Cum se văd alegerile parlamentare din perspectiva unui operator tabletă STS

Experiența de operator tabletă la alegeri este foarte interesantă, importantă și este ceva ce, în ciuda oboselii de neimaginat, aș mai repeta. Hai să vă spun cum se văd alegerile parlamentare din perspectiva unui operator tabletă STS.

Trebuie să menționez încă de la început că acesta nu este un articol despre rezultatele votului sau păreri personale despre clasa politică ci despre experiența mea în calitate de operator tabletă și nimic mai mult.

Acest program este implementat de Serviciul Special de Telecomunicații (STS), iar mai multe detalii puteți afla din acest articol sau altele asemanatoare de pe internet.

Pe 11 decembrie 2016, la alegerile parlamentare, am fost operator pentru a doua oară. Prima dată, când a fost implementat acest sistem, a fost la alegerile locale și am avut ocazia să iau parte la chestia asta.

Mi-a plăcut foarte mult de la bun început, de aceea am spus că mai vreau să merg și acum. Și am mers.

Alegerile parlamentare din perspectiva unui operator tabletă STS

Programul de lucru a început la 6 dimineața, la fel ca pentru toată lumea, fie președinte de secție, vicepreședinte, membrii comisiei și observatori.

Am ajuns în fața secției de votare la 6 fără 5-10, evident, cu termosul de cafea într-o mâna și tableta în cealaltă, deoarece viața la ora 06:00 fără cafea și după ce ai dormit doar 3 ore, ar fi fost destul de grea.

Ajunsese deja încă o persoană și stăteam de vorbă în așteptarea celorlalți colegi pentru a putea intra în secție. În scurt timp au ajuns și am intrat în secție, ne-am făcut comozi și am început să ne ocupăm fiecare de ce avea de făcut pentru a ne putea desfășura munca.

În cazul meu, asta înseamnă că am scos tableta, am așezat-o în suport, m-am asigurat că va sta încontinuu conectată astfel încât să nu rămână fără baterie când mi-e lumea mai dragă și m-am logat în aplicație. Apoi am așteptat ora 07:00 pentru sosirea votanților.

La vot vin fel și fel de oameni. Unii bucuroși că își exprimă votul, alții sunt supărați, alții sunt în stare de ebrietate încă de la primele ore ale dimineții, alții sunt curioși să vadă noul sistem de verificare al buletinului de identitate și pun întrebări, în timp ce altora nu numai că li se pare inutil, dar îți mai aruncă și câte o privire plină de dispreț.

La secția la care am fost eu la aceste alegeri am avut parte de o echipă foarte bună, oamenii știau ce au de făcut, președinta secției de votare, o tipă extraordinară, care își cunoștea în amănunt munca (da, chiar este foarte important ca președintele secției să își cunoască atribuțiile și să știe cum să le implementeze), am reușit să colaborăm toți în condiții normale și nu am avut incidente de nici un fel, iar toate acestea m-au bucurat și m-au ajutat să îmi pot desfășura munca în condiții bune. Și la alegerile locale, la fel, am avut parte de o echipă minunată.

Munca de operator tabletă, în aparență, poate să pară simplă și ușor de făcut de către oricine însă vă asigur că nu este așa. Trebuie să fii atent la fiecare buletin de identitate în parte. Chiar dacă ești obosit sau ai orice alte probleme personale, trebuie să faci abstracție de ele și să îți faci munca fără să greșești. Trebuie să ai grijă de tableta în sine, să nu o deteriorezi și să te asiguri că, dacă mergi la toaletă spre exemplu, nu are absolut nimeni acces la contul tău din aplicație.

Ce mi s-a părut mai greu? Trecerea timpului. Deja la ora 10 dimineața când îmi spunea cineva “Bună dimineața”, mă uitam într-un fel deoarece mi se părea că ceasul este vreo 14:00 și era ciudat să aud “Bună dimineața” la această oră. Mi-a fost greu și după ce s-a închis secția de votare la 21:00, iar munca mea se terminase, doar tableta înregistra ce se petrece în secție și a trebuit să stau să fie numărate voturile. Practic, nu mai aveam nimic de făcut și stăteam degeaba.

Cam aceasta a fost experiența mea de operator tabletă STS de la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Sper că nu am omis nimic din ce voiam să vă povestesc, dar dacă aveți curiozități și întrebări, pe cât se poate, vă răspund în comentarii.

Și da, probabil voi participa și pe viitor. Mi-a plăcut, este o experiență minunată, mai ales dacă ai noroc să nimerești cu o echipă bună.

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să fii la curent și cu următoarele pe care le scriu, te poți abona la newsletter și mă poți susține cu un LIKE sau SHARE și pe Facebook la Roxana Călinescu – nighton.ro

Previous

Duminica pozitivă #131

Next

Rețete exclusive de la Lavazza, pentru Sărbători cu adevărat speciale

3 Comments

 1. Andrei

  Buna! Ai uitat sa spui ca ai primit o suma destul de frumoasa pentru treaba asta! Si eu cred ca pentru o suma modica nu ti-ai distruge cativa neuroni in cele 24 de ore de activitate!

  • Andrei: Ce înseamnă pentru tine “o sumă frumoasă”?
   Evident, nu este o muncă de voluntariat dar crede-mă, nu te îmbogățești.

 2. Peter

  Sunt curios cati banuti ai primit pentru toata treaba asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.