Poate ca yoga ar fi o solutie. Am sa urmaresc si eu filmuletele recomandate.

  • Claudia: Îmi pare rău. Am lăsat în comentarii link către mai multe articole referitoare la stress (articole care conțin și soluții), poate sunt de folos.
   Cât despre yoga, încearcă. Vezi dacă îți place.

 4. Ideea de a ma elibera de stres in doar cateva minute mi se pare magica, insa yoga n-am incercat niciodata.
  https://www.whitecharm.wordpress.com

  • Lorette – White Charm: Sunt foarte multe tehnici care pot ajuta la diminuarea nivelului de stress, chiar în câteva minute.
   Încearcă yoga, vezi dacă îți place sau nu.

 5. De yoga inca nu m-am apucat dar fac niste exercitii de respiratie care dau rezultate atata timp cat nu uit de ele. Altfel, eu m-am nascut stresata. Nu cred ca pot fi reparata.

  • Cristina Dragomir: Da, exercițiile de respirație dau mereu rezultate. Poate reușești să nu le mai uiți 🙂
   Cât despre yoga, cum am spus și celorlalte fete, poți încerca să vezi dacă îți place sau nu.

 6. Si pe mine ma bate gandul sa ma apuc de yoga. Mai ales ca sunt un mare fan al cultului hindus, budist… al Indiei in general!

  • Irina Sima: Nu știu dacă yoga aparține unui anume cult, din câte știu eu, nu. Consider că este un exercițiu fizic care îmi face bine de fiecare dată când îl practic.

 7. cam greu cu situatiile stresante de zi cu zi, dar incerc, multumesc de sfaturi!

 8. 🙂 Yoga nu am făcut niciodată, dar nu e timpul perdut. Cum scap eu de stres? Mărgelesc sau citesc o carte 🙂

 9. mihalache simona

  foarte utile ideile si chiar avem nevoie de ele in lumea stresata in care traim azi

 10. Ah, 10 minute mi se pare prea putin chiar si pentru avansati.
  Eu citesc, ma plimb sau ma uit la filme, yoga nu e pentru mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.