Diplome fără folos

Pentru a face un bine unui om, pentru a-l ajuta, a-i fi alături și a-l îndruma cum te pricepi tu mai bine, nu ai nevoie de o diplomă. Pentru că ești o persoană care își folosește creierul mai mult decât ceilalți, nu ai nevoie de o diplomă. Pentru a fi om nu ai nevoie de o diplomă.

Și cu toate astea, societatea ne-a îngropat într-un morman de diplome care nu vor fi de un real folos niciodată, nimănui.

Previous

You matter

Next

Failure and motivation

7 Comments

 1. Adevarat. Pentru a fi om in adevaratul sens al cuvantului nu ai nevoie de diploma insa pentru a fi privit BINE de multi din jur se pare ca ai nevoie de parca o hartie desenata te face mai destept sau de valoare. 🙂

  • @addicted: Eu nu văd de ce o persoană ar considera că este important să fie bine privită când habar nu are să fie om… Nu pot înțelege o astfel de mentalitate. De fapt, o înțeleg perfect însă nu vreau să o accept.

 2. Din pacate, chiar daca un om fara diplome stie mai multe decat unul cu diplome, in unele job-uri fara acele hartii nici nu te baga in seama.

  • @Roșcata: Da, așa este însă mi se pare un criteriu foarte superficial. Dacă ai o diplomă, te duci să te angajezi; îți cere diploma, se uită la ea (sau nu) și apoi zace într-un dosar. Deci, până la urmă, totul se bazează pe ceea ce știi să faci. Aici eu nu mă refeream la job-uri, dar situația asta se aplică și în cazul expus de tine.

 3. Diploma,hartiile in sine,nu ne mai reprezinta pe noi,la adevarata noastra valoare !
  De ce?
  Avem exemple clare in viata de zi cu zi !
  (Din pacate)

  • @Miruna: Da, așa este, însă societatea, de fapt fiecare individ în parte, încă pune etichete în baza acestor diplome…

 4. Mi-ai adus un zambet placut pe fata! Imi place sa stiu ca sunt oameni care gandesc ca mine. In opinia mea, diploma ar fi folositoare daca sistemul de invatamant ar fi mai bine pus la punct. Eu unul as face liceul ” scoala de meserii ” . In care fiecare se perfectioneaza in ce vrea sa faca mai departe. Cred ca am fi mult mai departe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.