Întrebarea numărul 1 care vine în mintea oricărei persoane care își deschide un business este “De ce am nevoie de un contabil?”. Practic, orice entitate juridică ai alege, aceasta nu poate funcționa fără un contabil. Astăzi vom răspunde întrebării din titlu, “de ce am nevoie de o firmă de contabilitate?” și sper să reușesc să îți aduc toate lămuririle de care ai nevoie.

Angajarea unui contabil este unul dintre pașii ce trebuie făcuți încă de la înființarea firmei. În România nu prea există posibilitatea să îți ții singur contabilitatea firmei și consider că este un lucru foarte bun deoarece tu ai nevoie să te poți concentra pe dezvoltarea business-ului în sine și nu pe îndosarierea facturilor și calcularea tva-ului.

Și din moment ce lucrurile stau așa, consider că cea mai bună alegere pe care ai pute să o faci este să faci un reasearch, să cauți acea firma de contabilitate care să te ajute.

O firmă de contabilitate îți poate asigura bunul mers al business-ului tău.

Fie că ai o firmă sau alegi să devii persoană fizică autorizată (PFA), vei avea nevoie de servicii de contabilitate, mai exact de contabilitate pfa.

Timpul, este o unitate de măsură cu o valoare foarte mare atunci când ne referim la un business. Astfel, un serviciu de contabilitate, realizat de o echipă specializată, are capacitatea de a-ți oferi acest timp, pentru ca tu să te poți concentra pe lucrurile care contează cu adevărat în afacerea ta.

Când vorbim de bani, de economii, putem afirma cu tărie că acestea reprezintă o prioritate în afaceri. Absolut fiecare cheltuială în parte, trebuie să fie bine organizată și atent calculată pentru a asigura drumul către succes. Managementul costurilor necesită o abordare diferită, chiar dacă aici vorbim despre impozite, utilități, materie primă, salarii, etc.

De ce să angajezi o firmă de contabilitate?

  • Te ajută în eliberarea unor documente de care business-ul tău are nevoie.
  • Ține evidența cheltuielilor, salariilor și nu numai.
  • Asigură un plan financiar.
  • Asigură întocmirea bilanțului lunar.
  • Este legătura dintre tine, entitate juridică și instituțiile statului.
  • Emiterea de rapoarte financiare.

Beneficiile colaborării cu firma de contabilitate.

#1. Te poți concentra pe business-ul tău.

Este foarte important să te poți concentra pe business-ul în sine, pe dezvoltare și promovare, știind că te poți baza pe cineva care se ocupă de partea de contabilitate.

#2. Ai parte de consultanță financiară de calitate.

Un contabil te poate sfătui cum ar fi mai bine să îți administrezi investiția, astfel încât să fii în regulă și din punct de vedere legal, dar să și ai un profit.

#3. Ai un partener valoros în afacerea ta.

Trebuie să recunoaștem că partea de contabilitate din cadrul unei firme joacă un rol important. Practic, în momentul în care ai ales această colaborare, poți fi sigur că ai un partener valoros și de încredere în firma ta.