Cum să devii cea mai disciplinată persoană pe care o cunoști

În haosul zilelor noastre este foarte simplu să găsești motivația și destul de dificil să îți creezi o disciplină eficientă pentru tine astfel încât să te ajute să realizezi tot ceea ce ți-ai propus. Nu de motivație ducem lipsă, ci de o disciplină zilnică, iar astăzi îți voi spune cum să devii cea mai disciplinată persoană pe care o cunoști.

Nu te baza pe motivație, bazează-te pe disciplină. – Jocko Willink

Găsirea motivației pentru a face ceva este cel mai ușor lucru de realizat. La ora actuală, internetul este suprasaturat de motivație (în toate formele, în diferite domenii și aspecte ale vieții umane), iar acțiunea lipsește cu desăvârșire.

Nu spun că motivația este un lucru rău, dimpotrivă, însă bazându-ne doar pe motivație vom ajunge să constatăm, în foarte scurt timp, că nu ne va fi de ajuns pentru a duce la bun sfârșit ceea ce ne-am propus, de la task-urile zilnice, la cele mai mari vise pe care le avem.

5 tehnici care te ajută să devii cea mai disciplinată persoană pe care o cunoști

Disciplina înseamnă acțiune. A-ți stabili un scop, a-ți face un plan și a acționa pas cu pas spre a-l îndeplini, necesită acțiune. Chiar dacă azi faci 10 pași în direcția dorită și mâine faci doau unul singur, se numește tot acțiune și este un progres important.

#1. Începe prin a-ți impune termene limită

Întotdeauna găsim cele mai bune scuze pentru a nu face un lucru care ne este benefic. Tot așa, ne putem explica de ce lista de obiective pe care o facem la fiecare final de an pentru anul ce va urma, rămâne pe jumătate (sau chiar mai mult) nefăcută.

Pentru absolut orice, chiar și pentru cel mai mic task, impune un termen limită. Astfel vei observa că vei realiza foarte multe lucruri pe care ți le-ai propus.

#2. Implementează o rutină

Creează-ți un program și fă toate eforturile necesare pentru a te ține de el. Astfel, vei observa că viața ta va deveni mult mai ordonată, iar tu vei deveni o persoană productivă și organizată.

Pentru asta, eu folosesc aplicația Google Keep care mă ajută să mă organizez foarte bine.

#3. Scrie

Sunt persoane care țin un jurnal pe hârtie în care scriu tot ce le trece prin minte, motivație, afirmații, citate, etc. Eu fac asta pe telefon deoarece îl am mereu la îndemână și deși îmi place foarte mult să scriu pe hârtie, îmi este mult mai simplu așa. Pentru asta folosesc banala aplicație de Notes a telefonului.

#4. Vorbește cu cei apropiați

Din start nu îți recomand să începi să spui planurile tale oricui, ci doar câtorva persoane pe care le consideri foarte apropiate. Astfel, vei reuși să îți ții promisiunile pe care ți le faci și vei reuși să respecți termenele limită pe care ți le-ai stabilit.

#5. Elimină zgomotul din jurul tău

Când știi că ai ceva de făcut, încearcă pe cât posibil, să elimini orice crezi că ți-ar putea distrage atenția. Telefonul mobil, televizorul, etc. Încearcă să-ți creezi un mediu cât mai plăcut și confortabil în care să-ți desfășori activitatea.

Speranța mea este ca acest articol să îți fie util și să te ajute în a trece de la motivație la disciplină și acțiune în direcția pe care ți-ai propus-o.

Ce unelte folosești pentru a deveni o persoană disciplinată?

Previous

3 seriale pe care le revăd în 2017

Next

5 idei de articole pentru blog

1 Comment

  1. Buna intrebare…dupa ce am trecut in viata prin multe situatii grele, enervante, urate chiar…o singura solutie a fost cea potrivita: organizarea timpului meu printr-o disciplina de fier. Nu pot spune ca reusesc pe toate planurile pentru ca na, sunt om!, dar mentin o anumita disciplina cand stiu ca trebuie sa fac ceva anume si ca nu se poate altfel.
    E chestiune de vointa ori de…necesitate. Depinde de situatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.