Curățenia de primăvară – trucuri care îți ușurează munca

În curând vine primăvara și în afară de vremea frumoasă de care ne vom bucura, trebuie să ne asigurăm că și casa noastră este curată și igienizată corespunzător. Pentru a-ți veni în ajutor astăzi m-am gândit să discutăm despre curățenia de primăvară – trucuri care îți ușurează munca.

Este foarte important ca mediul în care locuim să fie curățat periodic, deoarece, pe lângă faptul că ne ajută la menținerea stării de sănătate, ne oferă și o senzație de bine, de ordine, ne putem relaxa și dormi mai bine. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care fiecare casă ar trebui să beneficieze de o curățenie generală, pe lângă cele săptămânale, la începutul fiecărui anotimp.

De curând am descoperit un magazin online, www.clinit.ro de unde se pot achiziționa produse de curățare a casei la niște prețuri rezonabile, deoarece fie că vrem sau nu, avem nevoie de diferiți detergenți și nu numai, pentru diferite zone ale locuinței.

Primăvara este acel moment mult așteptat în care poți lăsa geamurile deschise mai mult de 5 minute, pentru a lăsa aerul curat să ajungă în toată casa și să se aerisească cum trebuie. Însă curățenia de primăvară în zilele noastre reprezintă o provocare pentru oricine deoarece locuințele sunt mai mari, spațiile sunt partajate altfel decât erau pe vremea bunicilor noastre.

Practic, când ne gândim la curățenie generală, ne gândim deja că trebuie să ne luăm liber de la birou deoarece știm că asta ne va ocupa o zi întreagă. Însă lucrurile nu trebuie să fie chiar atât de greu de făcut, mai ales când ai produsele de curățare potrivite.

Curățenia în baie

Teoretic, este primul loc din casă care trebuie curățat. La mine, curățenia începe din bucătărie și se termină cu baia. Acum, fiecare începe de unde dorește. Așa că echipează-te cu haine confortabile, mănuși și produsele de curățat corespunzătoare. În cazul în care începi curățenia de la baie, începe cu faianța, cada/cabina de duș, chiuveta, vasul de toaletă, nu uita de dulapuri și oglindă, vasul de toaletă, mașina de spălat (în cazul în care este în baie) și în final, gresia.

Curățenia în bucătărie

Mie mi se pare că bucătăria este încăperea care ia cel mai mult timp de curățat. Trebuie să cureți absolut fiecare colțișor, dulap, aragaz, hotă, faianță, frigider, vase (în caz că nu le-ai spălat imediat după ce te-ai ridicat de la masă) și nu numai. Curățenia în bucătărie îmi ocupă ceva timp, comparativ cu celelalte camere.

Curățenia în dormitor

Dormitorul este un loc personal și de aceea consider că are nevoie de o curățare mai amănunțită. Aerisește salteaua de pe pat (sau o poți curăța puțin cu aspiratorul), șterge praful de peste tot, scoate hainele din dulap și rearajează-le și bineînțeles, nu uita să aspiri covorul.

Curățenia în sufragerie

Sufrageria este locul de primire a oaspeților dar și locul în care se adună familia seara, după o zi de muncă, pentru a-și povesti ce au făcut peste zi, să facă planuri sau pur și simplu, să se relaxeze, uitându-se la serialul preferat. Aceasta este o altă încăpere care are nevoie de o mai mare atenție așa că scoate cărțile din bibliotecă, scoate și fotografiile și toate obiectele de decor pe care le-ai mai pus pe rafturi și curăță praful foarte bine. Nu uita de măsuța de cafea.

Bineînțeles, nu în ultimul rând, nu trebuie să uiți de geamuri deoarece și acestea trebuie spălate.

Care este încăperea în care începi curățenia generală?

Previous

Când începe 2017 să fie un an nou?

Next

Book Review: Cartea Secretelor

2 Comments

  1. Mnoooo, curatenia generala este facuta de doamna care ma ajuta cu acest lucru. Am niste geamuri care distrug psihic si pe cei care sunt mult mai priceputi decat mine, dar baramite pe mine :))) Curatenia uzuala, o am structurata pe task-uri: sters oglinzi si alte obiecte de sticla, sters praful, dat cu aspiratorul, apoi cu mopul, apoi spalat obiecte sanitare din bucatarie si baie. Asadar, depinde mult de oglinda cu care am chef sa incep 😀

    • Teodora: Ce fericire pe capul tau!
      Cred ca esti printre putinele persoane de la care aud ca are un sistem bine pus la punct in ceea ce priveste curatenia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.