Am fost astăzi la o conferință de presă foarte interesantă, relaxantă și plăcută așa că m-am gândit să vă spun și vouă despre acest spectacol ce va urma, Dracula : Muzica și Filmul la București, poate doriți să vă cumpărați bilete.

Philip Glass și Kronos Quartet fac o echipă minunată, iar astăzi au venit împreună pentru a răspunde întrebărilor ce li s-au adresat. Au răspuns la obiect, cu o degajare și amabilitate ieșite din comun.

Philip Glass a subliniat foarte clar faptul că imaginea și muzica trebuie să creeze o armonie. În același timp, a ridicat o problemă despre care nu se mai discută în zilele noastre, anume că dacă te uiți la o imagine ascultând o melodie iar apoi privești aceeași imagine ascultând altă melodie, imaginea se schimbă (modul în care o percepe creierul uman va fi diferit), însă muzica rămâne neschimbată de nici o imagine.

Pe de altă parte, tot Philip Glass a spus că muzica creează emoții, unele puternice, altele mai puțin puternice, iar acesta este un motiv pentru tinerii producători de film să aleagă să facă filme fără coloană sonoră.

Hai și tu la spectacolul Dracula : Muzica și Filmul

Prezentat de LIVELAND, cu premiera din 4 iulie sub patronajul AmCham România, spectacolul Dracula : Muzica și Filmul îl aduce, pentru prima dată la București, pe celebrul compozitor american nominalizat la Oscar, Philip Glass, pentru a interpreta live, alături de Kronos Quartet, laureat la Grammy, coloana sonoră originală a filmului-cult Dracula (1931), cu Béla Lugosi în rolul principal. Premiera din 4 iulie este sold-out, în timp ce, pentru spectacolul final din 5 iulie, la Teatrul de Vară Herăstrău, mai sunt disponibile biletele la toate categoriile, online pe Eventim.ro și în rețeaua Eventim.

Spectacolul Dracula : Muzica și Filmul este o experiență audio-vizuală unică ce aduce laolaltă proiecția filmului-cult redigitalizat Dracula (1931), cu Béla Lugosi în rolul principal, și interpretarea live a coloanei sonore originale, compusă în 1998 de Philip Glass. Concertul îi reunește pe Philip Glass și cvartetul de coarde Kronos Quartet, sub bagheta dirijorului Michael Riesman. O poveste despre pasiune și latura întunecată a iubirii, spectacolul sparge convențiile și reprezintă o experiență culturală excepțională. Cine-concertul a fost interpretat cu casa închisă la Opera din Los Angeles, la New York și la Londra. În anul 2012, Universal Pictures a inclus spectacolul în seria de manifestări prin care a sărbătorit 100 de ani de la înființare.

PHILIP GLASS este unul dintre cei mai importanți compozitori contemporani. Printre cele mai cunoscute lucrări ale sale se numără Einstein on the Beach sau The Voyage. Glass are în palmares trei nominalizări la Oscar: în 1997, pentru coloana sonoră a filmului Kundun, de Martin Scorsese, apoi în 2002, pentru The Hours/Orele, cu Nicole Kidman în rolul principal, și, în 2006, pentru Notes on a Scandal/ Jurnalul unui scandal de Richard Eyre, cu Cate Blanchett și Judi Dench. De-a lungul anilor, Philip Glass a colaborat cu numeroase personalități, de la scriitoarea Doris Lessing, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, la regizorul de teatru Robert Wilson sau Woody Allen. În 1999, Philip Glass a fost distins cu un Glob de Aur pentru coloana sonoră a filmului The Truman Show, avându-l pe Jim Carrey în rolul principal, și cu un Premiu BAFTA, în 2002, pentru coloana sonoră a filmului The Hours/Orele.

De mai bine de 40 de ani, KRONOS QUARTET a susținut mii de concerte în întreaga lume, fiind unul din cele mai inovatoare ansambluri orchestrale ale momentului. Cvartetul de coarde a fost distins, în 2004, cu un premiu Grammy, și laureat al Polar Music Prize, în 2011. În prezent, Kronos Quartet este format din David Harrington (vioară), John Sherba (vioară), Hank Dutt (violă) și Sunny Yang (violoncel).

Prezentat de LIVELAND, spectacolul Dracula : Muzica și Filmul are loc sub patronajul AmCham România. Sponsor principal: Transfer Rapid. Sponsori: UPC, Coca-Cola HBC Romania. Parteneri: Control Club, Alt Shift, Cărturești, Zazen/Kraftmark, Teatrul de revistă „Constantin Tănase”, Five’s.
Parteneri media: Realitatea TV, EuropaFM, Cinemagia, Revista Sunete, Cinemap, Zile și nopți, Times New Roman.ro, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România București FM, Ziarul Metropolis.ro, 9am.ro, Kudika.ro, Garbo.ro, Urbo.ro.

Biletele pentru spectacolul PHILIP GLASS & KRONOS QUARTET  – DRACULA : MUZICA ȘI FILMUL din 5 iulie – Teatrul de Vară, Parcul Herăstrău, București se pot achiziționa online, pe Eventim.ro, precum și în format fizic din rețeaua națională Eventim (magazinele Germanos, Orange, Vodafone, librăriile Humanitas și Cărturești). Toate detaliile despre spectacol se găsesc la www.liveland.ro.

Zic să vă grăbiți. Eu deja am invitațiile și sunt curioasă cu cine mă văd pe acolo.