Echilibrul dintre blog și oboseala de final de an

Suntem deja la final de an. Ca și cum până acum nu ar fi fost un an foarte încărcat (dar care a trecut surprinzător de repede, dacă mă întrebați pe mine), acum resimțim acea oboseală specifică. Unde mai pui că vine și luna decembrie, cu toate pregătirile ei. Luna decembrie este o lună minunată din toate punctele de vedere, dar, în același timp, ne stoarce și de ultimul strop de energie pe care-l mai avem. Sănătoși să fim, că trecem peste toate.

În calitate de blogger, fie domniță ori domn, aceasta este o perioadă critică. Se resimte oboseala, inspirația parcă și-a luat traista-n băț și a plecat pe insule însorite, dorința de a mai scrie zilnic (sau aproape zilnic) oscilează între „hai să mai trag puțin de mine că poate poate mai iese un articol” și „îmi bag picioarele, nu mai scriu nimic”, iar dorința de a închide blogul parcă este tot mai mare (cel puțin în anumite cazuri).

Ce este de făcut?

Nu închide blogul! Chiar dacă nu mai scrii o perioadă, lasă-l acolo. Nu-ți cere de mâncare, nu te deranjează. Spun asta din proprie experiență și știți și voi câte tentative de a-mi închide blogul am avut. O dată sau chiar de două ori, chiar l-am șters de tot (noroc că-mi salvasem arhiva). Credeți-mă, este cea mai proastă idee. Dacă îți ștergi blogul iar apoi îl pui la loc, există șanse foarte mari să pierzi cititori fideli și nu numai, comentarii, followers de pe rețelele de socializare etc. Nimănui nu-i plac persoanele indecise.

Ia o pauză de la scris! O meriți! Ai muncit (aproape) un an întreg la fiecare articol în parte, este normal să simți că inspirația te-a părăsit. Stai fără grijă, e încă acolo, ascunsă bine după perdeaua oboselii și a stress-ului acumulat. Va ieși de acolo mai devreme sau mai târziu. Mai trage puțin de tine, mai scrie câteva rânduri în care îți anunți cititorii că îți iei o pauză (determinată sau nedeterminată) și totul va fi bine. Tot omul găsește înțelegere pentru astfel de momente.

Relaxează-te! Cum spuneam, este sfârșit de an, chiar meriți o pauză. Fă ceea ce-ți place, odihnește-te bine, ieși cu prietenii, pleacă într-o călătorie, mergi la un spa, ai grijă de silueta ta, citește o carte etc. Lista cu exemple poate continua la nesfârșit. Ideea este să faci orice pentru a te relaxa, a-ți redobândi stare de bine, de echilibru mental. Făcând ceea ce-ți place, vei constata că inspirația s-a hotărât să vină din nou în vizită, drept pentru care, cu siguranță te vei întoarce din pauza de blog, mai repede decât ți-ai propus.

Momentan, mă aflu și eu în pragul unei astfel de situații și am auzit situații similare și de la alte bloggerițe, motiv pentru care, aceste rânduri reprezintă clar un note to self dar poate vă este și vouă de folos.

Voi treceți prin astfel de perioade? Cum le depășiți?

Previous

Viața spirituală și viața de zi cu zi

Next

10 melodii pe care le ador

10 Comments

 1. A devenit un subiect foarte dezbatut. 🙂 Noi le-am discutat deja, parerea mi-o stii.
  E normal sa ai pase din astea, mai ales cand apar si alte lucruri noi in viata noastra si prioritatile sunt altele. De preferat ar fi, cum ziceai si tu, sa luam o pauza, sa facem ordine, sa ne ocupam de ce e realmente important si apoi sa revenim, sau nu, depinde daca mai simtim dorinta de a o face sau nu.

  • Addicted: Da, azi mi-am adus aminte despre ce am discutat atunci și am zis să scriu, poate se mai află careva în aceeași situație. Într-adevăr, este bine să ne stabilim prioritățile, să ne facem un plan încotro ne îndreptăm. Ideal ar fi să nu renunțăm la blog dar dacă este o decizie definitivă, asta este. Bine, nu este cazul meu, cel puțin, nu de data asta :))

 2. am trecut anul acesta de doua ori printr-o situatie asemanatoare, niciodata insa nu mi-a trecut prin cap sa-mi inchid blogul, dupa cele doua perioade de pauza am reventi cu forte proaspete mai determinat ca niciodata sa scriu pe blog.

  • Ionut: Ai avut ceva de tras :). Mă bucur că nu ți-ai șters blogul. Ți-am mai spus eu la un moment dat că îmi place foarte mult evoluția ta, de unde ai plecat și unde ai ajuns. Este minunat! Spor la scris în continuare.

 3. Mai o pauza, mai o relaxare offline si iti revine cheful de bloguiala.

 4. Exista momente in care ma simt foarte obosita, si incerc sa le las pe toate deoparte si sa fac o pauza. De la unele pot, de la altele nu pot. Nu m-am gandit sa inchid blogul niciodata, pentru ca el m-a ajutat sa invat foarte multe, mi-am facut multi prieteni/cunostinte, acolo am ceva doar al meu.
  Luna decembrie va fi agitata, dar voi incerca sa le fac pe rand, mi-am promis sa nu mai las lucrurile sa se aglomereze, am promis ca nu voi gati prea mult, acum sa vedem daca reusesc!

  • Mihaela Curea: Cred că toți trecem prin anumite perioade, dar avem capacitatea se a trece peste ele. Cu siguranță vei reuși să realizezi ce ți-ai propus! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Close
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.