Fiecare dintre noi ar trebui să găsească acest echilibru: cum să trăiască în lume, să aibă niște legături cu ea, să lucreze în ea, oferind în același timp întâietate esențialului: sufletului și spiritului.

Această adaptare este desigur dificilă, fiecare caz fiind specific. Bineînțeles, toate ființele umane posedă în mod fundamental aceeași natură, ele au toate niște nevoi fizice și spirituale (chiar dacă de acestea din urmă multe nu sunt conștiente), dar temperamentul lor este diferit, vocația lor în această existență nu este aceeași, și fiecare trebuie să-și găsească propriul echilibru.

Cel care vrea să-și întemeieze o familie nu poate rezolva această problemă la fel ca acela care preferă să rămână celibatar. Cel care are nevoie de multă activitate fizică nu poate trăi la fel ca acela care are un temperament meditativ, contemplativ. Esențialul este ca fiecare să fie capabil să se analizeze bine pentru a-și cunoaște tendințele profunde. De îndată ce le cunoaște, să se străduiască să echilibreze în viața sa spiritualul și materialul.

Omraam Mikhael Aivanhov